21.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αναδιάρθρωση για τη Σούπερ Λίγκα τη σεζόν 2018-2019

Το ελληνικό πρωτάθλημα αλλάζει. Για φέτος η μόνη ουσιαστική μεταβολή θα είναι ότι, μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών, στη Σούπερ Λίγκα θα παραμείνουν 14 από τις 16 ομάδες ενώ ταυτόχρονα οι δύο τελευταίες της βαθμολογίας θα υποβιβαστούν στην Football League.

- Advertisement -

Έτσι, η επόμενη αγωνιστική σεζόν θα ξεκινήσει με 14 ομάδες και είναι πολύ πιθανό να βρεθούν εκτός κατηγορίας ο ΑΟΚ Κέρκυρας και ο Πλατανιάς καθώς είναι οι ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα. Εκτός από τη μείωση των ομάδων, θα έχουμε και την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω play-offs. Οι πρώτες έξι ομάδες ουσιαστικά θα συμμετέχουν σε ένα μικρό τουρνουά play-off, από το οποίο θα βγαίνει ο κορυφαίος της κατηγορίας. Οι ομάδες στις θέσεις 7-14 θα παίζουν αγώνες play-out και η τελευταία ομάδα θα υποβιβάζεται στη Football League, ενώ η προτελευταία (13η) θα παίζει με τον 2ο της Football League,με μόνο την πρώτη βαθμολογικά ομάδα να ανεβαίνει. Έτσι, η σεζόν 2018-2019 θα έχει 26 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο και 10 στα play-offs.

Η απόφαση της Σούπερ Λίγκα υπερψηφίστηκε μόνο από 13 συλλόγους του πρωταθλήματος, με τις ομάδες του Λεβαδειακού, του Παναιτωλικού και της ΑΕΛ να ρίχνουν αρνητική ψήφο. Ωστόσο για να εγκριθούν οι αλλαγές χρειαζόταν τουλάχιστον 12 ψήφοι οπότε είναι πια γεγονός.

Πίσω στο τωρινό πρωτάθλημα, το οποίο βρίσκεται στο 2ο γύρο των αναμετρήσεων, το τοπίο έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει, με τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου να ξεχωρίζουν. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν μάχη για την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αγώνα με τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός, πρωταθλητής για 7 συνεχόμενα χρόνια, δε θέλει να σπάσει το σερί του και ο δικέφαλος του βορρά εμφανίζεται πιο δυνατός από ποτέ.
Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η ΑΕΚ, με ελάχιστη διαφορά βαθμών. Κάθε αγωνιστική είναι συν πλην ένας πόντος στην κατάταξη και οδεύοντας προς το τέλος, αυτοί οι πόντοι γίνονται ακόμα πιο σημαντικοί. Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φέτος εμφανίζεται αποδυναμωμένος λόγω διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων, βρίσκεται στην 8η θέση και αν δεν κάνει το ακατόρθωτο θα μείνει εκτός της διεκδίκησης. Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο και σίγουρα έχουμε ακόμα αρκετά να δούμε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Το σίγουρο είναι ότι από την επόμενη σεζόν η Super League θα μειώσει τον αριθμό των ομάδων,  ίσως όμως αυξήσει τη δυναμική της χρόνο με το χρόνο. Μόνο οι καλύτεροι θα παραμείνουν, αποτελώντας την κρεμ ντε λα κρεμ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ