«Να κρατηθούν σταθερές οι τιμές στο ψωμί» ζήτησε από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος ο συντοπίτης υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, κατά την διάρκεια της συνάντησης που έγινε στην Αθήνα, στις 2 Οκτωβρίου 2023, παρόντος (και) του Τρικαλινού Ταμία της Ο.Α.Ε. Αχιλλέα Κωτούζα.
Τι απαντά το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Τρικάλων; «Οι τελευταίες αυξήσεις έγιναν τον Μάρτιο του 2022. Από την πλευρά μας δεν τίθεται θέμα αυξήσεων στην τιμή του ψωμιού αυτήν την περίοδο όσο, βέβαια, οι τιμές στις πρώτες ύλες και την ενέργεια διατηρούνται σε αυτά τα επίπεδα. Συνεπώς, δεν είναι κάτι που διαλαμβάνεται στα άμεσα πλάνα μας», δήλωσε σήμερα, στο trikalaola.gr, ο Πρόεδρος Κώστας Παναγιώτου.
Παραλλήλως, έσπευσε να διευκρινίσει «για να μην μπερδεύεται το καταναλωτικό κοινό» ότι η εικόνα σε σχέση με τα αρτοσκευάσματα «μπορεί να διαφέρει, καθώς εκεί χρησιμοποιούνται άλλες πρώτες ύλες. Βεβαίως και εδώ οι τιμές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα…».
Ο κ. Παναγιώτου υπογράμμισε εμφατικά ότι «το μοναδικό μέρος όπου ο καταναλωτής μπορεί να βρει φρέσκο ψωμί είναι ο φούρνος της γειτονιάς. Καθημερινά, τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία παραγωγής άρτου. ΑΠΑΙΤΗΣΗ όλων μας είναι να φύγει η έννοια “φούρνος” μέσα από τα σούπερ μάρκετ. Εκεί δεν υπάρχει φρέσκο ψωμί, αλλά αγνώστου προελεύσεως άρτος, ο οποίος είναι κατεψυγμένος και, απλώς, ζεσταίνεται».
Δείτε ολόκληρη την δήλωσή του στο βίντεο που ακολουθεί.