24.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Συνέντευξη Κώστα Σκρέκα στην «ΑΓΟΡΑ»

- Advertisement -

Συνέντευξη του Βουλευτή Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργού κ. Κώστα Σκρέκα φιλοξένησε η

εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ» στην έκδοσή της αυτό το Σαββατοκύριακο.  Ο κ. Κ. Σκρέκας μιλάει για όλα, για το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων με την έλευση του νέου έτους, ασκεί δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και στην πολιτική που ακολουθεί, για την ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και για τη «συμφωνία αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας με το λαό.

Αναλυτικά:

 

Το Μαξίμου έχει ως αφήγημα πως με την, έστω και βραχυπρόθεσμη, επίλυση του χρέους και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, η κατάσταση στην οικονομία μπορεί να αναστραφεί και να μπούμε σε μια αναπτυξιακή νέα χρονιά. Εκτιμάτε ότι θα υπάρξουν εμπόδια σ αυτόν τον δρόμο ; 

agora

Η διευθέτηση του χρέους είναι αναγκαία, αλλά αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι και ικανή συνθήκη ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης στη χώρα μας

Η όποια διευθέτηση χρέους θα αρχίσει να έχει απτά αποτελέσματα σε δημοσιονομικό επίπεδο σε μεσοπρόθεσμο χρόνο. Η ελληνική οικονομία έχει όμως ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης. Για να έχουμε ανάπτυξη χρειαζόμαστε άμεσα ξένες επενδύσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δε φέρνει νέους επενδυτές, αλλά διώχνει κι αυτούς που είχαμε φέρει εμείς το διάστημα 2012-2014. Τελευταίο παράδειγμα η τραγική κατάληξη της επένδυσης του ΔΕΣΦΑ. Η μεγαλύτερη αξιοποίηση που θα έφερνε στη χώρα 400.000.000 ευρώ και ένα επενδυτικό πλάνο 2,5 δις ευρώ τινάχτηκαν στον αέρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο.

 

Και όλα αυτά την ώρα που η ανεργία φέρνει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, την ώρα που τα δημόσια ταμεία έχουν ανάγκη από έσοδα, την ώρα που η Κυβέρνηση επιβάλλει νέους φόρους δισεκατομμυρίων και η δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού

 

 

Πιστεύετε πως θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση την επόμενη εβδομάδα, όπως θέλει το Μαξίμου; Που βλέπετε να κολλάνε οι διαπραγματεύσεις; Στα εργασιακά;

 

Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της Κυβέρνησης του όλο το διάστημα δεσμευόταν ενώπιον του Ελληνικού λαού ότι η διαπραγμάτευση θα έκλεινε 5 Δεκεμβρίου. Και όλοι κατανοούν πόσο σημαντικό είναι η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί γρήγορα και πάντα με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα. Και τι έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας 6 ημέρες πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση; Σηκώνεται και φεύγει τετραήμερο ταξίδι στην Κούβα την ώρα που η χώρα «καίγεται’ και η διαπραγμάτευση εξελίσσεται. Ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης. Πιστεύει κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος έχει συναίσθηση του ρόλου και των ευθυνών για τα οποία ο Ελληνικός λαός τον έχει επιλέξει; Πιστεύει κάνεις ότι αυτός ο άνθρωπος μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει ελπίδα στους έλληνες; Τώρα που στελέχη της ΕΕ διαρρέουν ότι η διαπραγμάτευση πιθανόν να μην κλείσει στα 5 Δεκεμβρίου, όπως όλοι περιμένουν και κυρίως οι έλληνες πολίτες. Ο κ. Τσίπρας έχει εγκαταλείψει ακυβέρνητη τη χώρα. Από την Κουβά μέσω τηλεφώνου θα δίνει τις κατευθύνσεις στους υπουργούς του την κρίσιμη ετούτη ώρα σ’ ό,τι αφορά τα εργασιακά;

 

Πρέπει να έχουμε συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πάση θυσία; 

 

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ολοκληρωθεί προκειμένου να έρθει η χώρα στην κανονικότητα. Αλλά μια αξιολόγηση που θα φέρνει τη βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα και όχι που θα φέρνει μέτρα που θα καταδυναστεύουν τη χώρα.

 

Το σενάριο των εκλογών αναζωπυρώθηκε. Θεωρείτε πιθανόν να έχουμε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του α’ εξαμήνου 2017;

 

Ο κ. Τσίπρας μέσα σε δυο χρόνια οδήγησε την Κυβέρνηση σε δυο εθνικές εκλογές ένα δημοψήφισμα και δυο ανασχηματισμούς.  Εκλογές με τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή και ιδίως τώρα που ο κ. Τσιπρας βλέπει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της χώρας. Οκ. Τσιπρας προετοιμάζει ήδη την δραπέτευση του από τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις τελευταίες ομιλίες του αλλά και από τη συμβολική του μετάβαση στην Κουβά.

 

Πόσο υπεύθυνη είναι η στάση της ΝΔ που ζητά εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης;

Την κυβέρνηση δεν την εμποδίζει η αντιπολίτευση να κάνει διαπραγμάτευση. Ο πρωθυπουργός σηκώθηκε κι έφυγε την πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης. Οι εκλογές δεν είναι το καλύτερο πράγμα όμως είναι τέτοια η ζημιά που προκαλείτε από του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θα έπρεπε να έχουν φύγει χθες.

 Σε κάθε περίπτωση, φτάνει ο αέρας των δημοσκοπήσεων και η Συμφωνία Αλήθειας για είστε και πάλι κυβέρνηση; Δεν πρέπει να πείσετε τους πολίτες με προτάσεις; Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας; 

 

Όλοι πια καταλαβαίνουν ότι τη λύση δεν μπορεί να τη δώσει ο κ. Τσιπρας και η Κυβέρνηση του. Ο άνθρωπος υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους και δεν έκανε τίποτε. Ο κόσμος το έχει εμπεδώσει πλέον. Ο Κυριακός Μητσοτάκης μέσα από μια Συμφωνία αλήθειας αγκαλιάζει όλο τον Ελληνικό λαό και δεσμεύεται για ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιας πολιτικής που καταστρέφει την ανάπτυξη, βουλιάζει την οικονομία και καταδικάζει το λαό στη μόνιμη φτώχεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται για μείωση φορολογίας, μείωση δαπανών και δημιουργική επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. πολιτικές που θα φέρουν την ανάπτυξη.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ  – Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΒΕ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Συμμετέχουμε  στις κινητοποιήσεις της 8ης Δεκεμβρίου που κήρυξαν οι τριτοβάθμιες οργανώσεις μας  ΓΣΕΒΕΕ  και ΕΣΕΕ και σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούμε τους συναδέλφους μας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο εργατικό κέντρο Τρικάλων την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 10 π.μ.

 %ce%b1%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%b1

 

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ  —  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

“Ζούμε και πεθαίνουμε εντελώς διαφορετικά απ’ ότι θα θέλαμε, χωρίς ελπίδα οποιασδήποτε ανταμοιβής… Ευτυχώς που αυτή η ζωή είναι η μόνη, και που μόνο αυτό είναι σίγουρο”
Αρθούρος Ρεμπώ
… Και κάπως έτσι, πριν 8 χρόνια, κόπηκε το νήμα της ζωής του 15χρόνου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Στα Εξάρχεια, σε μια βραδιά γιορτής παρέα με τους φίλους του. Από το δολοφονικό χέρι ενός ειδικού φρουρού, του Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Χωρίς καν να προλάβει να ζήσει, μα καθορίζοντας τις ζωές χιλιάδων νέων ανθρώπων και στιγματίζοντας μια ολόκληρη εποχή.
Δίνοντας το όνομά του σε ένα συνταρακτικό ξέσπασμα της νεολαίας, σε μια πρωτοφανή κοινωνική έκρηξη, που κλόνισε συνειδήσεις και συγκλόνισε καρδιές, που έβγαλε στον δρόμο χιλιάδες ανθρώπους με μαχητικότητα και διάθεση σύγκρουσης, που ενεργοποίησε το πάντα υπαρκτό κοινωνικό και ταξικό ρήγμα, που δίδαξε κι άφησε παρακαταθήκες στον κόσμο των κινημάτων και στην κοινωνία συνολικότερα.
Το τι επακολούθησε το γνωρίζουμε, το θυμόμαστε και δεν πρέπει να το αφήσουμε να ξεχαστεί ποτέ.
Δεν ξεχνούμε τον Αλέξανδρο, πάντα θα θυμόμαστε την πρωτοφανή νεολαιίστικη έκρηξη του Δεκέμβρη του 2008. 
Όπως ποτέ δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε να ξεθωριάσει η μνήμη όλων των δολοφονημένων αγωνιστών/στριών και νεολαίων, που έπεσαν θύματα της κρατικής και παρακρατικής βίας και καταστολής, όλων των χτυπημένων, των τραυματισμένων, των ανθρώπων που υπέστησαν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους από δολοφονικά χτυπήματα, γκλομπς, χημικά, όλων αυτών που βασανίσθηκαν στα κρατητήρια μετά από διαδηλώσεις.Όπως ποτέ δεν θα ξεχαστούν τα θύματα της πολιτικής των μνημονίων, της πολιτικής της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών, που σπέρνουν πολέμους κι οικονομική εξαθλίωση στους λαούς, που ξεριζώνουν ανθρώπους από τις εστίες και τις πατρίδες τους, που καταστρέφουν κοινωνίες και οδηγούν ανθρώπινες υπάρξεις να βρίσκονται καθημερινά σε μια απεγνωσμένη μάχη επιβίωσης στη χώρα μας και σε πολλά μέρη του πλανήτη.
Η νεολαιίστικη έκρηξη του Δεκέμβρη του 2008 έδειξε ότι η νεολαία ονειρευόταν και πάλευε για μια διαφορετική κοινωνία, μια κοινωνία δίκαιη χωρίς εκμετάλλευση, αντί για την κοινωνία της κρίσης στην οποία την ετοίμαζαν να ζήσει. Κόντρα στις δυνάμεις καταστολής που δολοφονούν και στην κυβέρνηση και την Ε.Ε. που δίνουν τα λεφτά στις τράπεζες και «στη νεολαία σφαίρες», οι μέρες της οργής που αφιερώθηκαν στον Αλέξη μας θυμίζουν ότι η νεολαία έχει πάντα τη δυνατότητα να βγαίνει στον αγώνα και να γίνεται πυροδότης ευρύτερων κοινωνικών εκρήξεων.
Σήμερα μετά από 8 χρόνια τα μηνύματα του Δεκέμβρη του 2008 για την ύπαρξη ενός άλλου δρόμου χωρίς την κρίση τους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους είναι ακόμα ζωντανά και επίκαιρα!
Το όνομα και η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου παραμένει και θα παραμένουν ζωντανά, όσο οι εργαζόμενοι κι η νεολαία βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος, που τοποθετεί τα κέρδη και τις αγορές πάνω από τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.
Θα ζει πάντα μέσα από τους αγώνες του σήμερα ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και τον πόλεμο, τον φασισμό και τον ρατσισμό. Στους αγώνες για ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των “θεσμών”, για υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων, των εργασιακών κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των λαϊκών ελευθεριών.
Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος θα ζει μέσα από τα συνθήματα των εργαζομένων και της νεολαίας στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις τους για μια καλύτερη ζωή, για έναν κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης κι ισότητας, για μια κοινωνία ελευθερίας, για μια ζωή με ατομική και συλλογική αξιοπρέπεια.
Όλες κι όλοι στη συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την Τρίτη 6/12 στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, τη νεολαία και τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, τις πολιτικές οργανώσεις και τις συλλογικότητες, τα κινήματα αλληλεγγύης και τα στέκια, όλον τον κόσμο που πορευτήκαμε μαζί στους δρόμους της αξιοπρέπειας και του αγώνα, να συμμετέχουν σε μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση και διαδήλωση στην πόλη μας.
ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απ’ την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις «παράτες» και τους ψευτολεονταρισμούς του υπ. Άμυνας, Π. Καμμένου, την ίδια στιγμή που αυτός και η κυβέρνησή του στηρίζουν, με όλους τους τρόπους, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία αποτελεί παράγοντα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπόθαλψης της τουρκικής επιθετικότητας.

Η σύνθεση τελικά της αποστολής, με τους κυβερνητικούς βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αγκαλιά με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, δείχνει ότι τέτοιες ενέργειες ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας,  καλεί όλους τους συναδέλφους  δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη απεργία της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου (από τις 06.00) που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι δημοσιογράφοι, σε οποιοδήποτε Μέσο, φορέα ή οργανισμό κι αν απασχολούνται.

Σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, ο δημοσιογραφικός κόσμος διεκδικεί:

  • Θεσμοθέτηση πόρου από τα έσοδα όλων των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, υπέρ των επικουρικών Ταμείων μας.
  • Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.
  • Ένταξη στα Ταμεία αυτά όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση, σε οποιοδήποτε Μέσο και αν εργάζονται.
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων.

Απεργιακή επιτροπή είναι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, ενώ επιτροπή περιφρούρησης της απεργίας ορίζονται οι εργασιακοί εκπρόσωποι.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η ΕΛΛΑΔΑ σε κρίση…. Τα τελευταία επτά χρόνια ,η πατρίδα μας διέρχεται τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση της νεότερης ιστορίας της.  Ότι πριν απο λίγα χρόνια εθεωρειτο αυτονόητο ,ΜΟΝΟ αυτονόητο δεν ειναι σήμερα. Κατακτήσεις δεκαετιών για όλες τις κοινωνικές τάξεις ,έγιναν ” βαρίδια “για τις ίδιες και για την Ελληνική πολιτεία.  Σήμερα η ίδια η πολιτεία,αλλά και μεγάλο μέρος της κοινωνίας,τους θεωρεί συνυπαίτιους για την κρίση …. Οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες συνθλίβονται,κάτω απο το βάρος των μέτρων που επιβάλλονται απο τους δανειστές ,αλλά κι απ τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα …. Η Ελλάδα απο ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων ,πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων οικονομικών μεταναστών,τώρα βρίσκεται σε πραγματική και καταστατική αδυναμία ….. Όλοι αναρωτιούνται για το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ ,φθάσαμε ως εδώ….  Όλοι αναρωτιούνται για το ΠΟΣΟ θα διαρκέσει ακόμη η κρίση και ΠΟΤΕ θα βγούμε στο ξέφωτο….  Δεν θα πρόσφερε κάτι- την παρούσα στιγμή….-να αναζητήσουμε τα αίτια και τις αφορμές της παρούσας κρίσης….Ούτε να καταλογίσουμε ευθύνες και υπαιτιότητες… Σίγουρα αυτό κάποια στιγμή,ΠΡΕΠΕΙ να ΓΙΝΕΙ…., ΟΧΙ για την παραδειγματική τιμωρία ,αλλα για την πραγματική ικανοποίηση των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της κρίσης…. Αυτό που τώρα προέχει ,ΕΙΝΑΙ η ταχεία ΕΞΟΔΟΣ απο την κρίση….   Η οποία κρίση ,ΔΕΝ ειναι ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ…. Ειναι και κρίση ΑΞΙΩΝ και ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ της Ελληνικής κοινωνίας. Απο τη δεκαετία του ’80 και εντεύθεν,οι ΕΛΛΗΝΕΣ αισθάνθηκαν προστατευμένοι στην τότε ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και σήμερα ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ…. Και βοηθουσης και της πολιτικής αλλαγής ,χαλαρωσαμε…γενικώς… Παραδοσιακές αξίες και οικογενειακά πρότυπα,εγκαταλείφθηκαν …. Ο ….εξευρωπαϊσμός της Ελληνικής κοινωνίας ,ολοκληρώνεται…. Η είσοδος της ΕΛΛΑΔΟΣ στη ζώνη του ΕΥΡΩ,ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων …. Περίπου αισθάνθηκαν ΑΤΡΩΤΟΙ και ΠΛΗΡΩΣ προστευμένοι….Και ΟΛΟΙ πέσαμε απο τα σύννεφα ,όταν βρεθήκαμε μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα…..  Και συνειδητοποιήσαμε ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ….  Ακόμη και αυτή η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας,που κατακτήθηκε με την αποφασιστικότητα και διορατικότητα του αείμνηστου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ,τίθεται εν αμφιβόλω…. Την κατάσταση αδυναμίας της χώρας μας ,σπεύδουν να εκμεταλλευθούν οι γείτονες μας…. Η Τουρκία του Ρεντζεπ ΕΡΝΤΟΓΑΝ,για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης , -και ΟΧΙ ΜΟΝΟ.”.-,θέτει ευθέως θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της ΣΥΝΘΗΚΗΣ της ΛΩΖΑΝΗΣ,θεωρώντας αυτήν προϊόν πιέσεων των μεγάλων δυνάμεων  επι της ηττημένης τότε χώρας του  και ως εκ τούτου αδικημένης απ αυτήν … Φυσικά ξεχνά ότι η Τουρκία τότε ,αναγκάσθηκε να υπογράψει τη Συνθήκη της ΛΩΖΑΝΗΣ ,όταν ο Ελευθέριος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ απείλησε εισβολή στην Ανατολική ΘΡΑΚΗ ,με τη στρατιά του Εβρου,του στρατηγού Θεόδωρου ΠΑΓΚΑΛΟΥ…..Η σημερινή αναθεωρητική Τουρκία του ΕΡΝΤΟΓΑΝ,αποτελεί απειλή γα την Ειρήνη και σταθερότητα σ όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή…Και τούτο θα πρεπει να γίνει ευρέως γνωστό και να κοινοποιηθεί καταλλήλως απο Ελληνικής πλευράς,σ όλη τη διεθνή κοινότητα,παράλληλα με το κτίσιμο ειλικρινών και σταθερών συμμαχιών στην περιοχή….. Η ΑΛΒΑΝΙΑ υπό τη σημερινή ηγεσία του Έντι ΡΑΜΑ ,φαίνεται ότι ακολουθεί δρόμο ολισθηρό προς την Τουρκική πλευρά…Ειναι “ηλίου φαεινοτερον”,ότι υπάρχει “ομφάλιος λώρος”,που συνδέει τις δυο χώρες . Απο την εποχή που ήταν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία,αμφισβήτησε τη Συμφωνία ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ -ΜΠΕΡΙΣΑ για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δυο χωρών …Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε ,τόσο αυτός όσο και το Συνταγματικό δικαστήριο της χώρας του,ειναι ταυτόσημες με εκείνες της Τουρκίας… Τον Έντι ΡΑΜΑ γνώρισα σαν Νομάρχης Τρικαλων ,όταν με είχε επισκεφθεί στη Νομαρχία και αργότερα φάγαμε μαζί. Είχα μια μακρά συνομιλία μαζί του και μου έδωσε την εντύπωση ενός καλλιεργημένου ανθρώπου. Τότε ήταν δήμαρχος Τιρρανων και επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος. Μάλιστα του παραχωρήθηκε το κλειστό γήπεδο της πόλης,για να πραγματοποιήσει ομιλία στους συμπατριώτες του που ζούσαν και εργάζονταν στην περιοχή μας,στην οποία και παραβρέθηκα παρέα με τον δήμαρχο ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ… ΤΩΡΑ φαίνεται ότι διάλεξε άλλους φίλους….Θέλω να πιστεύω ότι τούτο ειναι προεκλογικό εγχείρημα και μόνο….. Σε διαφορετική περίπτωση,θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις διμερείς μας σχέσεις . Η ανακίνηση εκ μέρους του θέματος “Τσάμηδων και Τσαμουριάς “,που ειναι ανύπαρκτο για την Ελληνική πλευρά ,καθ ότι πρόκειται “περί δοσίλογων και εγκληματιών πολέμου “,προσφέρει κάκιστη υπηρεσία στην πατρίδα του. Οι Έλληνες και οι Αλβανοί ,έζησαν χρόνια  μαζί και το μέλλον τους ειναι κοινό…. Όσο νωρίτερα το καταλάβει ο Έντι ΡΑΜΑ και οι συνέταιροι του,τόσο το καλύτερο για όλους μας… Το Κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση του. Μετά το σχέδιο ΑΝΑΝ,τώρα περισσότερο απο ποτέ ,οι δυο κοινότητες έφθασαν πολυ κοντά σε μια λύση…. Φαίνεται όμως ότι την τελευταία στιγμή,η Τουρκία τράβηξε το αυτί των Τουρκοκύπριων …. Κι αυτοί ανέκρουσαν πρύμνα…. Ας ελπίσουμε να αναθεωρήσουν τη θέση τους και να ολοκληρώσουν την προσπάθεια που απο κοινού άρχισαν οι δυο ηγέτες ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ- ΑΚΙΝΤΖΙ….  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ,εκμεταλλεύθηκε την οργή και απογοήτευση των πολιτών,έπαιξε με τον πόνο τους και τα όνειρα τους.  Κατασυκοφάντησαν όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους ,έταξαν πράγματα απίθανα στους πολίτες    και ….ανέβηκαν στην εξουσία…Τώρα απολαμβάνουν τα επίχειρα των πράξεων και παραλείψεων τους.     Δυστυχώς για τη χώρα,η μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης ,απέτυχε σ όλους τους τομείς . Η οικονομία παει απ το κακό στο χειρότερο  ,το ασφαλιστικό κλείνει για να ….ξανανοίξει σε λίγο,η διεθνής θέση μας ,οσημεραι αδυνατίζει….     ΜΟΝΟ μια υπηρεσία μπορούν πλεον ,να προσφέρουν στην πατρίδα. Να οδηγήσουν τη χώρα γρήγορα σε εκλογές. Όσο παραμένουν,τόσο ζημιώνουν τον τόπο….. Μέσα στην όλη απαισιόδοξη ατμόσφαιρα ,ο Ελληνισμος μπορεί να ελπίζει ότι με την αλλαγή κυβέρνησης ,θα μπει τέρμα στον οικονομικό και κοινωνικό κατήφορο της πατρίδας μας . Υπάρχουν υγιείς πολιτικές,οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις ,που θέλουν και μπορούν να βγάλουν τη χώρα μας απο τα δύσκολα. Οι πολίτες μπορούν και πρέπει να τις εμπιστευθούν .  Η Νέα Δημοκρατία και κατα το απώτερο και κατά το πρόσφατο παρελθόν ,έδωσε απτά δείγματα γραφής. Ειναι η παράταξη του μέτρου και της ευθύνης. Υπό τη νέα ηγεσία του Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,με τη Συμφωνία Αλήθειας με τον Ελληνικό λαό ,ειναι η μονη πολιτική δύναμη ,που μπορεί να βγάλει τη χώρα απ τα πολλαπλά αδιέξοδα. Αρκετά με τους λαϊκιστές που μας κυβερνούν. Το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια ….Ο ελληνικός λαός τους γυρίζει την πλάτη….Πολυ σύντομα,θα αποτελούν δυσάρεστη ανάμνηση …. Αρκετά κορόιδεψαν τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ…. Καιρός για ΑΠΟΣΥΡΣΗ….Καιρός για αλλαγή σελίδας….. Οχι πλέον αλλα πειράματα ,στις πλάτες των πολιτών…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Κάλπες σε Αυστρία και Ιταλία
Η ανακηλίδωση του “anschluss” και το οδυνηρό “πατ” στη σκακιέρα της Ευρώπης.
 
 
 
Tην Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στη γειτονική μας Ιταλία, δόθηκε μια κρίσιμη δημοψηφισματική μάχη. Μια μάχη που καθορίζει εν πολλοίς την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά και τη γενικότερη προοπτικιή ολοκλήρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η ήττα των υποστηρικτών των μεταρρυθμίσεων και του Ιταλού Πρωθυπουργού Ματτέο Ρένσι, εγκυμονεί σοβαρές περιπλοκές για το ήδη αποσαθρωμένο και δραματικά εκτεθειμένο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και για την ευρύτερη προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης του Ευρωπαϊκού Νότου. Η γενναία απόφαση του κ. Ρένσι να παραιτηθεί μετά την επικράτηση του αντιπάλου στρατοπέδου -πέραν των αλγεινών συγκριτικών αποτιμήσεων που γεννά στη μνήμη μας αντιπαραβαλλόμενη με τη χαμαιλεοντική στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού μετά το αντίστοιχο ελληνικό Δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, αποδεικνύει πως για κάθε σοβαρό πολιτικό ηγέτη που έχει την ευθύνη των εθνικών αποφάσεων σε αυτήν την τόσο κρίσιμη, για τα ευρωπαίκά κράτη και τους λαούς, συγκυρία το κλειδί για την εξασφάλιση ενός καλύτερου ευρωπαϊκού μέλλοντος περνάει μέσα από την εμπέδωση και τη λαϊκή νομιμοποίηση των μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών και συνταγματικών που οφείλουν να εφαρμόζουν τα κράτη μέλη. Μεταρρυθμίσεων οι οποίες δεν πρέπει, όμως, μόνον να απαιτούνται, υπό τη μονολιθική επιβολή πολιτικών λιτότητας, από τις οικονομικά ασφυκτιούσες χώρες του Νότου, αλλά να προωθούνται με γενναιότητα και στην ίδια τη θεσμική βάση και την κεντροδυτική καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει χρέος αλλά και αναγκαιότητα επιβίωσης την εκ νέου οικοδόμησή της, με άξονες την αλληλεγγύη, τη μεταρρυθμιστική ενσυναίσθηση των ισχυρών ετέρων προς τις ασθενέστερες χώρες και την εμπράγματη συλλογικότητα. Αλλιώς κινδυνεύουμε να δούμε και άλλα “ΟΧΙ”, όπως το Ιταλικό. Κινδυνεύουμε, επίσης, να δώσουμε χώρο, πολιτική και πολιτειακή υπόσταση στα ανασυσταμένα φασίζοντα και νεοναζιστικά συμπυκνώματα της αγανάκτησης των ευρωπαϊκών λαών, όπως η υποψηφιότητα του Νόρμπερτ Χόφερ που απειλησε, αλλά ευτυχώς απέτυχε, να κερδίσει τις -επίσης κρίσιμες προεδρικές εκλογές της Αυστρίας, τις οποίες η αγωνιώδης συγκυρία θέλησε να συμπέσουν με το Ιταλικό Δημοψήφισμα. Μπορεί, αυτή τη φορά, ο φασισμός να ηττήθηκε στην Αυστρία, γλιτώνοντας την ήδη θεσμικά και οικονομικά φυλλορροούσα Ευρώπη από την ανακιλήδωση της ιστορικής της διαδρομής με ένα νέο, δημοκρατικό -εν προκειμένω-  “anschluss”, που θα προσαρτούσε -με εκλογική νομιμοποίηση- την Αυστρία στο ιδεολογικό άρμα του φασισμού. Όσο, όμως, η άκαμπτη αναλγησία των κεντρικών αποφάσεων της Ευρώπης, θα πρεσβεύει μονοσήμαντες περικοπές λιτότητας και όσο οι μεταρρυθμιστικής ροπής ηγέτες των οικονομικά ασθενέστερων χωρών θα αδυνατούν να επικοινωνήσουν στους λαούς τους την αναγκαιότητα εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών, οι δομικές ανεπάρκειες του ευρωπαϊκού μας οικοδομήματος θα εκκολάπτουν τα αυγά των φιδιών της ακροδεξιάς εκτροπής ή της αριστερόστροφης αυταπάτης ή γραφικότητας. Η Αυστρία, ευτυχώς, γλίτωσε από την πρώτη, αλλά η Ιταλία του κ. Πέπε Γκρίλο, όπως και η Ελλάδα του κ. Τσίπρα, υπέκυψε στη δεύτερη. Η Κυριακή της 4ης Νοεμβρίου του 2016 ήταν ένα οδυνηρό “πατ”, μια οριακή ισοπαλία στην ιδεολογική και θεσμική σκακιέρα της Ευρώπης.
img_3197
Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος – Διδάκτωρ παν/μίου Αθηνών
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το συντριπτικό ΟΧΙ του Ιταλικού λαού στο Ιταλικό δημοψήφισμα συνιστά ένα πολιτικό σεισμό για την Ιταλία και ένα βαρύτατο πλήγμα στο ευρώ, το οποίο οδηγεί σε βαθιά κρίση την ευρωζώνη, αν όχι και στο αργό τέλος της.

Όλο το ευρωζωνικό και ευρωενωσιακό οικοδόμημα και οι κατεστημένες ελίτ της Γερμανικής ΕΕ, μετά το Brexit και τώρα με το “ΟΧΙ” του Ιταλικού λαού, συναντούν παντού την απέχθεια και την αποστροφή των λαών, ενώ έχουν μπει σε τροχιά παρακμής και αποσύνθεσης.

Αυτές τις ώρες δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός να συνεχίζουν να εξοντώνονται με τα μνημόνια της λιτότητας, της κοινωνικής λεηλασίας και της ολιγαρχίας στο όνομα της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.

Σήμερα όσο ποτέ ενωμένος ο ελληνικός λαός πρέπει να αψηφήσει την τρομοκρατία και την παραπλάνηση και να στηρίξει μια καινούργια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, έξω από την ευρωζώνη, σε σύγκρουση και ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη γερμανική ΕΕ. Μια Ελλάδα που θα κάνει παρελθόν τα μνημόνια, τη λιτότητα, την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και των στρατηγικών επιχειρήσεων και θα ακολουθήσει ένα καινούργιο δρόμο ανάπτυξης, παραγωγικού μετασχηματισμού, ανασυγκρότησης και στήριξης μισθών και συντάξεων.

Αυτήν την ώρα γίνεται όσο ποτέ αναγκαίο ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος προοδευτικής ανατροπής με τη θέσπιση εθνικού νομίσματος, τη σύγκρουση και ρήξη με την Γερμανική ΕΕ και τον νεοφιλελευθερισμό.

Κάθε άρνηση στον ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για τη συγκρότηση τώρα ενός μετώπου αντιμνημονιακής και προοδευτικής ανατροπής βοηθάει μόνο την κυριαρχία στη χώρα μας ενός μνημονιακού μπλοκ πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων για τη διαιώνιση της λεηλασίας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε TΡΙΚΑΛΩΝ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες Ιδιωτικού & Δημοσίου τομέα, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Αγρότες, Νέοι & Νέες

 

Σας καλούμε να δώσετε ΜΑΖΙΚΟ – ΜΑΧΗΤΙΚΟ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ παρόν στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και ώρα 10.00 π.μ.

 

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα.

Είμαστε για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας.

Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας.

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο  Κ Α Τ Η Φ Ο Ρ Ο Σ

         Λέμε  ΟΧΙ στα «ΥΠΟΚΑΤΩΤΑΤΑ» δικαιώματα.

 

  • Προστασία της ΥΓΕΙΑΣ και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των εργαζομένων, επέκταση των ΒΑΕ, συστηματικοί έλεγχοι.
  • Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας.
  • Άμεση κατάργηση των μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας και εργαλείο πρόσθετης φορολόγησης.
  • Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων του εθνικού πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους.
  • Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων. Μόνιμη καιαποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
  • Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελεσματική και συνεκτική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.
  • Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2017 με έμπρακτη αποκατάσταση της κοινωνικής διάστασης και του κοινωνικού προσώπου.
  • ΤΕΛΟΣ στη φτωχοποίηση, στον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή!

Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

 

 

Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων!

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ !
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Κ. Σκρέκας

Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Κ. Σκρέκας επισκέφτηκε όλα τα σημαντικά προσκυνήματα τα οποία διατηρούν ζωντανή τη φλόγα της Ορθοδοξίας και συζήτησε με πνευματικούς ανθρώπους οι οποίοι κρατάνε Θερμοπύλες.

Ο Πρώην Υπουργός έγινε δεκτός μαζί με την οικογένειά του, τη σύζυγο Ειρήνη και τις δυο κόρες τους, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο ο οποίος και τον ευχαρίστησε για την αγάπη που δείχνει στο Πατριαρχείο και του απένειμε αναμνηστικό αυτού.

patriarxeio-ierosolimon

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ