14.2 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

8ο Γ.Ε.Λ. Τρικάλων: Συγχαίρει τους διακριθέντες μαθητές του στον “ΘΑΛΗ”

Η Σχολική Κοινότητα του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων συγχαίρει τους μαθητές/τριες του σχολείου μας για τη διάκρισή τους στο 84ο διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» που διοργανώθηκε από την ελληνική μαθηματική εταιρεία (ΕΜΕ). Η ΕΜΕ, με πρόεδρο την κ. Αθανασία Ζαραμπούκα, είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο επιστημονικό σωματείο της χώρας μας. Από το 1918 αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα. Η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της και για την εθελοντική τους προσπάθεια αξίζουν συγχαρητήρια στην Πρόεδρο και στα μέλη της.

- Advertisement -

Μια από τις δράσεις της είναι η ετήσια διοργάνωση τεσσάρων Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται με την ακόλουθη ονοματολογία: “ΘΑΛΗΣ”, “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”, “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” και “ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ”. Οι μαθητές/τριες που προκρίνονται σε ένα διαγωνισμό, συμμετέχουν στον επόμενο. Ο σκοπός της διοργάνωσης των διαγωνισμών είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Οι μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας που διακριθήκανε και μπορούν να συμμετέχουν στην επόμενη φάση είναι:

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΣΑΡΜΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΡΙΜΜΗ  ΛΟΥΚΙΑ

Ευχόμαστε να έχουν πάντοτε υψηλούς στόχους και  να μπορέσουν να τους πετύχουν .

Έτσι οι ίδιοι/ιες θα νιώσουν ικανοποίηση και θα κάνουν υπερήφανους/ες τους γονείς και τους καθηγητές/τριές τους. Καλή κι ευλογημένη χρονιά σε όλους!!!

Η Διευθύντρια

Μαριάννα Αποστόλου

Γαλλικής Φιλολογίας

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ