14.5 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Ο Χρίστος Λιάπης για τον έναν χρόνο από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και για την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ

- Advertisement -

 

Στις 10 Ιανουαρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας.

Ένας χρόνος ο οποίος αποδεικνύει πως η μεγάλη νίκη ενότητας, ανανεωτικής προοπτικής και επανενεργοποίησης των πολιτών, που σηματοδοτήθηκε από τη μαζική συμμετοχή της πλατιάς λαϊκής βάσης της Νέας Δημοκρατίας στις ανοικτές εκλογικές μας διαδικασίες, δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε νίκη ολόκληρης της κοινωνίας, απάλλάσοντας τη χώρα από την πολιτική υπερφορολόγησης και απαξίωσης των θεσμών από τη σημερινή Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μία Κυβέρνηση η οποία ακυρώνει καθημερινώς τόσο τον εαυτό της, όσο και τις πολυετείς θυσίες του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση.

Ανοικτή ήταν, πριν από έναν χρόνο, η διαδικασία ανάδειξης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ανοικτό αποδεικνύεται πως είναι, στο διάστημα που μεσολάβησε από την εκλογή του Κυριάκου, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, στους πολίτες και τα νέα στελέχη που θέλουν να κινητοποιηθούν και να συμμετέχουν ενεργά στη συνολική προσπάθεια της Κεντροδεξιάς.

Γιατί, πριν από έναν χρόνο, τον Κυριάκο Mητσοτάκη δεν τον εξέλεξαν ούτε οι τοπικές μικροβαρωνίες των ταυτισμένων με τον φαβοριτισμό και την αδιαφάνεια “κομματαρχών” ούτε οι συσχετισμοί, τα πολιτικά πονταρίσματα και οι παλινωδίες που συντηρούν και αναδαυλίζουν έναν κατ´ επιφάνεια ανακαινισμένο παλαιοκομματισμό.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον εξέλεξε η αυθόρμητη και ακαθοδήγητη, ευρεία κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η κομματική βάση επανεγκαθίδρυσε, με τη μαζική συμμετοχή της στις Προεδρικές Εκλογές της ΝΔ, την υγιή σχέση της Παράταξης με την κοινωνία. Η σχέση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη συμμετοχή στην πολιτική νέων και άφθαρτων προσώπων τα οποία έχουν καταθέσει τα επαγγελματικά, ακαδημαϊκά και δημιουργικά τους διαπιστευτήριά στην κοινωνία. Πρόσωπα όπως τα 15 στελέχη που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, με το πέρας της πρώτης φάσης της “Ανανέωσης- ananeosi.nd.gr“. Μιας ανοικτής και διαφανούς διαδικασιάς που αιμοδοτεί καθημερινά τη Νέα Δημοκρατία με νέα, δημιουργικά πολιτικά, τεχνοκρατικά και ιδεολογικά κύτταρα δυναμικών, καθαρών και επιτυχημένων, στον τομέα τους, ανθρώπων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο προ ενός έτους κάλεσμα του Προέδρου για «οξυγόνο» νέων, αντικειμενικώς αξιολογούμενων και επιλεγέντων στελεχών στον κομματικό ιστό της Νέας Δημοκρατίας και για άνοιγμα της πολιτικής στην κοινωνία, μέσα από την ανοικτή διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Μαζί με τον παλμό ανανέωσης που έφερε η,  πριν από έναν χρόνο, επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις  εσωκομματικές εκλογές απέδειξε και το υψηλό πολιτικό του IQ, καθώς και τη φυσική του αποστροφή προς τον λαϊκισμό, βλέποντάς τον να καταφέρνει, με τον συνεπή και ειλικρινή πολιτικό του λόγο, την αποτελεσματικότητα και την ιδεολογική του σαφήνειά να μετατραπεί από outsider σε αρχιτέκτονα μιας μεγάλης προσωπικής αλλά και συλλογικής νίκης. Μιας νίκης που προσδιόρισε και προσδιορίζει τη συνεκτική και δυναμική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί, το κυρίαρχο μήνυμα των εσωκομματικών εκλογών που διεξήχθησαν τόσο κατά την πρώτη Κυριακή της 20ης Δεκέμβρίου του 2015, όσο και κατά τη δεύτερη Κυριακή της 10ης Ιανουαρίου του 2016, απετέλεσε, πάνω από όλα, ένα μήνυμα νίκης και προοπτικής για τη Νέα Δημοκρατία και κατ´ επέκταση για ολόκληρη τη χώρα.

Μιας νίκης που θα φέρει πάντα την υπογραφή της μαζικής συμμετοχής των 400.000 Νεοδημοκρατών οι οποίοι έσπευσαν στις κάλπες, παρά τα μηνύματα γενικευμένης απαξίωσης του πολιτικού μας συστήματος, για να στείλουν τον παλμό της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του κόσμου σε ένα ανανεούμενο πολιτικό σχήμα. Ένα κεντροδεξιό και ανοικτό στους πολίτες και τις αγωνίες τους σχήμα, το οποίο δείχνει πως έχει,  πλέον, τα θεσμικά και τα ιδεολογικά αντανακλαστικά ώστε να αφήσει πίσω του τα βαρίδια των προηγούμενων ετών και να τροχοδρομήσει εκ νέου σε μια νικηφόρα και ελπιδοφόρα πορεία που θα αναδείξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Πρωθυπουργία της χώρας.

Γιατί, πλέον, τα ψέματα έχουν τελειώσει, τόσο για τη χώρα όσο και για τους πολίτες. Γιατί πλέον όλοι, ακόμη και οι οδυνηρώς εξαπατηθέντες από τις αυταπάτες ή τον πολιτικό αμοραλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, συμπολίτες μας, έχουν αρχίσει να εμπεδώνουν ότι μόνον μέσα από συνετή και ειλικρινή διακυβέρνηση μπορεί, η Ελλάδα μας, τελικώς, να ανακάμψει.

Αυτά τα συνθετικά χαρακτηριστικά μεταρρυθμιστικής τόλμης και κοινωνικής ενσυναίσθησης, συγκεντρώνει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο συνδυασμός τους εγγυήθηκε, πριν από έναν χρόνο, την ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας την οποία βλέπουμε, πλέον, να κερδίζει το στοίχημα της εμπιστοσύνης των πολιτών, με τη “Συμφωνία Αλήθειας” που συνάπτει και τιμά καθημερινώς μαζί τους.  Με τον ίδιο τρόπο εγγυάται προοπτικές επανάκαμψης και για τη χώρα, στο τιμόνι της οποίας θα βρεθεί,  σύντομα, ο Κυριάκος ως ο επόμενος Πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργός που θα σπάσει την αντιαναπτυξιακή αλυσίδα των μνημονίων. Ο Πρωθυπουργός της ανάπτυξης και της ανάκαμψης όλων των Ελλήνων.

 

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ιατρός-Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

image1

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ … ΧΕΙΜΩΝΑΣ…!

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D., Πολιτευτής Τρικάλων.

 

 

Δεν έφτανε ο καιρικός χειμώνας με τις μεγάλες παγωνιές , τα πολλά χιόνια και τις πρωτοφανείς καταστροφές , και μπήκαμε τώρα βαθιά στον πολιτικό … χειμώνα. Η πορεία των πραγμάτων με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ένα έργο λίγο-πολύ προβλέψιμο αλλά δεν περίμενε κανένας να είναι τόσο υπερβολικό και τόσο ανησυχητικό για τη χώρα μας.

 

Το 2015 τα προβλήματα ξεκίνησαν με τις τράπεζες και με το πάγωμα της οικονομίας. Το 2016 αποδείχθηκε μια άλλη χαμένη χρονιά , που έφερε μεγαλύτερη στασιμότητα , που έφερε καταιγίδα φόρων και που έφερε μεγάλο αυταρχισμό. Το Λουδοβίκειο δόγμα <<το κράτος είναι δικό μου>> ξαναζωντάνεψε στην πατρίδα μας και ο εγωισμός με την αυθαιρεσία αποτυπώθηκαν στον τρόπο που μοίρασαν τις τηλεοπτικές άδειες με ένα αντισυνταγματικό νόμο , ενός υπερφίαλου εγκεφάλου. Η <<13η σύνταξη>> που έδωσαν , ετσιθελικά, σε ευπαθείς ομάδες έγινε χωρίς πρόγραμμα , εγκλώβισε την κυβέρνηση και την έφερε αντιμέτωπη με τους θεσμούς της ΕΕ.

 

Τελικά , οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοστίζουν πολύ ακριβά και φυσικά αδυνατούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα , που οι ίδιοι δημιούργησαν , λόγω πολιτικής και κοινωνικής ανικανότητας. Διεκδίκησαν την εξουσία , για να σταματήσουν τη λιτότητα και για να αλλάξουν τους όρους διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Απέτυχαν παταγωδώς. Πήραν τους κόκκινους τρουβάδες στους ώμους και ήθελαν να αλλάξουν και την Ευρώπη , ενώ οι ίδιοι παρέμειναν κολλημένοι στις ιδεοληψίες και βιδωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας. Πρώτη φορά Αριστερά. Ποτέ πια Αριστερά. Αγοράζουν χρόνο και πωλούν , με τα δικά τους ΜΜΕ , πολιτικό τακτικισμό.

 

Ο πολιτικός … χειμώνας , στην απελπισμένη Ελλάδα , είναι γεμάτος από ελιγμούς , από αδιέξοδα , από αρνητικούς συμβιβασμούς , από ανεργία και από φτώχεια. Φως , για συμφωνία εντός του Ιανουαρίου , δεν υπάρχει. Οι θεσμοί δεν γυρίζουν. Το ΔΝΤ δεν ανοίγει τα χαρτιά του και η ΕΚΤ τηρεί στάση αναμονής. Όλα δείχνουν πως είμαστε χαμένοι στο λαβύρινθο των μνημονίων και πως σύντομα θα πάμε σε εκλογές.

 

Το μεταναστευτικό ζήτημα , γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο. Οι Έλληνες αρχίζουν να γκρινιάζουν. Οι μετανάστες δεν είναι ευχαριστημένοι και οι Ευρωπαίοι μας ρίχνουν ευθύνες. Πολλοί βέβαια διερωτώνται , που πήγαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια , που μας έδωσαν οι Ευρωπαίοι και ο ΟΗΕ , για να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό κίνημα. Οι σκηνές που βγήκαν από τους καταυλισμούς διέσυραν τη χώρα διεθνώς. Η εφημερίδα <<Πρώτο Θέμα>> της Κυριακής γράφει πως , στις μεταναστευτικές δομές, διόρισαν 2.800 άτομα πιθανώς του κομματικού σωλήνα , και το 80% από αυτούς δεν πάτησε σε αυτές.

 

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου , μπροστά στη γενική κατακραυγή , πήρε το αρματαγωγό <<Λέσβος>> και το έστειλε στη Λέσβο για να φιλοξενηθούν πάνω σε αυτό μετανάστες , οι οποίοι , όμως , δεν …καταδέχθηκαν ούτε καν να μπουν.

 

Ξέρετε ποιο είναι αυτό το πλοίο; Το <<Λέσβος>> είναι ένα από τα πιο ένδοξα καράβια της σύγχρονης ιστορίας. Έδωσε το παρόν κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Μετέφερε Έλληνες στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ από το λιμάνι <<Κιχρες>> του Λουτρακίου στην Πάφο , πολλοί από τους οποίους δεν γύρισαν ποτέ στα σπίτια τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και πολλοί Τρικαλινοί , που έδωσαν την ευκαιρία να θυμηθούμε το <<οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες>>. Εκεί εγκλωβίστηκε αυτό το πλοίο , βοήθησε τον ελληνικό στρατό και κατόρθωσε να φύγει προς τα διεθνή ύδατα. Αυτό λοιπόν το ένδοξο πλοίο το έστειλαν για να εξυπηρετήσουν τους μετανάστες…!

 

Δυστυχώς , έχουμε πλεόνασμα προβλημάτων και έλλειμα ηγεσίας αφού οι Τσίπρας-Καμμένος αποδείχθηκαν ανίκανοι προκειμένου να βρει η πατρίδα μας <<τα φτερά τα πρότεινα της τα μεγάλα>>.

 

Όλα δείχνουν ,πάντως , πως σύντομα θα κάνει ξαστεριά…!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Πάλι … δύο γάϊδαροι μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα

(δηλ. πάνω στις πλάτες των εργαζομένων του δημοσίου και του ΕΣΥ)

Το κακόγουστο σώου, με εβδομαδιαία επεισόδια, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, Τσίπρα – Κυριάκου και Πολάκη – Άδωνη συνεχίζεται. Θα ήταν ανάξιο σχολιασμού και μάλλον βαρετό, αν δεν συνοδευόταν από τη διαρκή προώθηση σφοδρών αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων προσυμφωνημένων και ψηφισμένων και από τους δύο. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας γι’ αυτό επιστρατεύουν την παλιά και χιλιοδοκιμασμένη μέθοδο του προπετάσματος καπνού και της άσφαιρης αντιπαράθεσης. Με σαφείς στόχους:

α) Να καλύψει τη στρατηγική συμφωνία των μνημονιακών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και δορυφόρων τους στο νέο σφοδρό πακέτο αντεργατικών μέτρων που έρχεται με τη 2η αξιολόγηση (ομαδικές απολύσεις, χαριστική βολή στις ΣΣΕ, νέα φορολεηλασία και μειώσεις μισθών-συντάξεων, εφαρμογή αντιασφαλιστικού νόμου, κατάργηση ΕΚΑΣ, γιγάντωση ελαστικής εργασίας και προσωρινών εργαζομένων στο δημόσιο, γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις και επιχειρηματική λειτουργεία όλου του δημόσιου τομέα).

β) Να βγάλει από τη συζήτηση την Ε.Ε., την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, τη φοροασυλία του κεφαλαίου, τα μνημόνια και το ληστρικό χρέος και να αναδείξει ως αιτία του κακού τη διαφθορά, τον “κρατισμό” και τον “πόλεμο στην επιχειρηματικότητα” (καλά σε ποιά χώρα ζούμε;)

γ) Να στοχοποιήσει για μια ακόμη φορά τους δημοσίους υπαλλήλους και τις “υπερβολικές” απαιτήσεις τους, να φέρει σε αντιπαράθεση κλάδους εργαζομένων μεταξύ τους χρεώνοντάς τους την κρίση, να ξαναϋψώσει τον μπαμπούλα του δημοσιονομικού κόστους και των ασφυκτικών περικοπών ως “απόλυτο νόμο” διεξόδου από αυτή!

Ας δούμε συγκεκριμένα:
1. Ο ΣΕΒ σε δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 4/1 καλεί να “κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις δική μας υπόθεση. Μόνο, έτσι, θα βγούμε στις αγορές, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς στη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων, και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Το κυρίαρχο ζητούμενο παραμένει η αλλαγή στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής προς την κατεύθυνση μείωσης της υπερφορολόγησης των συνεπών φορολογουμένων και οργανωμένων επιχειρήσεων. Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν αφενός με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, τη χρήση πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις συναλλαγές, και αφετέρου με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών μέσω βελτίωσης της παραγωγικότητας στον δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, απαιτείται η περαιτέρω στοχευμένη μετεξέλιξη του ασφαλιστικού και προνοιακού συστήματος προς ένα πιο ανταποδοτικό, σύστημα εισφορών και συντάξεων και ένα αποτελεσματικό σύστημα καταπολέμησης της φτώχειας, στο πλαίσιο μιας σύγχρονης, ευέλικτης και ευνομούμενης αγοράς εργασίας, όπως διαμορφώνεται από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Κοινός παρονομαστής είναι η χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων φιλικών προς την επιχειρηματικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος”.
Η αστική τάξη όπως πάντα δεν μασάει τα λόγια της!
2. Από κοντά η ΝΔ. Δώδεκα βουλευτές της προχώρησαν σε επερώτηση την επόμενη μέρα στη Βουλή, ως γνήσιοι θεματοφύλακες του ευρωσφαγείου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για κρατισμό!!! Κι αυτό επειδή τα “λαγωνικά” τους διαπίστωσαν ένα φοβερό έγκλημα! 6803 δημόσιους υπάλληλους παραπάνω το 2016 σε σχέση με την απογραφή του 2015, παραβίαση του κανόνα 1 προς 5 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις και αύξηση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο! Τόσο μίσος για το λαό, τους ανέργους, τις προσλήψεις και τη μόνιμη – σταθερή δουλειά από τους παραδοσιακούς πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου στη χώρα μας δεν προκαλεί έκπληξη. Να γίνεται όμως και κοινοβουλευτική παρέμβαση υπέρ των απολύσεων και της αύξησης της ανεργίας είναι κάτι που υπερβαίνει και τα πιο νοσηρά νεοφιλελεύθερα μυαλά.
3. Δεν έχασε φυσικά τη ευκαιρία και η κυβέρνηση. Δια μέσω του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περιέγραψε την κατά ΣΥΡΙΖΑ εκδοχή της αντιμνημονιακής πολιτικής:
“Βρήκαμε το σύστημα υγείας σε κατάρρευση και καταφέραμε με πολύ μεγάλο αγώνα να το ορθοποδήσουμε”. Και συνεχίζει: “Εάν δεν κάνεις την πολιτική επιλογή να δώσεις χρήματα σε ένα σύστημα που καταρρέει δεν κάνεις τίποτα. Πρώτα ανατάσσεις και μετά αρχίζεις να ελέγχεις για να κάνεις τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων που υπάρχουν”. Ας δούμε την ανάταξη:
-Τι χρήματα δόθηκαν; Το 2016 από τον κρατικό προϋπολογισμό είχαμε μείωση δαπανών κατά 2,4 δις και αύξηση εσόδων κατά 1,5 δις δηλ. 3,9 δις πλεόνασμα. Πλεόνασμα αιματηρό. Που προέκυψε από την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών, τη συνέχιση της μείωσης των δημόσιων δαπανών. ΔΟΘΗΚΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ συνολικά στο δημόσιο! Και όσα παραπάνω έδωσε ο ΕΟΠΠΥ για το ΕΣΥ αυτό πήγε στο ξεχρέωμα των προμηθευτών και των πολυεθνικών των φαρμάκων και βιολογικών υλικών (να μην ξεχνάμε και τις υποχρεώσεις μας)!
-Ας δούμε και τι προσλήψεις έγιναν: 1386 λιγότεροι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015. Το ένας έρχεται – πέντε φεύγουν συνεχίζεται παρά τον καημό της ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι έχει υποχωρήσει ο ρυθμός μείωσης του προσωπικού σε σχέση με την τριετία 2012-2015. Όχι όμως λόγω μόνιμων προσλήψεων αλλά λόγω παράτασης της θητείας επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών, προσλήψεων με 5μηνα και 12μηνα μέσω ΕΣΠΑ, επέκταση δηλ. της προσωρινής, υπό ομηρεία εργασίας.
-Ας δούμε και τι νοσοκομεία ή δομές ΠΦΥ (από αυτές που έκλεισε ο επάρατος Άδωνης) άνοιξαν. Καμία. Μηδέν εις το πηλίκο. Το μόνο νοσοκομείο που άνοιξε είναι το ιδιωτικού δικαίου, μισοπελατειακό και με άθλιες συνθήκες υπερεργασίας – υπερεφημέρευσης νοσοκομείο Σαντορίνης. Αντίθετα, με πρόσφατη ρύθμιση, βάζουν ταφόπλακα και στη δημόσια ενίσχυση (μέσω ΕΟΠΠΥ) των δομών ειδικής αγωγής, ενώ οι εργολάβοι στα νοσοκομεία (που θα εκδιώχνονταν από πέρσι) ζουν και βασιλεύουν. Όσο για τις ΜΕΘ 150 κλίνες παραμένουν κλειστές.
Η απάνθρωπη εικόνα των χιλιάδων μεταναστών – προσφύγων να ξεπαγιάζουν στις σκηνές και το χιόνι δείχνει όλο το μέγεθος δείχνει όλο το μέγεθος της βαρβαρότητας και της συνειδητής κατάρρευσης του συστήματος δημόσιας πρόνοιας!
Αυτό η κυβέρνηση το ονομάζει “σταθεροποίηση”. Προσωρινή ανάταξη του ασθενούς – συστήματος, όχι για να ιαθεί αλλά για να παραταθεί το μαρτύριο της επιθανάτιας αγωνίας – κατάρρευσης. Και μετά από όλα αυτά τι μένει; Η σκανδαλολογία, οι γνωστοί λεονταρισμοί κατά της διαφθοράς και του μαύρου χρήματος και οι θεατρινισμοί στο Facebook.
ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥΣ! ΤΟΥΣ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΣΤΕ!
Δεν παζαρεύουμε το ρυθμό εξαθλίωσής μας.
Δεν υποτασσόμαστε στη λογική του μικρότερου κακού.
ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ
Οι αγώνες μας μπορούν να νικούν, όπως φάνηκε και με τις κινητοποιήσεις των επικουρικών γιατρών – Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κλιμακώνουν άμεσα τις κινητοποιήσεις με συνελεύσεις, διαδηλώσεις, απεργίες
Κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του χρέους, έξω οι εκμεταλλευτές, δυνάστες, ΕΕ και ΔΝΤ! Ελευθερία-δημοκρατία για τους εργαζόμενους και το λαό.
Πανεργατικός αγώνας και κλιμάκωση μέχρι να ξηλωθούν και στην υγεία και παντού όλα τα μνημόνια, μέχρι την ανατροπή του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να καταργηθεί κάθε ελαστική σχέση εργασίας στο ΕΣΥ. Καμιά απόλυση επικουρικού γιατρού, νοσηλευτή, υγειονομικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου, εργαζόμενου στις εργολαβίες. Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις. Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού μας. Όχι στα “παραμύθια” και τις ψεύτικες υποσχέσεις του υπουργείου. Να μην εξαρτώνται οι προσλήψεις από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, το δημοσιονομικό κόστος (δηλ. την εξυπηρέτηση του χρέους στπυς τοκογλύφους) και την ευρωδικατατορία.
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις εφημερίες-υπερωρίες, αποκατάσταση των απωλειών του μνημονίου.
Καμιά ιδιωτικοποίηση δημόσιας επιχείρησης, υγειονομικής μονάδας, υπηρεσίας, αγαθού. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας.Έξω οι εργολάβοι.
-Εθνικοποίηση φαρμακοβιομηχανίας με εργατικό και κονωνικό έλεγχο που θα προχωρήσει στην μαζική παραγωγή σκευασμάτων και υλικών με απαλλοτρίωση σε πατέντες, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Η υπόθεση NOVARTIS δείχνει όλο το αποκρουστικό πρόσωπο των σύγχρονων πολυεθνικών κολοσσών.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ