15.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τρίκαλα: Χιλιάδες στρέμματα με σπαρτά στο νερό-καταστροφική πλημμύρα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Απελπισμένοι οι Τρικαλινοί αγρότες, προσπαθούν με κάθε τρόπο να διώξουν τα νερά από τα πλημμυρισμένα χωράφια τους, μετά από την διημέρου συνεχή έντονη βροχόπτωση.

- Advertisement -

Χιλιάδες είναι τα στρέμματα με νεόφυτα σπαρτά που είναι μέσα στο νερό και ο φόβος από αύριο θα είναι πιο έντονος, καθώς όπως εξηγούν στην κάμερα του trikalaola.gr οι αγρότες, με την  πρώτη έντονη ηλιαχτίδα, θα “βράσουν” και σε λίγες μέρες τα φυτά θα καταστραφούν.

Ότι έχει σπαρθεί πρόσφατα σε, βαμβάκι, καρπούζια, πεπόνια, τριφύλλι, καλαμπόκι, διάφορα κηπευτικά, κ.α. θα καταστραφεί.

Ο Πηνειός ποταμός έχει πλημμυρίσει εντός των μεγάλων αναχωμάτων, στο ύψος της Γέφυρας Νομής, ενώ ο παραπόταμος Ληθαίος και πολλά κανάλια, που σημειωτέο δεν έχουν καθαριστεί εδώ και 30 χρόνια, όπως επισημαίνουν οι αγρότες, είναι φυσκαρισμένα στο νερό με αποτέλεσμα να μην στραγγίζουν τα χωράφια με τα σπαρτά.

Το πρόβλημα εστιάζεται περισσότερο στα αγροκτήματα του Πετρόπορου του δήμου Φαρκαδόνας, Φανερωμένης και Νομής, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές των Τρικάλων.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις αγροτών και του Προέδρου του Δ.Δ. Πετρόπορου κ. Κώστα Φορτωτήρα, με διάφορα πλάνα από τα πλημμυρισμένα χωράφια που κατέγραψε η κάμερα του trikalaola.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ