22.8 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τέλειο Φαγκρί στη λαδόκολλα Ψητό στο Φούρνο

Υλικά:
• 1 μεγάλο φαγκρί ή 2-3 μεσαίου μεγέθους Kallimanis
• 70 γρ. ελαιόλαδο
• 110 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες
• 140 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές μισές ροδέλες
• 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
• ½ λεμόνι κομμένο σε φέτες

- Advertisement -

Για την σάλτσα:

• 300 γρ. ελαιόλαδο
• 80 γρ. χυμός λεμονιού
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
• 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα

Για τον φάκελο:

• Λαδόκολλα
• 100 γρ. αλεύρι
• 260 γρ. νερό

Προετοιμασία:

Βγάλτε τo φαγκρί από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.

Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Το φαγκρί έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του.

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και ξελεπιάζετε τα ψάρια, ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στραγγίξει σε τρυπητό σκεύος. Αλατίζετε το ψάρι μέσα στην κοιλιά αλλά και απέξω και από τις δυο μεριές.

Ετοιμάζετε τον φάκελο: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό δημιουργώντας ένα κολλώδες μίγμα. Κόβετε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε διάσταση τέτοια που να μπορεί να σκεπάζει τα ψάρια, δίνοντας 10 εκ. αέρα ακόμα.

Τοποθετείτε τη λαδόκολλα πάνω στο ταψί και την διπλώνετε από την μακρόστενη πλευρά και με την αλευρόκολλα αλείφετε και διπλώνετε τις τρεις πλαϊνές μεριές αφήνοντας ανοιχτή τη μία μακρόστενη πλευρά.

Χαράζετε το ψάρι κατά μήκος στην ράχη του και τα τοποθετείτε στον φάκελο αντικριστά. Από πάνω τους βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το λάδι, το φινόκιο, το κρεμμύδι, την ντομάτα και το λεμόνι.

Σφραγίζετε με τον φάκελο αλείφοντας με την αλευρόκολλα και την ανοιχτή μεριά, διπλώνοντας καλά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 35 λεπτά.

xrysessyntages.gr


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ