18.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Όσα θέλετε να ρωτήσετε το γυναικολόγο σας!

Όλες οι γυναίκες έχουν ερωτήματα όταν επισκέπτονται τον γυναικολόγο τους , τα οποία αφορούν κυρίως την αντισύλληψη, την γονιμότητα και την ασφάλεια στο σεξ. Συγκεντρώσαμε τις απαντήσεις στα κυριότερα τα οποία λίγο ή πολύ έχουν απασχολήσει όλες τις γυναίκες σε κάποια φάση της ζωής τους και έχουν συζητηθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες των γυναικολογικών ιατρείων !

- Advertisement -

Όταν έχω περίοδο, μπορώ να κάνω σεξ;

Δεν υπάρχει ιατρικός λόγος που να το απαγορεύει αλλά είναι φυσικό θέμα που αφορά αποκλειστικά εσάς και αν νιώθετε άνετα.

Κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης πονάω, τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Πολύ γενικά θα σας λέγαμε πως ο πόνος μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια ή οργανικά προβλήματα. Αν ο πόνος επιμένει , σαφώς πρέπει να ανακαλύψετε το αίτιο που τον δημιουργεί. Ο γυναικολογικός έλεγχος και συγκεκριμένες εξετάσεις , όπως το κολπικό υπερηχογράφημα, μπορεί να βοηθήσουν στην διάγνωση.

Η υστερεκτομή είναι συνώνυμο της απουσίας σεξουαλικής ζωής;

Δεν έχει αποδειχτεί πως επηρεάζει την ικανότητά της γυναίκας να απολαμβάνει το σεξ με το σύντροφό της.

Το αντισυλληπτικό χάπι μπορεί να έχει αντίκτυπο στη γονιμότητα μου;

Όχι, αυτό δεν ισχύσει σε καμιά περίπτωση!

Αν με τον σύντροφό μου δεν κάνουμε χρήση προφυλακτικού αλλά «τραβιέται» πριν από την εκσπερμάτιση, αποφεύγουμε τον κίνδυνο εγκυμοσύνης;

Η μέθοδος αυτή δεν αποτελεί αντισύλληψη καθώς υπάρχουν εκκρίσεις που προηγούνται της εκσπερμάτισης και είναι πιθανόν να περιέχουν ποσότητα σπερματοζωαρίων. Και φυσικά δεν σας παρέχει καμία ασφάλεια όσων αφορά τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Μπορώ να εντοπίσω τις γόνιμες ημέρες του κύκλου;

Θα πρέπει να έχετε σταθερό κύκλο για να μπορείτε να βγάλετε ένα ασφαλές συμπέρασμα , π.χ σε28 ημέρες κύκλο οι «γόνιμες» μέρες αρχίζουν από τη 10η και τελειώνουν στη 16η περίπου. Αν θέλετε να μπείτε σε περισσότερες λεπτομέρειες , ζητήστε βοήθεια από τον γυναικολόγο σας.

Οι πλύσεις του κόλπου με τα ειδικά αντισηπτικά, πόσο συχνά πρέπει να γίνονται;

Μην υπερβάλετε επειδή νομίζετε πως έτσι θα παραμείνετε υγιείς γιατί οι πλύσεις με αντισηπτικά σκευάσματα, αν γίνονται συνεχώς μπορεί και να καταστρέψουν την ισορροπία της χλωρίδας του κόλπου και να εξαπλωθούν πιο εύκολα οι διάφορες λοιμώξεις.

Υπάρχει πιθανότητα το ταμπόν να προκαλέσει βλάβη στον κόλπο;

Αν δεν το αλλάζετε συχνά και αν δει χρησιμοποιείτε το σωστό μέγεθος ανάλογα με τη ροή του αίματος και την ηλικία σας , μπορεί να βλάψει την χλωρίδα της ευαίσθητης περιοχής .

Επιτρέπεται το σεξ πριν το τεστ-Παπ;

Καλό είναι να αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή 24 ώρες πριν επισκεφτείτε τον γιατρό σας για το ετήσιο τεστ-Παπ.

πηγη:http://www.therapies.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ