13.9 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Σε συνέχεια των αποφάσεων της άνοιξης του 2015, η κυβέρνηση μέσω της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, συνεχίζει την απαράδεκτη και προκλητική αναφορά σε πλεονάζοντα ποσά που υπάρχουν στα ταμεία του Οργανισμού και την παράδοση αυτών στην ΤτΕ.

- Advertisement -

Όταν επιδοτείται μόλις το 1/10 των ανέργων και αυτοί με το επίδομα ανεργίας να παραμένει στα κατώτερα επίπεδα με βάση την αναλογία των άθλιων νομοθετημένων μισθών που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τους έχει τσιμεντάρει η τωρινή.

Όταν το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επιταγή εργασίας και ζεστό χρήμα για τα αφεντικά.

Όταν έχουν καταργηθεί αρκετά επιδόματα προστασίας των ανέργων (πχ οικογενειακά επιδόματα).

Όταν εκατοντάδες εργαζόμενοι των προγραμμάτων απασχόλησης σε διάφορους κλάδους βρίσκονται απλήρωτοι, η αναφορά σε πλεονάζοντα ποσά αποτελεί κοροϊδία στα μούτρα των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.

Κανένας άνεργος να μην ξεγελαστεί από τις εξίσου προκλητικές και υποκριτικές φωνές της ΝΔ για τον ΟΑΕΔ.

Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Είναι αυτοί που έσυραν πρώτοι το χορό στο χτύπημα της ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, μειώνοντας το επίδομα ανεργίας στα 360 ευρώ, εξαφανίζοντας τα υπόλοιπα επιδόματα που έδιναν μια ορισμένη ανακούφιση στους ανέργους και τις οικογένειες τους, διαλύοντας τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και τις υπόλοιπες παροχές της εργατικής εστίας και κατοικίας.

Η κυβέρνηση εφόσον κρίνει πως ο ΟΑΕΔ έχει «πλεονάσματα» να τα διαθέσει «εδώ και τώρα» στους ανέργους με βάση τις οξυμένες ανάγκες τους.

Να αυξήσει τώρα το επίδομα ανεργίας, να δίνεται σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να πληρώνει χωρίς καθυστέρηση τους εργαζόμενους των προγραμμάτων απασχόλησης.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Νομό μας καλεί τα σωματεία, συνδικάτα, ΕΠ. Αγώνα, με αποφάσεις των Δ.Σ., Γεν.Συνελεύσεων, με μαζικές διαδικασίες,  να απαντήσουν αγωνιστικά στις μεθοδεύσεις και στο ροκάνισμα του επιδόματος ανεργίας. Να δυναμώσουν οι αγώνες που θα βάζουν σε πρώτο πλάνο το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία, για ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Καλούμε τους άνεργους με τις οικογένειες τους να συμμετέχουν μαζικά, με τα εργατικά σωματεία, τα σωματεία  του μαζικού κινήματος,  στο Συλλαλητήριο στις 7/4/΄17 στις 7.00μ.μ. στην πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά,  αποφασιστικά, μαχητικά!

Διαδηλώνουμε  σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη,

μέρα συνεδρίασης του Eurogroup.

Στα Τρίκαλα- το Συλλαλητήριο είναι

Πλ. «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» 7:00μ.μ.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Οι εγκληματίες φασίστες – ναζιστές της Χρυσής Αυγής έδειξαν για άλλη μια φορά το δολοφονικό τους ποιόν με την επίθεσή τους σε νεαρό φοιτητή και τον ξυλοδαρμό του.

Είναι δολοφόνοι, ακριβώς γιατί είναι ναζιστές και ρατσιστές.

Γιατί αποτελούν την πιο ακραία, βάρβαρη και εγκληματική έκφραση του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος που τους τρέφει ως δύναμη κρούσης κατά του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ως κατασταλτική δύναμη απέναντι στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, απέναντι στο ριζοσπαστικό προσανατολισμό τους.

Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί πιστά τους εκμεταλλευτές του εργατικού και λαϊκού μόχθου, τους κεφαλαιοκράτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβους, βιομήχανους, εφοπλιστές.

Δεκάδες είναι οι παρεμβάσεις της μέσα στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων τους, ταυτόχρονα με την «εξωκοινοβουλευτική» εγκληματική δράση ενάντια σε αγωνιστές – συνδικαλιστές και ταξικά σωματεία, σε φτωχούς και ταλαιπωρημένους μετανάστες – πρόσφυγες, με τη λειτουργία δουλεμπορικών γραφείων για να προσφέρουν φτηνή εργατική δύναμη στους μεγαλοεργοδότες.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν και να απομονώσουν αυτούς τους εγκληματίες – υπηρέτες των εκμεταλλευτών και του συστήματός τους που γεννά τη φτώχια, τη δυστυχία, τον πόλεμο.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

25.000 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα θα καλύψουν προσωρινές θέσεις εργασίας μέσω του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία στους Δήμους. Θα έρθουν να προστεθούν στους περίπου 6000 που έχουν ήδη προσληφθεί με το πρόγραμμα σε συγκεκριμένους Δήμους της χώρας. Στο σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών (παιδεία, υγεία, πρόνοια, καθαριότητα κ.α.), οι θέσεις που καλύπτονται με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ξεπερνούν τις 50.000 και πλέον οι διάφορες μορφές ελαστικής εργασίας τείνουν να κυριαρχήσουν στον δημόσιο τομέα.

Τι μας λένε;

Η κυβέρνηση μας λέει ότι κάνει προσλήψεις για να καλύψει τις ανάγκες. Ότι μειώνει την ανεργία. Ότι η δική της μνημονιακή πολιτική με τις 8μηνες συμβάσεις είναι καλύτερη από τη μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις 5μηνες συμβάσεις.

Οι δημοτικές αρχές μας λένε ότι τα προγράμματα αυτά είναι μια λύση στα προβλήματα των Δήμων. Ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική στο μνημονιακό καθεστώς πέρα από αυτά τα «δώρα» που μας δίνει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι βιομήχανοι και το κεφάλαιο μας λένε ότι αυτές οι πολιτικές θα φέρουν ανάπτυξη και θα ξεπεραστεί η κρίση. Ότι για να «σωθούμε» πρέπει να μειώνονται οι δαπάνες, να στέλνεται κόσμος στην ανεργία, να κόβονται οι μισθοί και να ιδιωτικοποιούνται τα πάντα.

Όμως εμείς ξέρουμε την αλήθεια.

Όλοι και όλες μας ζούμε καθημερινά στους Δήμους και γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση που έχουν βρεθεί οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες παρόλο που πληρώνουμε δυσβάστακτους φόρους και δημοτικά τέλη. Υπηρεσίες απολύτως αναγκαίες για τη ζωή μας, την προστασία των πιο αδύναμων, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τους παιδικούς σταθμούς, την καθαριότητα διαλύονται από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Υπάρχουν κενά σε θέσεις εργασίας απολύτως αναγκαίες για να υλοποιείται έργο των Δήμων και τα κενά αυτά δε μπορούν να καλύπτονται με «μπαλώματα» λίγων μηνών. Απαιτείται μόνιμο και σταθερό προσωπικό με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής και όχι ένα χάος προσωρινών θέσεων, μετατάξεων κ.α.

Οι εργαζόμενοι σε τόσο κρίσιμους για τη ζωή των δημοτών τομείς, μετατρέπονται σε «ωφελούμενους» με μισθούς 430 ευρώ (έως 25 ετών) και 490 ευρώ (άνω των 25). Με πολύ χαμηλότερα μεροκάματα από τους συναδέλφους τους στην ίδια εργασία, χωρίς τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, χωρίς πολλές φορές τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα τα τραγικά εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν σε αντίστοιχα προγράμματα.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι νέοι ξέρουμε πολύ καλά πως η επίθεση στα δικαιώματα στην εργασία και στις κοινωνικές παροχές δεν αφορά μόνο τους ελαστικά εργαζόμενους.

Είναι η κυρίαρχη πολιτική που επιδιώκει να κάνει καθεστώς την ελαστική εργασία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, το διαρκές μεταίχμιο μισοανεργία μισοεργασίας. Είναι η πολιτική της ανεργίας, που μας ξετινάζει στη φορολογία, που θέλει να μας πάρει τα σπίτια.

Μια αντεπίθεση πρέπει να ξεκινήσει.

Για την ανατροπή όλης αυτής της αντιλαϊκής σταυροφορίας με κριτήριο τις ανάγκες μας για μόνιμη σταθερή εργασία με αξιοπρεπή αμοιβή. Τα δικαιώματα μας είναι πάνω από τις μνημονιακές υποχρεώσεις, από την αποπληρωμή του χρέους, τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες και την παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες των προγραμμάτων. Οι θέσεις που καλύπτετε είναι αναγκαίες για τη λειτουργία των δήμων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να το παρουσιάσει σαν ευκαιρία για μια προσωρινή διαφυγή από τη χρόνια ανεργία, σαν ένα διάλλειμα από τη φτώχεια. Όμως μη θεωρήσετε ότι λάβατε κάποιο «δώρο». Αυτοί που μας ρίξανε στην ανεργία, που μας φτωχύνανε, που ακόμα κρατάνε την εξουσία και τον πλούτο δε δωρίζουν τίποτα. Εμείς τους δωρίζουμε τη φτηνή εργασία μας, όσο δεν ξεσηκωνόμαστε εναντίον τους.

Να ξέρετε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό σας στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς και ίση αμοιβή για ίση εργασία, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μέτρα ασφαλείας. Ο συλλογικός αγώνας μπορεί να νικήσει την ομηρεία και το φόβο. Η οργάνωση και η κοινή δράση έχει φέρει νίκες ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Να μην αποδεχτούμε το διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων που θέλει να επιβάλλει η εξουσία. Τα δικαιώματα μόνιμων και προσωρινών εργαζομένων είναι κοινά. Πρέπει και ο αγώνας τους να είναι κοινός μέσα από τα ίδια σωματεία και επιτροπές, μέσα από κοινές διεκδικήσεις και κινηματικές δράσεις.

Μπορούμε να νικήσουμε.

Είναι ώρα για αγώνα. Οι εργαζόμενοι/ες συμβασιούχοι/ες μπορούν να μπουν μπροστά και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με κοινή ενωτική δράση και συντονισμό πρώτα από όλα για την ίδια τη ζωή τους.

Σε αυτό τον δίκαιο αγώνα, οι συλλογικότητες που υπογράφουμε θα βρεθούμε ολόπλευρα συμπαραστάτες και θα πρωτοστατήσουμε για να μπει τέλος στην ομηρεία των συμβασιούχων και όλων μας, την ανασφάλεια της δουλειάς, την κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας, στο μεγάλο αίτημα για:

  •  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, ίση αμοιβή για ίση εργασία. Πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων.
  •  Όχι στις απολύσεις. Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των ΟΤΑ και της κοινωνίας. Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας
  • Καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση, για δήμους στην υπηρεσία του λαού και όχι στην εκχώρηση, στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των εργολάβων.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

    O «καμμένος» Τσίπρας την «φωτιά» δεν την φοβάται…

Α. Η Κυβέρνηση επιτίθεται ακόμη μια φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προετοιμάζοντας την διάλυσή της
– Ο Υπουργός Εσωτερικών  κ. Σκουρλέτης, προετοιμάζει την διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους των Δημάρχων, δηλαδή τους αιρετούς εκπροσώπους των πολιτών.
– Είναι προφανής ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το      διάλογο και τη διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
– Ό,τι δεν είναι κεντρικό Κράτος, είναι εχθρικό. Ό,τι δεν το ελέγχουν, το μισούν.

Η Νέα Δημοκρατία στέκεται δίπλα στη μαχόμενη Αυτοδιοίκηση και την Κ.Ε.Δ.Ε.

Β. Η ανεπάρκεια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέτει σε κίνδυνο φημισμένα ελληνικά προϊόντα

  • Η Κυβέρνηση απέδειξε, άλλη μια φορά, την ανεπάρκειά της. Έφερε εκπρόθεσμα, με 20 ημέρες καθυστέρηση, το Σχέδιο Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά.
  • Εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, κινδυνεύουν να χάσουν την Προστασία της Γεωγραφικής τους Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) στο νέο σχετικό σχέδιο Κανονισμού της Ε.Ε., εμβληματικά και εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης, όπως το ούζο, η τσικουδιά, το τσίπουρο.
  • Εμπαίζουν την Εθνική Αντιπροσωπία. Υπονομεύουν τα συμφέροντα ενός παραγωγικού κλάδου φημισμένων προϊόντων και ναρκοθετούν τις θέσεις εργασίας.

Γ. Η Κυβέρνηση μείωσε τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος  Αλληλεγγύης

  • Ένα μεγάλο ποσοστό δυνητικών δικαιούχων έχει αποκλειστεί εντελώς.
  • Και αυτό διότι προστίθενται στο εισόδημα οι αγροτικές επιδοτήσεις, οι αγροτικές αποζημιώσεις, αλλά και τα έκτακτα οικονομικά βοηθήματα, όπως το επίδομα θέρμανσης, το ΕΚΑΣ, το επίδομα τέκνων.

Αποτέλεσμα: 
Χιλιάδες κοινωνικά ευάλωτοι αγρότες (πολύτεκνοι, αγρότες με χαμηλά εισοδήματα) είτε αποκλείονται, από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, είτε λαμβάνουν ένα μικρό φιλοδώρημα. Η Κυβέρνηση κατάφερε το ακατόρθωτο: Μείωσε και τα ποσά και τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

 

Για  την Νομαρχιακή Οργάνωση της Ν.Δ. Τρικάλων

Ο Υπεύθυνος Οργάνωσης

Κωστής  Γ. Γιαννακός

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΕΕΔΥΕ: Μαχητική παρουσία στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Σε αγωνιστική και μαχητική παρουσία στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ  την Παρασκευή 7 Απρίλη καλεί η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Στο κάλεσμά της αναφέρει:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, δυναμικά, μαχητικά, μαζικά θα δώσει – με τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος- το “παρών” στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Κυβέρνηση – κεφάλαιο – Ευρωπαϊκή Ένωση, ο καθένας στο ρόλο του, στην ίδια στρατηγική κατεύθυνση τσακίζουν το λαό, στρώνουν “κόκκινο χαλί” στα μονοπώλια για την περιβόητη “ανάκαμψη”. Δεν έχουν διαφορές στρατηγικής, είναι ενωμένοι ενάντια στην εργατική τάξη, θέλουν να στύψουν ακόμα περισσότερο τους εργάτες για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Δεν μας ξεγελούν οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες για Ελλάδα – “πόλο σταθερότητας μέσα στο πέλαγος της αστάθειας”. Για το λαό, τα λαϊκά στρώματα καμία σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στη δίνη των λυσσαλέων ανταγωνισμών στην οποία σέρνουν την Ελλάδα για να πάρει μερίδιο από τη ληστεία σε βάρος των λαών. Είναι πολύ επικίνδυνο για τον ελληνικό λαό το “παιχνίδι” στο Ενεργειακό , οι στόχοι για Ελλάδα ενεργειακό κόμβο – κόμβο μεταφορών.

Η λύπη μας για τα θύματα των επιθέσεων στο Λονδίνο και αλλού δεν μπορεί να επισκιάσει την ανάγκη ετοιμότητας και επαγρύπνησης για νέους γύρους αντιλαϊκών σχεδιασμών με μοχλό την “τρομοκρατία”, που είναι γέννημα – θρέμμα των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών – δολοφονικό όργανο στους πολέμους και στις επεμβάσεις ενάντια στους λαούς.

Η πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική ΕΕ – κυβέρνησης – κεφαλαίου συνδέεται άρρηκτα με την αντιιμπεριαλιστική πάλη ενάντια σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Όλοι την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Καλαμπάκας καταγγέλει σε όλους τους δημότες του Δήμου μας, την απαράδεκτη στάση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και την ανοχή από τη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις της μειοψηφίας, να δίνουν το λόγο στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις του ΔΣ  , για να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας.

Τους δίνετε ο λόγος με τη δικαιολογία ότι παρευρίσκονται και μιλάνε «σαν πολίτες», ενώ παραδέχονται την ένταξή τους στη φασιστική οργάνωση. Κρεμάνε το φασιστικό σακάκι στον προθάλαμο της αίθουσας συνεδριάσεων και εισέρχονται «σαν απλοί πολίτες».

Θέλουμε να επισημάνουμε σε όσους ανέχονται τους λύκους που φοράνε προβιά, ότι ζεσταίνουν στη μασχάλη τους το αυγό του φιδιού, που όταν σκάσει δεν θα διστάσει να τσιμπήσει και τους ίδιους.

Η ανοχή τους αυτή πηγάζει από την σφοδρή επιθυμία είσπραξης ψήφων και η χρησιμοποίηση τους σαν εκλογική πελατεία στις εκάστοτε εκλογές. Στις προηγούμενες εκλογές «κοσμούσαν» τα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων παρατάξεων, χρυσαυγίτες.

Η τελευταία παρουσία των χρυσαυγιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο(04- 4-2017) σχετίζονταν με την πληροφορία ότι πρόκειται να εγκατασταθούν στην περιοχή μας πρόσφυγες και θα χαλάσει η πιάτσα της Καλαμπάκας,το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών, καθώς και η τουριστική εικόνα της πόλης μας. Ρωτάμε όλους αυτούς, γιατί αυτοί οι δύστυχοι μετανάστες παράτησαν τη χώρα τους,τα υπάρχοντα τους, τις οικογένειες τους ότι πολυτιμότερο είχαν, πεθαίνοντας στο δρόμο για το άγνωστο. Κουβέντα για την εγκληματική πολιτική των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της EE μαζί και της χώρας μας που τους δίνει γη και ύδωρ και συμμετέχει στο έγκλημα διάλυσης κρατών για να αρπάζουν τον πλούτο τους. Αιματοκυλούν λαούς σπέρνουν το θάνατο, φέρνουν ανεργία, εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζόμενων όλου του κόσμου ,δημιουργώντας φτώχεια εξαθλίωση μαζική μετανάστευση.  Ο ιμπεριαλισμός  είναι ο εχθρός των λαών όλου του κόσμου,

Ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος με τον ιμπεριαλισμό και τους υπηρέτες του πρέπει να τα βάζει και όχι με τα θύματα της πολιτικής του, τους μετανάστες.

Εμείς σαν «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» αρνούμαστε να πάρουμε μέρος στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. όταν συμμετέχουν χρυσαυγίτες και καλούμε τους συμπολίτες μας να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική οργάνωση και όσους της κάνουν πλάτες.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συνάδελφοι δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από τη νέα εξαπάτηση που μας ετοιμάζουν Κυβέρνηση και Θεσμοί. Τα μέτρα που συζητούν και θα έρθουν να φορτωθούν στην πλάτη μας θα είναι δυσβάσταχτα. Μόνο από την μείωση του αφορολόγητου, το πλήγμα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους θα είναι για όσους μέχρι πρότινος δεν πλήρωναν φόρο περίπου ένας μισθός. Εργαζόμενοι με μισθούς 500 ευρώ θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν βαριά φορολογία για πρώτη φορά.

«Χρυσώνουν το χάπι» με δήθεν αντισταθμιστικά μέτρα που δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα στην καθημερινή μας ζωή. Ίσα ίσα που και αυτά είναι κομμένα και ραμμένα για επιπλέον διευκόλυνση των μεγάλων επιχειρήσεων και του κλάδου μας. Είναι γνωστή η τακτική τους να αποπροσανατολίζουν, να χειραγωγούν τους εργαζόμενους προκειμένου τα νέα μέτρα να περάσουν «αμάσητα», με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις. Θέλουν να μας πείσουν,  σε αντίθεση με αυτό που ζούμε κάθε μέρα, ότι όλα βαίνουν καλώς.

Ποιες είναι οι συνέπειες

των προηγούμενων διαπραγματεύσεων;

 

Συνάδελφοι ζούμε καθημερινά τις συνθήκες που επικρατούν και στον κλάδο μας. Ζούμε καθημερινά την αγωνία και το άγχος να τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις μας. Δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, άδειες, άδειες μητρότητας κλπ), με μισθούς πείνας, με απλήρωτες υπερωρίες, με απολύσεις κλπ. Αυτά είναι οι συνέπειες των προηγούμενων διαπραγματεύσεων και των μέτρων που αυτές έφεραν. Αυτές είναι οι «ευνοϊκές συνθήκες» για προσέλκυση εγχώριων και ξένων επενδύσεων για την λεγόμενη ανάπτυξη.

Ενώ οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου με δυσκολία επιβιώνουμε, τα μεγάλα λογιστικά γραφεία, ελεγκτικές και συμβουλευτικές εταιρείες, δηλαδή τα «μεγάλα ψάρια του κλάδου» αυξάνουν τζίρους και κέρδη σε περίοδο κρίσης, στηριζόμενα στην δική μας εργασία. Επίσης,  απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, απαλλαγές από τις ασφαλιστικές εισφορές, τα πρόστιμα, στήριξη με προγράμματα και προνόμια, κρατική ενίσχυση με τσάμπα εργαζόμενους, με «επίδομα εργασίας» στους ανέργους, μέσω μαθητείας και άλλων προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας.

 

Τώρα όλοι γνωρίζουν δεν υπάρχουν δικαιολογίες!!!

 

Υπάρχει διέξοδος για τον λαό που πρέπει να τον ακολουθήσουν μαζικά τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Δεν έχουμε  να περιμένουμε τίποτα από την δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η κριτική εξ αποστάσεως δε φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Ήρθε η ώρα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Είναι υπόθεση όλων και του καθενός ξεχωριστά

Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, να αυξηθεί η οργάνωση και  να απαντήσουμε σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους, από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματα μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις. Αντιθέτως, αρπάζουν συνεχώς!

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

 

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, αλλά με όλες μας τις δυνάμεις οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, ενάντια στην πολιτική που χαντακώνει τις ζωές μας.

Κάνε το πρώτο βήμα στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Απρίλη

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Το Σάββατο 8 Απριλίου, μετά από πρόσκληση της Ν.Ε. Τρικάλων, θα επισκεφθεί το νομό μας ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Η επίσκεψή του γίνεται στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα προβλήματα της περιοχής και των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα έχει ως εξής:

12:00 – Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ν.Ε.

13:00 – Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

18:00 – Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

18:30 – Επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας Καλαμπάκας

19:30 – Συνάντηση του υφυπουργού με φορείς και πολίτες της Καλαμπάκας για τα προβλήματα της περιοχής στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη»

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ