21.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ!

- Advertisement -

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.

 

 

Όλοι έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει το λαό , αυτόν , που πριν δύο χρόνια , τον παρακαλούσε για την ψήφο προκειμένου να αλλάξει την κατρακύλα του τόπου , να απαλλάξει τη χώρα από τους δανειστές και να…σχίσει τα καταστροφικά μνημόνια. Προκαλεί με τον ψευτολαϊκισμό την κοινωνία , που αντί να την αναστήσει την έριξε στον Καιάδα της φτώχειας , της ανεργίας και της μετανάστευσης.

 

Η συγκυβέρνηση του ψεύδους , της απάτης και του αυταρχισμού μοιάζει με ένα μεγάλο παγόβουνο , που λιώνει στον καύσωνα της αποτυχίας και των αποκαλύψεων , για τη δράση συγκεκριμένων στελεχών της και κυρίως του Καμμένου και του Πολάκη. Οι πρωτοφανείς και απροκάλυπτες παρακρατικές μεθοδεύσεις , οι άστοχες και αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη , οι επαφές με ισοβίτες και τα απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών , δίνουν το δικαίωμα στην αντιπολίτευση , για ασφυκτική πολιτική πίεση. Οι κυβερνώντες τα έχουν χαμένα , αφού τίποτε δεν βγαίνει με βάση τα όσα διαλαλούσαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Φαινομενικά τα δύσκολα…πέρασαν αλλά , δυστυχώς , τα…πιο δύσκολα ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Πήραν την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δις ευρώ , που θα την δώσουν αμέσως στους δανειστές αλλά στο…ξέφωτο δεν βγήκαν. Κάτι τέτοιο ούτε φαίνεται στον ορίζοντα ούτε το προγραμματίζουν οι…θεσμοί και το ΔΝΤ. Το πράσινο φως για την εκταμίευση…άναψε, όπως ήταν αναμενόμενο , το βαρύ πολιτικό κλίμα και τα σενάρια Ανασχηματισμού δεν αφήνουν το Μαξίμου να…αναπνεύσει ούτε μια στιγμή.

 

Το καλοκαίρι κάθε άλλο παρά ανέμελο θα είναι για τους Τσίπρα – Καμμένο. Ο…αναβρασμός της κοινωνίας , το βαρύ πολιτικό κλίμα , από τις πρωτοφανείς ενέργειες των Καμμένου-Πολάκη , οι εξελίξεις στο εξωτερικό και οι φτωχές επιδόσεις υπουργών , που είναι στο στόχαστρο των δανειστών είναι μεγάλα εμπόδια. Έρχεται το φθινόπωρο η Τρίτη Αξιολόγηση με νέα κυβέρνηση στη Γερμανία πιθανώς με συνεργασία των CDU και του FDP των φιλελευθέρων , οι οποίοι έχουν διατυπώσει δυσμενείς θέσεις για το ελληνικό θέμα. Έτσι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται ανάμεσα σε ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ και οι επόμενοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι γι’αυτήν και πολύ πιο δύσκολοι για τους πολίτες αφού αυτοί θα πληρώσουν το…μάρμαρο της αποτυχημένης συγκυβέρνησης.

 

Το επόμενο διάστημα πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και να προετοιμαστεί το έδαφος , για τις πολιτικά επώδυνες αποφάσεις , ενόψει της τρίτης αξιολόγησης. Οι φόροι , που πρέπει να πληρωθούν για εισοδήματα και για ΕΝΦΙΑ είναι ένα…τεράστιο βουνό , τη στιγμή που η ανεργία και τα λουκέτα , στην ήδη νεκρή αγορά , τρελαίνουν τους πολίτες. Οι πλειστηριασμοί και το κύμα των κατασχέσεων , για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες θα αναστατώσουν την κοινωνία και θα διαλύσουν τα πάντα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον όλα είναι πιθανά να συμβούν ακόμα και οι αλλαγές των εσωκομματικών ισορροπιών , αφού ούτε το χρέος ρυθμίστηκε ούτε η ποσοτική χαλάρωση από τη σημερινή κυβέρνηση.

 

Ο…υδράργυρος ανεβαίνει στο μέγαρο Μαξίμου και υπουργοί και βουλευτές κρατούν αποστάσεις από το Καμμένος και Πολάκης GATE. Η ρήξη με την κοινωνία είναι δεδομένη και γνωστή , αφού με πρόσφατες δημοσκοπήσεις το 80% των πολιτών είναι αντίθετο με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , ενώ η ρήξη με τη Δικαιοσύνη , την εκκλησία μαζί με το παράλληλο νόμισμα του Βαρουφάκη και τις δηλώσεις του Φίλη για εξεταστική επιτροπή δείχνουν πως σύντομα θα την ΚΑΝΟΥΝ με…ελικόπτερο , που θα πιλοτάρει ο…Καμμένος…!

 

Καταρρέουν και το γνωρίζουν όλοι τους μόνο που τους αρέσουν τα…λεφτά και η…εξουσία και επιδιώκουν κάποιο…μάννα εξ ουρανού που δυστυχώς δεν θα έρθει. Οι εξελίξεις μάλλον θα είναι σαρωτικές και ξαφνικές.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου ο Λιάπης.

Στην τηλεοπτική εκπομπή
“Χώρα εν καμίνω”, του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Kontra Channel, εμφανίστηκε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης,  Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, με έμφαση στο “μνημείο της ΕΡΤ”, τις δηλώσεις Πολλάκη για τη δικαιοσύνη, τις πυρκαγιές και τα Ελληνοτουρκικά. Απέναντί του ο Βουλευτής Λακωνίας του Σύριζα Σταύρος Αραχωβίτης, ενώ στο τηλεοπτικό πάνελ συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Αχαίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην Υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Καρβελλάς και ο δημοσιογράφος Αντώνης Δεωνάς.
Ο Δρ. Λιάπης τόνισε την ανάγκη συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων για τα Εθνικά Θέματα, σε αντιδιαστολή με τη διχαστική στάση του ΣΥΡΙΖΑ που διαχρονικά προέτασσε το μικροκομματικό έναντι του εθνικού συμφέροντος. Η εθνικά ανεύθυνη αυτή στάση εκτροχίασε την πορεία ανάκαμψης της χώρας το 2015, με την άνοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία και την παρωδία της διαπραγμάτευσης Τσίπρα-Βαρουφάκη που οδήγησε στο κλείσιμο των Τραπεζών και στα capital controls. Η έλλειψη πολιτικής ουσίας και οι, κατά πολύ χειρότερες των προηγουμένων, μνημονιακές φοροεισπρακτικές αφαιμάξεις των πολιτών τις οποίες νομοθετεί η σημερινή Κυβέρνηση,  την ωθούν σε αντισταθμιστικές επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή του μνημείου της ΕΡΤ. Μια φιέστα που περιποιώντας τιμή στους απολυμένους της ΕΡΤ προσβάλλει τις χιλιάδες των απολυμένων άλλων τομέων, οι οποίοι υφίστανται καθημερινά τις οδυνηρές συνέπειες της παράτασης και της επιδείνωσης της αντιαναπτυξιακής περιδίνησης στην οποία εγκλώβισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα και την οικονομία. Μια οικονομία που στα τέλη του 2014, είχε αρχίσει να εμφανίζει ρεαλιστικές προοπτικές  επιστροφής στην κανονικότητα. Αντί για αυτό ακολούθησαν οι αναίτιες θυσίες του 3ου μνημονίου το οποίο φέρει αποκλειστικά τη σφραγίδα της διαπραγματευτικής ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί, όπως το μνημείο της ΕΡΤ ή οι θεσμικά απαράδεκτες δηλώσεις Πολλάκη για τη δικαιοσύνη, δεν μπορούν πλέον να αποπροσανατολίσουν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών και το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποκαλύπτουν την πολιτική απρέπεια και τη θεσμική ανεπάρκεια στελεχών όπως ο Υφυπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ και η κ. Ραχήλ Μακρή, με τα δύο τελευταία δημόσια πρόσωπα να αλληλουβρίζονται μπροστά στις κάμερες. Στελέχη τα οποία δεν θα είχαν καμία πολιτική τύχη και προοπτική σε συνθήκες κανονικότητας και ορθής κρίσης των πολιτών, παρά μόνον εκμεταλλευόμενα το λαϊκίστικο κύμα της αγανάκτησης που έφερε στην κοινωνία η κρίση. Κύμα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε για να ανέλθει στην εξουσία, μέσα από την εξαπάτηση του λαού και τις αυταπάτες του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού. Σε ερώτημα του κ. Παναγιωτόπουλου για το αν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Νομό Τρικάλων, ο Δρ. Λιάπης απάντησε πως αυτές είναι αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο, όταν έρθει η ώρα. Ο ίδιος επιθυμεί, απλώς, να είναι χρήσιμος στους πολίτες, τόσο των Τρικάλων, όσο και ολόκληρης της χώρας. Χρήσιμος υπηρετώντας την αλήθεια.

Δείτε τις παρεμβάσεις του Χρίστου Λιάπη, στον παρακάτω σύνδεσμο:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Array

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ