14.4 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πίτσα με τορτίγιες

Συστατικά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. σπανάκι, baby
1 σκ. σκόρδο
5 τορτίγιες
200 γρ. φέτα
200 γρ. ντοματίνια
200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες
150 γρ. τσένταρ
1 πρέζα μπούκοβο
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
Για το σερβίρισμα

- Advertisement -

ρόκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.
Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια φόρμα 20 εκ. και βάζουμε μια τορτίγια στη βάση της φόρμας.
Βάζουμε το ¼ από το σπανάκι, το 1/5 από τη φέτα, το 1/5 από τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το 1/5 από τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες, το 1/5 από το τσένταρ, λίγο μπούκοβο, το 1/5 από τη σάλτσα και 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε με τη δεύτερη τορτίγια και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρόκα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

akispetretzikis.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ