26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Γενοκτονία στον Αμαζόνιο – Έσφαξαν και τα τελευταία μέλη απρόσιτης φυλής ιθαγενών

Τα μέλη της είχαν εντοπιστεί το 2008 όταν η υπηρεσία θεμάτων ιθαγενών της Βραζιλίας, FUNAI (Fundacao Nacional do Indio) δημοσίευσε φωτογραφίες όπου ιθαγενείς, που ήταν βαμμένοι με κόκκινο χρώμα και έριχναν βέλη εναντίον αεροπλάνου που πετούσε χαμηλά. Δεν είχαν έρθει ποτέ σε επαφή με τον έξω κόσμο και ζούσαν όπως οι πρόγονοί τους πριν από χιλιάδες χρόνια.

- Advertisement -

Πρόσφατα, η βραζιλιάνικη υπηρεσία για τις αυτόχθονες υποθέσεις, Funai, ξεκίνησε έρευνες για τη δολοφονία 10 μελών της φυλής, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά.

Η Funai υπέβαλλε καταγγελία στο γραφείο του εισαγγελέα στην πολιτεία του Αμαζονίου. Σύμφωνα με ορισμένους μάρτυρες, δράστες ήταν κάποιοι μεταλλωρύχοι. Όπως ανέφεραν, τους άκουσαν να μιλούν σε ένα μπαρ κοντά στα σύνορα με την Κολομβία και να καυχιούνται ότι τους σκότωσαν. Μάλιστα, κρατούσαν και ως τρόπαια, αντικείμενα που ανήκαν στη φυλή.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, τους άκουσαν να λένε ότι έπρεπε να τους σκοτώσουν γιατί διαφορετικά θα τους σκότωναν εκείνοι.

H κοιλάδα Javari

Ένας άλλος μάρτυρας ανέφερε ότι ακρωτηρίασαν τα πτώματα και τα πέταξαν στο ποτάμι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το περιστατικό συνέβη έναν μήνα πριν στην κοιλάδα Javari, όπου ζουν οι 20 από τις συνολικά 103 φυλές της Βραζιλίας.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά τα εδάφη είναι μεγάλα και η πρόσβαση περιορισμένη.

Η παγκόσμια οργάνωση για τα δικαιώματα των ιθαγενών Survival International, κάνει λόγο για γενοκτονία, καθώς οι φυλές αυτές αριθμούν λίγα μέλη.

Πολλοί φορείς ρίχνουν ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία σταμάτησε να χρηματοδοτεί οργανώσεις που ήταν υπεύθυνες για προστασία των φυλών παρόλο που όπως αναφέρουν αναφέρουν οι απειλές εναντίον των αυτόχθονων πληθυσμών της Βραζιλίας έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: Μηχανή του Χρόνου

alfavita.gr

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ