Το Πάσχα πλησιάζει και όλοι σκεφτόμαστε με λαχτάρα το αρνί και το τσουρέκι… Το δεύτερο δε είναι αδιαμφισβήτητα το πιο αγαπημένο μικρών και μεγάλων.
- Advertisement -
Υλικά
- 600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι (κοσκινισμένο)
- 1 κύβο φρέσκια μαγιά των 25 γρ. (ή 1 φάκελο μαγιά 8 γρ.)
- 100 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. φρέσκο γάλα
- 50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κ.γ. κοφτά μαχλέπι σε σκόνη
- 1 κ.γ. κοφτό κακουλέ σε σκόνη
- 1 ακέρωτο πορτοκάλι (το ξύσμα)
- 3 δάκρυα μαστίχα
- 1 βανίλια
Για το τελείωμα
- 1 κρόκο με 1 κ.σ νερό και 2 πρέζες ζάχαρη για το άλειμμα
- 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο για το ζύμωμα