19.6 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Λαμπρή υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Τρικάλων (ΒΙΝΤΕΟ – 44 ΦΩΤΟ)

Με την προσήκουσα λαμπρότητα έγινε σήμερα, λίγο μετά τις 7:30 μ.μ., στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Τρικάλων, η Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, το οποίο εκόμισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Κανίνας.

- Advertisement -

Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Παρών και ο Διοικητής της Σ.Μ.Υ., Ταξίαρχος Ιωάννης Κορέλης, με στολή εκστρατείας, λόγω των δραματικών ωρών που διέρχεται ο Νομός μας.

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί τον πρώτο μήνα του νέου εκκλησιαστικού έτους. Και πολύ εύστοχα η Εκκλησία έχει ορίσει στην αρχή του, ως πρώτη Δεσποτική Εορτή, την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού για να ευλογηθεί και να νοηματοδοτηθεί από το μυστήριο του Σταυρού όλος ο χρόνος, τα έργα, οι αγώνες και η ζωή μας [“ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ”, 10.09.2023].

 

Το Πρόγραμμα των επόμενων ημερών

 

ΔΕΥΤΕΡΑ  11  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023:

Ώρα 7:30-9:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 7:00-10:30 μ.μ.: Εσπερινός και Χαιρετισμοί προς τον Τίμιον και Ζωοποιόν Σταυρόν και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ΤΡΙΤΗ  12  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023:

Ώρα 7:30-9:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 7:00 μ.μ.: Εσπερινός και η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ  13  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023:

Ώρα 7:30-9:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου & Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου ο οποίος εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

ΠΕΜΠΤΗ  14  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023:

Ώρα 7:00-10:30 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ο οποίος εν συνεχεία θα τελέσει την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Ώρα 6:00 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και αναχώρηση του Τιμίου Ξύλου.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του trikalaola.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ