12.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Με τον Πρόεδρο, μετά το πέρας μιας μεστής Συνέντευξης Τύπου. Μιας συνέντευξης γεμάτης συγκροτημένα μηνύματα προοπτικής και ανάκαμψης. Γιατί αυτή την Ελλάδα αξίζουμε! Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα!

- Advertisement -

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Παύλος Φύσσας: για πάντα στην καρδιά μας, για πάντα στη μνήμη μας, για πάντα στους αγώνες μας

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Τέσσερα χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των νεοναζιστών της ΧΑ και συνέργεια της ελληνικής αστυνομίας, αλλά οι εγκληματίες συνεχίζουν να απολαμβάνουν την ασυλία του κράτους για τα πογκρόμ που διεξάγουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, πάντα ενάντια σε μετανάστες, εργάτες και αλληλέγγυους (Ασπρόπυργος, Μενίδι, Λέσβος, κ.α.).

Η δολοφονία του Παύλου ακολούθησε μετά την αιματηρή επίθεση τάγματος της Χ.Α. στο Πέραμα ενάντια σε μέλη του ΠΑΜΕ και του Σωματείου της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στα ναυπηγεία. Λίγους μήνες νωρίτερα ομοϊδεάτες τους δολοφονούν τον πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, ενώ παράλληλα παγιώνεται η κοινοβουλευτική παρουσία της Χ. Α. σε εκδηλώσεις δίπλα σε υπουργούς. Η επιβολή του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που συνοδεύει τις επιταγές των μνημονίων και της ΕΕ έχουν ανάγκη τη φασιστική, εθνικιστική και ρατσιστική παρακρατική δράση και την ιδεολογική προπαγάνδα για να θωρακίσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη δυνατότητα του κράτους και του κεφαλαίου να ληστεύει και να ξεπουλά τον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο. Η συμφωνία της ντροπής μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, οι φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών-προσφύγων δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής.

Φοβούνται τη μαχητική δράση των εργαζομένων και άλλων πληττόμενων στρωμάτων για ελευθερίες και ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος γι’ αυτό και καλύπτουν τη δράση της ΧΑ και άλλων ομάδων (πχ αυτόνομοι μαίανδροι). Σε διεθνές επίπεδο η άνοδος της ακροδεξιάς στα κάστρα του «καπιταλιστικού» κόσμου αποκαλύπτει τη σήψη του συστήματος. Η κυβέρνηση Τραμπ στρατιωτικοποιεί την αστυνομία ενώ παράλληλα στηρίζει και ενισχύει τις φασιστικές οργανώσεις που οδήγησαν στο πρόσφατο περιστατικό φονικής βίας νεοναζί και μελών της Κου Κλουξ Κλαν ενάντια στη συγκέντρωση αντιρατσιστών διαδηλωτών στο Σάρλοτσβιλ.

Οι φασίστες να μπουν στη Φυλακή! Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να βγει ξανά στο προσκήνιο και να συμβάλει στο κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των αντεργατικών πολιτικών της. Χρειάζεται πιο αποφασιστικά να απαιτήσουμε την καταδίκη της νεοναζιστικής αυτής οργάνωσης, να συμβάλλουμε στο κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων και να τους διώξουμε από τους δρόμους και τις γειτονιές μας. Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση ενάντια στον εθνικισμό και το μιλιταρισμό που προωθούν από κοινού ΕΕ-ΝΑΤΟ-κυβέρνηση για ένα κόσμο ειρήνης, ισότητας και χειραφέτησης.

«Ο Παύλος Φύσσας Ζει» ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο, τα Μνημόνια, τη φασιστική απειλή. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως τα κυβερνητικά στελέχη και οι παρατρεχάμενοί τους είναι εχθρικές δυνάμεις για το αντιφασιστικό κίνημα και ως εκ τούτου είναι ανεπιθύμητοι στις συγκεντρώσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε κάθε εκδήλωση του μαχόμενου κινήματος.

Στις 18 του Σεπτέμβρη καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος, την νεολαία της πόλης, κάθε δημοκράτη πολίτη σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 8:00 μμ.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η Κεντροαριστερά ξανά στη θέσης της ή μια κουκκίδα στο χάρτη γραμμένη;

«Είναι γεγονός πως υπάρχει έντονη κινητικότητα, όσον αφορά τις διεργασίες στην ευρύτερη Κεντροαριστερά & πως είναι από τις λίγες φορές που κάτι σοβαρό ξεκινάει ,κυρίως από κάτω προς τα πάνω.
Ας ελπίσουμε όλοι μας πως θα διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος, που όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά & σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το όραμα της Κεντροαριστεράς καταστρατηγήθηκε απ΄τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, που κατά την δεκαετία του 1990-2010, νεοφιλελευθεροποιήθηκαν στο βωμό της παγκοσμιοποίησης & έγιναν οι καλύτεροι εκφραστές της Νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ακόμη & από τους κατεξοχήν παραδοσιακούς Νεοφιλελεύθερους πολιτικούς σχηματισμούς.
Το αποτέλεσμα ήταν να απογοητευθούν οι γνήσιοι κεντροαριστεροί εκφραστές, σε κάθε βαθμίδα: είτε ψηφοφόροι, είτε μικρά & μεσαία στελέχη.
Οι ευθύνες που προκύπτουν προς τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να υπάρξει ραγδαία αύξηση των ποσοστών της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη.
Όσον αφορά στη χώρα μας, η μόνη Κεντροαριστερά, κατά την άποψή μου, κυβέρνηση που υπήρξε, ήταν η οκταετής διάρκειας διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ 1981 – 1989, όπου το 70% των προϋπολογισμών, πήγαιναν στα μικρά & μεσαία στρώματα, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν υιοθετώ απόψεις, πως η οχταετία του Ανδρέα Παπανδρέου, έχει τις ευθύνες για το σημερινό κατάντημα & πως αυτές τις παροχές πληρώνουμε σήμερα. Αν ακόμη δεχτούμε & αυτή την άποψη , που δεν την δεχόμαστε, το να πληρώσουμε για κάτι που έχουμε πάρει κατά το παρελθόν, να το δεχτούμε. Αλλά να πληρώσουμε ξένους λογαριασμούς, σε καμία περίπτωση.
Τα τριακόσια δισ ευρώ της λίστας Λαγκάρντ, τα τέσσερα δισ από μίζες της Siemens, τα ογδόντα δισ χαρίσματα σε μεγάλους ομίλους, τα εξήντα δισ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα δανεικά & αγύριστα στα Μ.Μ.Ε., ξεπερνάνε τα πεντακόσια δισ, που είναι παραπάνω από τα τετρακόσια πενήντα δισ, που είναι σήμερα το έλλειμμα.
Αυτά τα πολλά δισ δεν τα δημιούργησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ανδρέα, μέσω της κοινωνικής της πολιτικής. Τα δημιούργησαν οι επόμενες κυβερνήσεις, οι οποίες υιοθέτησαν διαφορετική πολιτική απ’ αυτήν του Ανδρέα, ο οποίος θα μείνει στην Ιστορία ως ο Πρωθυπουργός του Λαού.
Είναι πολύ λυπηρό να βλέπουμε από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν αξίες της εποχής εκείνης, να προσπαθούν να συγκρίνουν τον Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ένας Τσίπρας που επένδυσε στην απογοήτευση του Λαού, ενάντια στα μνημόνια που έσκιζε μονομερώς!
Αλήθεια, εμείς τι κάνουμε σήμερα; Θα μπορέσουμε σ’ αυτή την προσπάθεια να κάνουμε το σωστό & αυτό να γίνει χωρίς κραυγές & συνθήματα;
Σύντροφοι…
…Ένα να ξέρουμε. Και η πλήρης κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ να επέλθει, δεν θα έχει σαν αποτέλεσμα να φέρει στο προσκήνιο ένα ημιτελές κεντροαριστερό σχηματισμό, τόσο σε επίπεδο σύνθεσης πολιτικού προσωπικού, όσο & σε ιδεολογικό επίπεδο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, προσέφυγαν στην χειρότερη επιλογή πολιτικής διαμαρτυρίας στην Χ.Α. Το ζητούμενο είναι να καθίσουμε όλοι & να γίνουμε κύτταρα παραγωγής πολιτικού περιεχομένου, ώστε να υπάρξει πραγματική προοπτική ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, σε ιδεολογικό επίπεδο που θα δίνει ελπίδα & προοπτική.
Πολλοί από εσάς έχετε σπουδάσει Οικονομικά. Σε ποιο μάθημα έχετε δει πως σε μία χώρα όπου το ΑΕΠ της συρρικνώθηκε κατά 27%, να συνεχίζουν να υπερφορολογούν; Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ από τις 22.000 που ήταν το 2008 κατρακύλησε στις 14.000 το 2015.
Πρέπει άμεσα να ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΛΑΡΩΣΗ της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, συγκρότηση μιας ανεξάρτητης φορολογικής Αρχής, όπου το φορολογικό σύστημα θα έχει ορίζοντα δεκαετίας, ώστε ο κάθε επενδυτής να γνωρίζει τους όρους που θα έχει μπροστά του. Έγκαιρή & έγκυρη απονομή της Δικαιοσύνης. Εξορθολογισμός της γραφειοκρατίας σε όλα τα επίπεδα κυρίως στην αδειοδότηση επενδυτικών σχεδίων. Έλεγχος & ρύθμιση του ανταγωνισμού των στρατηγικών κλάδων(Πρωτογενής τομέας, Ενέργεια, Τουρισμός Ναυτιλία).
Αν μέσα από τις διαδικασίες το μόνο που θα κάνουμε είναι να αναμετρηθούν τάσεις & κουκιά συνιστωσών, το παιχνίδι έχει χαθεί από αυτή τη στιγμή. Ο Λαός δεν συγχωρεί.
Επίσης πρέπει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση για τις αιτίες της κρίσης & να αναθεωρηθούν λανθασμένες πολιτικές που οδήγησαν στην αναβίωση χρεωκοπημένων πολιτικών της Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς & της «Σοσιαλιστικής» Αριστεράς, που παρά τις διαφορές τους συνοδοιπόρησαν προς το παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό μοντέλο, που επικράτησε από τις αρχές του 1990.
Το οικονομικό σοκ που υπέστη το χρηματοπιστωτικό σύστημα το 2008, προκάλεσε μεγάλες αυξήσεις των δημοσίων δαπανών, ιδιαίτερα στις στις αναπτυγμένες Οικονομίες, σε αντίθεση με τις υπό ανάπτυξη χώρες.
Η οικονομική κρίση ξεκίνησε από το τραπεζικό περιβάλλον. Εκεί ακριβώς εκτινάχθηκε το δημοσιονομικό κόστος των χωρών απ’ τα προγράμματα τόνωσης & διάσωσης των Τραπεζών, που είχε σαν αποτέλεσμα την διόγκωση των ελλειμμάτων & την αύξηση του χρέους.
Με λίγα λόγια η κρίση του τραπεζικού περιβάλλοντος, μεταφράσθηκε ως χρέος των κρατών, μεταφερόμενο στις πλάτες των πολιτών τους. Το 2008 η Ισλανδία μετά τα προγράμματα διάσωσης, οι τράπεζες είχαν ενεργητικό, δέκα φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας & προσέφυγε στο ΔΝΤ. Μετά από ένα χρόνο & ενώ ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωνε πως η χώρα μας είναι πλήρως θωρακισμένη, αποδείχτηκε πως ήταν ακριβώς το αντίθετο, όπου οδήγησε σε τρία προγράμματα διάσωσης & έπειτα την χρεωκοπία σε άτυπη μορφή.
Όλα κινούνταν σε μια φούσκα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κατεστημένου, όπου όλοι ζούσαν στην ψευδαίσθηση μιας δανειακής ευημερίας. Η εύκολη πρόσβαση στη ρευστότητα, μπορεί βραχυπρόθεσμα να δημιουργούσε ένα κλίμα οικονομικής ευμάρειας, ενώ μακροπρόθεσμα δημιουργούσε πολλές οικονομικές ανισορροπίες & οικονομικές επισφάλειες.
Όταν όμως ο πέλεκυς του καπιταλιστικού κατεστημένου έκλεισε τις στρόφιγγες του δανεισμού που επέφερε η κρίση, είτε σε φυσικά πρόσωπα, είτε στον των χωρών από τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, φάνηκε η οικονομική γύμνια των χωρών που δεν στηρίζονταν στην πραγματική Οικονομία.
Αυτά τα ζητήματα πρέπει να δούμε, καθώς & η νέα Κεντροαριστερά πρέπει να δει & να έρθει με πρόταση, τόσο σε εθνικό, όσο & σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αν πραγματικά αυτοί θα είναι οι προβληματισμοί του εγχειρήματος & ληφθούν σωστές αποφάσεις, όσον αφορά στο ιδεολογικό περιεχόμενο, απαλλαγμένου λαθών & παρασυρμών των Νεοφιλελεύθερων ιδεών, που δεν στηρίζονται σε πραγματικά οικονομικά μεγέθη, που αντί ως δείκτη να έχουν την παραγωγική διαδικασία, αλλά στηρίχτηκαν σε νομισματικές πολιτικές , που είχαν ένα τέλος, διότι στηρίχτηκαν σε ψεύτικα στοιχεία, που με πολιτικές «φούσκας», την οποία βιώσαμε με σπάσιμο αυτής, επέζησαν οι ισχυρές Οικονομίες του Βορά, κερδοσκοπώντας πολλά δισ σε βάρος των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, με μεγαλύτερο θύμα όλων, την Ελλάδα.
Σύντροφοι…
Εύχομαι απ’ την καρδιά μου να παραδειγματιστούμε απ’ το παρελθόν & να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον, απαλλαγμένοι απ’ τα σφάλματα του παρελθόντος, ώστε να δικαιώσουμε την κοινωνία. Αλλά & εμάς τους ίσιους».

Βύρων Κατσίβελος
Πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μετά από την οργανωμένη και καθοδηγημένη, από την ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, επίθεση των Ταγμάτων Εφόδου της.

Οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται από αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, φορείς, συνδικάτα και συλλογικότητες, στις 16 και 18 Σεπτέμβρη, αποτελούν φόρο τιμής στη θυσία του Παύλου και ταυτόχρονα την απάντηση του κινήματος ενάντια στη φασισιστική απειλή, το ρατσισμό και τον πόλεμο στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Τέσσερα χρόνια μετά, και ενώ η δίκη ακόμα συνεχίζεται, όλοι οι εμπλεκόμενοι στις δολοφονίες σουλατσάρουν ελεύθεροι και προκαλούν με την απαράδεκτη ανοχή του δικαστικού συστήματος και της κυβέρνησης. Ο ίδιος δικαστής που άφησε ελεύθερο τον φύρερ Μιχαλολιάκο κλείνει στη φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο την Ηριάννα και τον Παντελή. Τα ίδια Τάγματα Εφόδου που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα και τον Λουκμάν κόντεψαν να σκοτώσουν και τον Αλέξη Λάζαρη δίπλα από τα Κεντρικά Γραφεία – ορμητήρια στη Μεσογείων. Οι ίδιοι νεοναζί βουλευτές που θα έπρεπε να βρίσκονται στα κελιά των φυλακών φιγουράρουν με υπουργούς της κυβέρνησης σε κοινές πολεμοκάπηλες περιοδείες στα ακριτικά νησιά και υποδέχτηκαν στα γραφεία τους στη Βουλή τον Μάθιου Χάινμπαχ επικεφαλής της δολοφονικής επίθεσης στη Χέδερ Χάγιερ στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις σε Ευρώπη και Αμερική δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Οι νεοναζί στις ΗΠΑ, αποτελούν ενεργό κομμάτι του μηχανισμού του Τραμπ. Δολοφόνησαν την Χέδερ Χάγιερ στις 12 Αυγούστου σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σαρλοτσβίλ. Στην Ευρώπη ηγεσία της ΕΕ οργανώνει συνέδρια –όπως αυτό στην Εσθονία- που βγάζουν λάδι τον ναζισμό στο όνομα της αντιδραστικής και ανιστόρητης εξίσωσης «κομμουνισμού-ναζισμού», δηλαδή του ναζιστικού τέρατος με τον μεγαλειώδη αντιφασιστικό αγώνα των λαών, ενώ η ακροδεξιά και οι φασίστες, παρά τις εκλογικές αποτυχίες τους, κλιμακώνουν τις επιθέσεις χύνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Οι ρατσιστικές πολιτικές του Τραμπ και της ΕΕ-φρούριο, τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας,
τον επίσημο αντικομουνισμό, τη λιτότητα, τα μνημόνια, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ.
Ανατολή και στον Ειρηνικό, τις καταστάσεις “έκτακτης ανάγκης” που καταπατούν και τα στοιχει-ώδη δημοκρατικά δικαιώματα στρώνουν τον δρόμο στην ακροδεξιά και την φασιστική απειλή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι συνένοχη. Υλοποιεί πιστά τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας με φυλακίσεις προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και απελάσεις – επαναπροωθήσεις στην “ασφαλή χώρα” Τουρκία. Συνεχίζει την ιμπεριαλιστική πολεμοκάπηλη πολιτική του τριγώνου με Αίγυπτο και Ισραήλ, παραχωρεί τη βάση στη Σούδα για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία και το δίδυμο Καμένος – Κοτζιάς αποτελεί τη “σύνδεση φιλίας” με τον ίδιο τον Τράμπ.
Ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο αντικομμουνισμός είναι τα τέρατα που γεννά ο ίδιος ο καπιταλισμός μέσα στην κρίση του! Είναι τα αποκρουστικά εργαλεία που χρησιμοποιεί για να χτυπήσει την πάλη των λαών, να διασπάσει και να διαλύσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να κηλιδώσει την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας χωρίς κρίσεις, εκμετάλλευση, πολέμους!

Είναι o φόβος για το μέλλον ενός νέου γύρου εξεγέρσεων, που θά ́ρθει σαν απάντηση στην αντιδραστική πολιτική του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της κρίσης του.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα μεγαλώνει και δυναμώνει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική. Η δολοφονία της Χέδερ ξεσήκωσε εκατοντάδες χιλιάδες αμερικάνους σε όλη την Αμερική ενάντια στο Τραμπ και την ιμπεριαλιστική, ρατσιστική και σεξιστική πολιτική του. Η ακροδεξιά στην Ευρώπη ήρθε αντιμέτωπη με το κίνημα σε Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία κ.α. Στην ίδια την Ελλάδα, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα ανάγκασε τη ΝΔ να ξεκινήσει τη δίκη των νεοναζί δολοφόνων και το ίδιο βρέθηκε από την πρώτη μέρα στο πλευρό των προσφύγων ενάντια στα σχέδια ΕΕ και κυβέρνησης Τσίπρα.

Συνεχίζουμε ενωτικά και μαχητικά ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και στις πολιτικές του κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης που τα γεννάει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει, συμμετέχει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις
στις 18 Σεπτέμβρη.

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στις 8 μμ, συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και διαδηλώνουμε στο κέντρο της πόλης.

– Στη φυλακή, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη και για πάντα, όλοι οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής
Αυγής. Να κλείσουν τα Κεντρικά Γραφεία τους στη Μεσογείων και σε κάθε πόλη και γειτονιά.
– Να διαλυθούν οι σκοτεινοί μηχανισμοί σε αστυνομία, στρατό, δικαιοσύνη που στηρίζουν και
καλύπτουν τους φασίστες.
– Όχι στη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υλοποιεί η Ελλάδα. Να ανοίξουν τα σύνορα
στους πρόσφυγες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να ανοίξουν οι πόλεις για τους
πρόσφυγες: άσυλο, στέγη, σίτιση, υγεία, παιδεία, δουλειές για όλους τους πρόσφυγες.
– Όχι στο πόλεμο. Να σταματήσουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μ. Ανατολή και Ειρηνικό.
Καμία ελληνική συμμετοχή. Να κλείσουν οι Βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ. Διεθνιστική αλληλεγγύη των
λαών.
– Να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και ΔΝΤ, της κυβέρνησης και
όλων των αστικών κομμάτων που οδηγεί στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Τη ματαίωση της σχεδιαζόμενης, εχθρικής για το περιβάλλον και την αγροτική παραγωγή, εγκατάστασης σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών στη θέση «ΤΗΓΑΝΑΣ», στο Βαλτινό Τρικάλων, ζητούν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου.

Αναλυτικά η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Στις 24/08/2017 ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικ. Ντίτορας, εξέδωσε με τον αριθμό 1884/104587/ΠΕ 2016 απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών στη θέση “ΤΗΓΑΝΑΣ” της ΤΚ Βαλτινού Τρικάλων, παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις όλων των αρμόδιων οργάνων της τοπικής κοινωνίας: Τοπικό Συμβούλιο Βαλτινού, Επιτροπή ποιότητας ζωής Δήμου Τρικκαίων, Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας αλλά και τις αντιδράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που κατοικούν στη συγκεκριμένη και τις όμορες κοινότητες.

Στην εν λόγω μονάδα φερόμενης ιδιοκτησίας της επιχείρησης “ΣΕΡΙΦΗΣ Α.- ΛΕΚΚΑΣ Χ. ΟΕ” για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα αξιοποιηθούν ως πρώτη ύλη βιορευστά (φυτικά-μαγειρικά έλαια – λίπη κ.ά.). Από την καύση τους θα επιβαρυνθεί το φυσικό περιβάλλον, θα έχει επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή όχι μόνο της συγκεκριμένης τοπικής κοινότητας αλλά και των όμορων τοπικών κοινοτήτων. Η χωροθέτησή της γίνεται σε γη υψηλής παραγωγικότητας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (στάρι, καλαμπόκι, οπωροκηπευτικά, κρέας, γάλα κ.ά.). Τα υπόψη βιορευστά, όπως προκύπτει από την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, παράγονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από ενεργειακές καλλιέργειες, κύρια ελαιοκράμβης, γεγονός που καθιστά την υπόψιν επένδυση ακόμη πιο εχθρική για το περιβάλλον και τη γεωργική παραγωγή καθώς και γεωργική γη δεσμεύουν και πόρους καταναλώνουν. Πρόκειται για τα περιβόητα “βιοκαύσιμα 1ης γενιάς“, τα οποία η επιστημονική κοινότητα έχει προ πολλού απορρίψει.

Η μονάδα που δημιουργείται στην ΤΚ Βαλτινού, όπως και άλλες παρόμοιες ανά την Ελλάδα, προωθείται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προκατόχων της για την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας και την παράδοσή της στο κεφάλαιο σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις. Διασφαλίζει σταθερή, υψηλή και εγγυημένη κερδοφορία στους επενδυτές που θα την πληρώνουν πανάκριβα τα λαϊκά στρώματα και φέρει τη σφραγίδα της ΕΕ που προωθεί την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και τη ματαίωση της σχεδιαζόμενης, εχθρικής για το περιβάλλον και την αγροτική παραγωγή, εγκατάστασης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ