14.2 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Sites με δωρεάν e- books για ατέλειωτο διάβασμα

Το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων έχει τεράστια οφέλη. Ο αναγνώστης “ταξιδεύει” σε διάφορους προορισμούς, επεκτείνει το λεξιλόγιο του μα και τις γνώσεις του, χαλαρώνει, ψυχαγωγείται και μειώνει και το άγχος του. Σου αρέσει να διαβάζεις ακόμα και όταν περιμένεις το λεωφορείο; Έχεις εκατοντάδες e-booksπερασμένα στοsmartphoneή στο tablet σου; Εάν απάντησες καταφατικά, διάβασε το κείμενο που ακολουθεί. Σε αυτό, θα παρουσιαστούν όλα τα sitesπου μπορείς να διαβάσεις δωρεάν onlineβιβλία.

- Advertisement -

Το “OpenBook” είναι μία πολύ δημοφιλής ιστοσελίδα που ιδρύθηκε το 2010. Τα λογοτεχνικά βιβλία που διαθέτει χωρίζονται σε οκτώ κατηγορίες. Έτσι, ο αναγνώστης θα βρει βιβλία κλασικής λογοτεχνίας, νουβέλες, διηγήματα, δοκίμια, βιβλία ποίησης, θεατρικά έργα, κόμικς και βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Ακόμα, υπάρχουν βιβλία με θέμα την διατροφή, την γεωργική καλλιέργεια, την υγεία, τα χόμπι, την διαφορετικότητα, την επιχειρηματικότητα και τα ταξίδια. Επιπλέον, στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη εκδίδονται νέα e-booksκαι διανέμονται δωρεάν. Για να επιλέξεις το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσεις, μπες στο: www.openbook.gr.

Ο διαδικτυακός τόπος “Gutenberg”δημιουργήθηκε από τον MichaelHartτο 1971 για την ψηφιοποίηση των βιβλίων. Το πρώτο ψηφιοποιημένο κείμενο ήταν η “Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας” των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Σήμερα, στο συγκεκριμένο siteφιλοξενούνται πάνω από 42.000 δωρεάν e-booksσε όλες τις γλώσσες. Στα ελληνικά, οι αναγνώστες δύναται να βρουν βιβλία Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, όπως τον “Προμηθέα” του Αισχύλου ή τους “Πέρσες”. Επίσης, υπάρχουν βιβλία κλασσικών Νεοελλήνων λογοτεχνών, όπως “Το ταξείδι μου” του Γιάννη Ψυχάρη κλπ. Τα ελληνικά βιβλία μπορείς να τα βρεις:http://www.gutenberg.org/browse/languages/el

Δωρεάν ψηφιακή βιβλιοθήκη έχει ο εκδοτικός οίκος “24γράμματα”. Σε αυτήν, βρίσκονται πάνω από 2500 ελληνικά, ιταλικά και αγγλικά βιβλία που μπορεί να διαβάσει κάποιος. Τα πνευματικά δικαιώματα των περισσότερων e-booksέχουν εξαντληθεί, αλλά υπάρχουν και νεότερα ψηφιακά βιβλία. Εάν θέλεις, επισκέψου την ιστοσελίδα: https://24grammata.com/. Επιπλέον, οι αναγνώστες δύναται να “κατεβάσουν” δωρεάν σε pdfκαι σε epubτα ψηφιακά βιβλία των “Βορειοδυτικών Εκδόσεων”. (http://voreiodytikes.blogspot.com/p/e-books.html)

Στο ηλεκτρονικό siteτων εκδόσεων “Δήγμα”, οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν onlineμυθιστορήματα και θεατρικά έργα. Ενδεικτικοί τίτλοι e-booksπου βρίσκονται εκεί είναι: “Αγγελοκρουσμένη”, “Η μηλιά”, “Ονειρεμένος πόλεμος” κλπ. Επίσης, στο λογοτεχνικό δικτυακό τόπο “Αρχίγραμμα” υπάρχουν αρκετά ψηφιακά βιβλία που μπορείς να διαβάσεις onlineή να τα “κατεβάσεις” σε pdf.

Επιπλέον, άπειρα δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία υπάρχουν στο site”free-ebooks.gr”. Τα βιβλία έχουν ταξινομηθεί σε δέκα επτά κατηγορίες, ανάλογα με το θέμα τους. Έτσι, ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο από την κατηγορία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας ή από την κατηγορία των λεξικών και των εγκυκλοπαιδειών. Ή να επιλέξει ένα βιβλίο με θέμα την αυτοβελτίωση, την ψυχολογία, την υγεία, τις επιστήμες, την ιστορία, την θρησκεία ή τις τέχνες. Στη ίδια ιστοσελίδα βρίσκονται παιδικά βιβλία, περιοδικά, βιβλία πληροφορικής, χάρτες, βιβλία για την χειροτεχνία και διάφορα σχολικά.

Το “eBooks4Greeks.gr”είναι μια ελεύθερη online βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε το 2010. Σε αυτή, ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει και να “κατεβάσει” βιβλία κλασικής και παιδικής λογοτεχνίας, ποίηση, διηγήματα, νουβέλες και θεατρικά έργα. Στο ίδιο site υπάρχουν διάφορες κριτικές βιβλίων και συνεντεύξεις.

Ακόμη, υπάρχει η πλατφόρμα αυτοέκδοσης “EasyWriter.gr”, όπου οι συγγραφείς δημοσιεύουν τα βιβλία τους και τα διαθέτουν στο αναγνωστικό κοινό με πληρωμή ή δωρεάν. Τα δωρεάν e-booksπου φιλοξενούνται στην πλατφόρμα είναι περισσότερα από 300. Τον Ιούλιο του 2012 δημιουργήθηκαν οι “Εκδόσεις Σαΐτα” με μεγάλη γκάμα δωρεάν ψηφιακών βιβλίων. Ο αναγνώστης στην ιστοσελίδα τους, θα βρει περισσότερες από 130 συλλογές διηγημάτων, παιδικά παραμύθια, μυθιστορήματα κλπ.

Άλλη γνωστή ψηφιακή βιβλιοθήκη είναι η “Ανέμη” που ιδρύθηκε το 2006 και δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες να διαβάσουν δωρεάν και onlineτουλάχιστον 2.000.000 ψηφιοποιημένες σελίδες σπάνιων αλλά και νεώτερων βιβλίων. Το “Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού” έχει ηλεκτρονικά πολλά έργα της νέας ελληνικής λογοτεχνίας. Έτσι, οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη κλπ. Εάν θέλεις να διαβάσεις ψηφιακά τα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Ανδρέα Κάλβου, του Κωστή Παλαμά και άλλων ποιητών, μπορείς να επισκεφτείς το http://www.snhell.gr/index.asp. Οι αναγνώστες που προτιμούν να διαβάζουν κείμενα αρχαίων συγγραφέων, θα βρουν πολύ ενδιαφέρον το site”Μικρός Απόπλους”. Μπορούν να κατεβάσουν εντελώς δωρεάν την “Έβδομη Επιστολή” του Πλάτωνα, τον “Φιλοκτήτη” του Σοφοκλή κ.α.

Επιπλέον, στο ψηφιακό αποθετήριο του ιδρύματος Ευγενίδου μπορεί κανείς να ανακαλύψει βιβλία για το ναυτικό, για το επαγγελματικό Λύκειο, τις σχολές του ΟΑΕΔ καθώς και οδηγοί του Ευγενίδειου Πλανητάριου. Το “wattpad”, επίσης, είναι μία παγκόσμια κοινότητα συγγραφέων και αναγνωστών. Σε αυτή, συγγραφείς από όλο τον κόσμο μπορούν να γράψουν μυθιστορήματα, νουβέλες ή παραμύθια και οι αναγνώστες τα διαβάζουν εντελώς δωρεάν.

Συνοψίζοντας, εάν είσαι λάτρης της λογοτεχνίας,  θα ενθουσιαστείς με τα παραπάνω δωρεάν sitesκαι τον αριθμό των e-booksπου μπορείς να διαβάσεις.

Η συγγραφή του άρθρου έγινε από έναν επαγγελματία writer της izipen.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ