14.1 C
Trikala
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Burger με λαχανικά και μπιφτέκι κοτόπουλου

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα λαχταριστό burger με λαχανικά και μπιφτέκι κοτόπουλου. Συνδυάστε απόλαυση και σωστή διατροφή…

- Advertisement -

Υλικά

Για τα μπέργκερ

4 ψωμάκια κυκλικά για μπέργκερ
200 γραμμάρια ανθότυρο
2 αγγουράκια πίκλες, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 μπιφτέκια των 120 γραμμαρίων ψημένα, έτοιμα για μπέργκερ
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
4 φύλλα μαρουλιού κομμένα στα 2
4 μικρές κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
4 φύλλα μαρούλι

Για τα μπιφτέκια

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
300 γραμμάρια παρμεζάνα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
ψίχα από 1 ψωμί
μισό κρεμμύδι τριμμένο
2 ντομάτες τριμμένες
2 αβγά
1/2 κούπα ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μπέργκερ

  • Κόβετε το ψωμάκι του μπέργκερ στα δύο.
  • Στο κάτω μέρος αλείφετε το ανθότυρο και από πάνω προσθέτετε λεπτές φέτες αγγουράκι πίκλα και το μπιφτέκι το οποίο έχετε ζεστάνετε στην τοστιέρα για περίπου 5 λεπτά και από τις δύο μεριές μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτετε από πάνω το κρεμμύδι, την κέτσαπ και ένα φύλλο μαρούλι.
  • Στο πάνω ψωμάκι του μπέργκερ αλείφετε τη μουστάρδα, κλείνετε το μπέργκερ και το ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά στο γκριλ.
  • Σερβίρετε σε πιάτο και προσθέτετε πάνω στο ψωμάκι με την μουστάρδα τα φύλλα μαρουλιού.

Για τα μπιφτέκια

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μας και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα.
  • Ανοίγουμε τα μπιφτέκια που πλάθουμε, βάζουμε σε κάθε μπιφτέκι ένα κομμάτι παρμεζάνα στο κέντρο και τα κλείνουμε καλά.
  • Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις, από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά.
Πηγή:http://www.zougla.gr
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ