Η παραγωγή του τσίπουρου στη Βασιλική Τρικάλων δεν είναι μια απλή διαδικασία….
Την Παρασκευή 25-10- 2019 το βράδυ, διοργανώθηκε από τον ιδιοκτήτη του καζανιού “Άμβυκας” που παράγεται το απόσταγμα του τσίπουρου με παραδοσιακό τρόπο, Θανάση Υφαντή και τους παραγωγούς του χωριού, μία όμορφη γιορτή λήξης της παραγωγής, με ζωντανή δημοτική και λαϊκή ορχήστρα, ψητές γουρνοπούλες, κρασί και φυσικά άφθονο απόσταγμα τσίπουρου, κατευθείαν από το καζάνι!
Εκτός από τις γουρνοπούλες, οι γυναίκες είχαν ετοιμάσει παραδοσιακές πίτες και πολλά άλλα εδέσματα. Πριν βγει η καλή καζανιά (η τελευταία), ο Θανάσης Υφαντής κάνει την πρακτική δοκιμή πόσους βαθμούς έχει το απόσταγμα του τσίπουρου, βάζοντάς το φωτιά πάνω στο καζάνι! (δείτε το βίντεο).
Το κέφι άναψε ακόμη περισσότερο, όταν η νεαρή καλλιτέχνιδα με την καταπληκτική φωνή, άρχισε να τραγουδάει διάφορα λαϊκά τραγούδια, παρέα με τις φίλες της και έτσι το γλέντι κράτησε μέχρι το ξημέρωμα!
Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες που κατέγραψε αποκλειστικά το trikalaola.gr