22.1 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Ερώτηση Κ. Σκρέκα για τη φιλοξενία προσφύγων στα ορεινά χωριά των Τρικάλων

- Advertisement -

Επίκαιρη ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τις πληροφορίες για φιλοξενία προσφύγων σε ορεινά χωριά των Τρικάλων.

«Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση εμφανίζεται χωρίς σχέδιο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι φήμες για εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή της Χρυσομηλιάς Ν. Τρικάλων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου. Οι κάτοικοι δε – σε εγγραφή καταγγελία  τους – κάνουν λόγο για διερευνητικές ενέργειες προς ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών καταλυμάτων της περιοχής. Πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, η οποία φιλοξενεί αμιγώς κατοικία, με χαρακτηριστικό την ύπαρξη αυξημένης συγκέντρωσης πολυτεκνων οικογενειών, καθώς και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες για χειμερινό και θρησκευτικό τουρισμό, με την ηρεμία και αρμονία να αποτελούν προϋπόθεση  πριν από κάθε ενέργεια ή φιλοξενία δραστηριότητας στην Κοινότητα.

Ως εκ τούτου, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  • Είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η φιλοξενία προσφύγων στις ξενοδοχειακές μονάδες τις περιοχές;
  • Ποια τα κριτήρια για την επιλογή χώρων φιλοξενίας;
  • Ποια η στρατηγική, το επιχειρησιακό και επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο άνοιγμα της ενεργειακής αγοράς και τις προκλήσεις της;
  • Ποιος ο σχεδιασμός από πλευρά Υπουργείο για τη ΔΕΗ ώστε να δώσει το στίγμα μιας σύγχρονης πελατοκεντρικής εταιρείας και πως σκοπεύει να διαμορφώσει σύστημα πολυμεσικής εξυπηρέτησης πελατών και πραγματικό προσβάσιμο σε όλους;
  • Με ποιο τρόπο θα καλύψει τα κενά σε προσωπικό στον κλάδο εμπορίας, ώστε να είναι αδιάλειπτη η παρουσία της ΔΕΗ στην Περιφέρεια;»

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Καλούμε τα σωματεία,τα συνδικάτα και μαζικούς φορείς του Νομού μας  με ορίζοντα την πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη να σχεδιάσουμε τη δράση μας , να οργανώσουμε πολύμορφες παρεμβάσεις τις μέρες μέχρι την πανελλαδική απεργία, προετοιμάζοντας την απεργία στους κλάδους τους ο καθέναςκαι δίνοντας παράλληλα τη μάχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτούς και συνολικά η εργατική τάξη .

Να βάλουμε στην άκρη τους εκπροσώπους του παλιού και νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός εκτός της ταξικής συνεργασίας, καλλιεργεί την αναμονή, την ηττοπάθεια, φρενάρει αγωνιστικές διαθέσεις.Μοναδικός στόχος τους είναι η σύμπλευσή τους με τα κυβερνητικά και εργοδοτικά σχέδια.

Να αποδεσμευτούμε, να απαλλαγούμε από ¨συνδικαλιστές¨ που είναι συμβιβασμένοι  όπως οι συνδικαλιστές  της διορισμένης διοίκησης του  Εργατικού Κέντρου Τρικάλων που συνεχίζουν να «σφάζονται» για τις καρέκλες και όλο αυτό το διάστημα (χρόνια τώρα!!) κατα την διαρκεια των απεργιών, κινητοποιήσεων, με την αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι να είναι σε πλήρη εξέλιξη  ήταν και είναι απλώς εξαφανισμένοι !!!

 

Καλούμε τους εργαζόμενους στο νομό μας  να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να μην περιμένουν άλλο!!

 

ΤΡΙΤΗ  29 Νοέμβρη, στις 19:00 μ.μ.

Στην αίθουσα του  Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ο Καβράκος καταδίκασε σε θάνατο τον Βενιζέλο

 

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925 δημοσιεύει σήμερα κείμενο για τον Καβράκο, γραμμένο από την Χρηστίνα Σ. Σωτήρχου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων υπαλλήλων της Ιονικής Τράπεζας και ιστορική ερευνήτρια, κάτοικο Αθηνών.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Η χούντα στο ξεψύχισμά της, έδωσε το όνομα του δολοφόνου ναζιστή  και δοσίλογου Χρήστου Καβράκου ,στο στρατόπεδο που στεγάζει την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς στα Τρίκαλα με σκοπό όχι μόνο να μολύνει με τα βδελυρά ιδανικά του το φρόνημα των Ελλήνων υπαξιωματικών, αλλά και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους Έλληνες πολιτικούς του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου.

«Οι δολοφόνοι ναζιστές και δοσίλογοι που καταδικάζουν για «εσχάτη προδοσία» τη δημοκρατική ηγεσία της χώρας τιμώνται ως ήρωες»

Σαφώς και η επιλογή του ονόματος του Καβράκου από την χούντα δεν ήταν τυχαία.

Ο Καβράκος είχε το προνόμιο να καταδικάσει σε θάνατο για «εσχάτη προδοσία» δυο πρωθυπουργούς της χώρας , τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Νικόλαο Πλαστήρα.

Σύντομα αναφέρω

  • Στις 6 Μαρτίου 1933 εκδηλώνεται το φιλοβενιζελικό Κίνημα Πλαστήρα.
  • Ο Γ.Κονδύλη ο οποίος βρισκόταν στη Λάρισα και απειλούσε να κατέλθει με όλες τις στρατιωτικές μονάδες προς κατάληψη της Αθήνας .(Ο Καβράκος ως διοικητής του 5ου Σύνταγματος Πεζικού Τρικάλων, το Μάρτη του 1933, συμμετείχε ενεργά στην κατάπνιξή του)
  • Στις 11 Μαΐου 1933 ο Ιωαννης Μεταξάς υπέβαλε στη Βουλή πρόταση που ζητούσε την παραπομπή σε δίκη του Ελευθέριου Βενιζέλου
  • Στις 6 Ιουνίου 1933 γίνεται δολοφονική απόπειρα εναντίον του Ελευθέριου Βενιζέλου

Το 1933 ο Καβράκος ολοκληρώνει το «έργο» του ως διοικητής του 5ου Σύνταγματος Πεζικού.

  • Την 1η Μαρτίου 1935 εκδηλώνεται το κίνημα το κίνημα Πλαστήρα-Βενιζέλου που σκοπό είχε την αποτροπή της εγκαθίδρυσης δικτατορίας από τον Κονδύλη και τους φίλους του και την  εκκαθάριση του στρατεύματος από τους ανίκανους αξιωματικούς όλων των παρατάξεων.
  • Στις 23 Απριλίου 1935 ο Καβράκος είναι στρατοδίκης στην Δίκη των Πολιτικών Αρχηγών
  • Στις 5 Μαΐου 1935 καταδικάζει σε θάνατο τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Νικόλαο Πλαστήρα.

Το 1935 και 1936 ο Καβράκος παίρνει μετάλλια και προάγεται  στις ανώτατες στρατιωτικές βαθμίδες

(βάσει αναγκαστικών νόμων του 1935)ν

 

«Από τα τηρούμενα στο αρχείο της Δ.Ι.Σ/Γ.Ε.Σ στοιχεία για το Στρατηγό Καβράκο προκύπτει… ότι το όνομα του Στρατηγού Χρήστου Καβράκου πληρεί όλες τις προϋποθέσεις της Γενικής Διαταγής περί «Ονομασιών–Μετονομασιών Στρατοπέδων»…»

Πήγη:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ/

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Να σταματήσει η ανοχή της δημοτικής αρχής

προς τα πειρατικά συμφέροντα     

Χρόνια τώρα η εκάστοτε δημοτική εξουσία ανέχθηκε και υποδαύλισε την τοπική διαπλοκή, εξυπηρετώντας στενά οικονομικά  συμφέροντα. Αυτό όμως που γίνεται φέτος,  ξεπερνά κάθε φαντασία .

Ασύδοτοι, ξενόφερτοι και αλλόθρησκοι πειρατές εγκατέστησαν τη ναυαρχίδα τους σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, στον Αγιαμονιώτη ποταμό, δίπλα στον Μύλο Ματσόπουλου, χωρίς καμία εγκεκριμένη άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας και χωρίς τις προβλεπόμενη συναίνεση του δημοτικού μας συμβουλίου.

Παρ` όλα αυτά εντελώς ανερυθρίαστα ο κ. Δήμαρχος τους υποδέχθηκε με «ανοικτές αγκάλες» αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι έρμαιο μικροπολιτικών συμφερόντων και ακραίων λαϊκίστικων ιδεοληψιών και ότι αδυνατεί να διασφαλίσει το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, της προάσπισης της ευρωπαϊκής προοπτικής του Δήμου μας, της εθνικής οικονομίας της χώρας, γενικότερα.

Υιοθετώντας τη λογική του «διπλού νομίσματος», αφού οι πειρατές κυκλοφορούν στην τοπική αγορά ήδη τα χρυσά νομίσματα που έφεραν στα σεντούκια τους, υπονομεύει τα μνημόνια και την ανάπτυξη που φέρνουν, συμβαδίζοντας με αυτόν τον τρόπο με τις πιο εξτρεμιστικές αντιλήψεις που δυναμιτίζουν συθέμελα τους κανόνες της άρχουσας τάξης της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, αφού αμφισβητεί την κυριαρχία του ευρώ, εξοργίζοντας τους φίλους μας τους δανειστές, με αποτέλεσμα να κλυδωνίζονται οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και να καταρρέει η λαοπρόβλητη μας κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μας να βγάλει και άλλον έρπη στο στόμα .

Αν θεωρεί μετά από όλα αυτά ο κ. Δήμαρχος ότι ο «Μύλος των Ξωτικών» θα αλωθεί από το πνεύμα της  ανατροπής που θα επιβάλλουν οι φίλοι του οι πειρατές , είναι πικρά γελασμένος.

Η  κοινωνία των ξωτικών και το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας θα  αντισταθεί και θα νικήσει .

Τρίκαλα 28 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

 

ΥΓ1. Ένας λόγος που επιπλέον μας κάνει να συνεχίζουμε να αντιπολιτευόμαστε σφόδρα τον κ. Παπαστεργίου, είναι ότι επιθυμούμε να τον βλέπουμε στο ρόλο του πετυχημένου κονφερανσιέ εκδηλώσεων, παρά σε αυτό του αποτυχημένου Δημάρχου.

ΥΓ2. Ελπίζοντας ότι έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφάλειας και προστασίας των  επισκεπτών και του χώρου του πάρκου Ματσόπουλου (αν και από την αυτοψία που επιχειρήσαμε δεν είμαστε πολύ σίγουροι για αυτό), ευχόμαστε καλή επιτυχία στον «Μύλο των Ξωτικών και των Πειρατών» και κυρίως καλές και ειρηνικές γιορτές σε όλους .  Κατά βάθος και εμείς πειρατές νοιώθουμε .

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

“Ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των περιφερειακών αθλητικών υποδομών”

Τα θέματα της ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της βελτίωσης των περιφερειακών αθλητικών υποδομών αποτέλεσαν τα ιδιαίτερα αντικείμενα της συνάντησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γεώργιο Βασιλειάδη. Όπως σημείωσε η βουλευτής, η ελληνική περιφέρεια χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις στήριξης της μαζικής άθλησης, ενώ υπογράμμισε την κρισιμότητα της πρόσβασης των πολιτών στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετικές τις παρεμβάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σε σχέση με την αναβάθμιση βασικών αθλητικών υποδομών του Νομού Τρικάλων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Απ´ την πλευρά του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε να συνεχίσει με αμείωτη ένταση την προσπάθεια δημιουργίας κουλτούρας μαζικής άθλησης, ενώ δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ελληνικής περιφέρειας στον ευρωπαϊκό αθλητικό χάρτη.Σε σχέση, τέλος, με τις εξελίξεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Υφυπουργός αθλητισμού επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την προσπάθεια κάθαρσης που έχει ξεκινήσει και υπογράμμισε ότι καμία πράξη βίας και ανομίας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ