19.6 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ένα κέικ μα τι κέικ… ένα κέικ με καρύδια!

Για το κέικ

- Advertisement -

Υλικά

2 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως Αλλατίνη
2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν-πάουντερ Αλλατίνη
3/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
226 γρ. βούτυρο
113 γρ. κρέμα τυριού
2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά
1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλκτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο:

3/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
42 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 ½ κουταλιές της σούπας ρούμι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ψημένα καρύδια

Εκτέλεση 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 176 ο C βαθμούς και προετοιμάστε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ, τοποθετώντας αντικολλητικό χαρτί.
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί την καστανή ζάχαρη, την κρέμα τυριού και το βούτυρο, το μείγμα σας θέλετε να έχει μια απαλή υφή. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά μέχρι να αναμειχθούν καλά, μεταξύ κάθε προσθήκης.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το αλεύρι ολικής αλέσεως, το μπέικιν- πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα νέο μπολ, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια, ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε το 1/3 από το αλεύρι σας , καθώς και το γιαούρτι, ανακατεύετε και στην συνέχεια προσθέτετε και το υπόλοιπο 1/3 από το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα σας τα υλικά καλά. Χύστε το μείγμα σας στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 με 60 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά. Μεταφέρετε το κέικ σε μια πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει.

Για το γλάσο

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη, και το ρούμι. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας, περιχύστε το πάνω από το κέικ σας και πασπαλίστε την κορυφή με τα θρυμματισμένα καρύδια.

πηγη:http://www.anapnoes.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ