16.7 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Αμαρτία πραλίνα φράουλα

Υλικά
Για τη τούρτα θα χρειαστείτε

- Advertisement -

1 φάκελος ‏Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα
400 ml ‏γάλα
1 φάκελος ‏Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια
400 ml ‏γάλα
6-7 κ.σ. ‏μαρμελάδα φράουλα ή Σιρόπι με γεύση Φράουλα
1 ‏Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα
‏Φράουλες κομμένες σε φέτες
100 γρ. ‏Garni Βανίλια
Για το γλάσο θα χρειαστείτε

40 ml ‏γάλα
1 φάκελος ‏Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ‏κονιάκ
Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε

1 φάκελος ‏Κουβερτούρα σε Νιφάδες
‏φράουλες
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα σύμφωνα με τη βασική συνταγή.
Για το σιρόπι βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση, προσθέτοντας 1 κουταλιά σούπας κονιάκ.
Σε μια πιατέλα τοποθετείτε μια Βάση για Τούρτα με γεύση Σοκολάτα, ραντίζετε με το 1/3 του σιροπιού και απλώνετε την έτοιμη κρέμα. Καλύπτετε με τη δεύτερη βάση και ραντίζετε με το άλλο 1/3 του σιροπιού.
Ετοιμάζετε μια Κρέμα Ζαχαραπλαστικής με γεύση Βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες, προθέτετε 6-7 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα ή 6-7 κουταλιές σούπας Σιρόπι με γεύση Φράουλα, φράουλες σε κομματάκια και ανακατεύετε.
Απλώνετε την κρέμα πάνω στην δεύτερη βάση, τοποθετείτε την τρίτη βάση και ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Χτυπάτε ένα φάκελο 100 γραμμάρια Garni Βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες, και καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας.
Για το Γλάσο: ζεσταίνετε 40 ml (4 κουτ. σούπας) γάλα σε ένα κατσαρολάκι αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε 1 φάκελο Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Γλασάρετε αμέσως.
Για το γαρνίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες φράουλες ή Κουβερτούρα σε Νιφάδες.
Η συνταγή είναι από το foodmaniacs.gr

e-stage.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ