15.8 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ανοιχτή επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων

Την 23 Μα’ί’ου τρέχοντος έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων Διαβούλευση Φορέων και Πολιτών υπό την αιγίδα του Δήμου με θέμα την αστική ανάπτυξη του Δήμου στην οποία παρέστη και ο γράφων ως διαβουλευόμενος πολίτης.
Σ’ αυτήν παρουσιάστηκαν τα θέματα επί των οποίων θα υποβληθούν αρμοδίως μελέτες για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όπως ποδηλατόδρομοι, αναπλάσεις πλατειών κ.τ.λ.
Ενα από τα θέματα για το οποίο προβλέπεται κωδικός χρηματοδότησης ύψους 165.000 ευρώ είναι ”η ένταξη στην τοπική κοινωνία των προσφύγων” και εννοεί προφανώς των μουσουλμάνων από την Συρία και ενδεχομένως και άλλες ασιατικές χώρες.
Ως πολίτης μικρομεσαίου μεγέθους Δήμου θεωρώ οτι η ένταξη στην τοπική κοινωνία μας, η οποία υποφέρει από υψηλό ποσοστό ανεργίας και έντονη υπογεννητικότητα ενός ικανού αριθμού ξένων, οι οποίοι επιπροσθέτως έχουν θρησκεία, κουλτούρα και συνήθειες ριζικά διαφορετικές από τις δικές μας και τεράστια υπεργεννητικότητα είναι σε τέτοιο βαθμό σοβαρό θέμα που εκφεύγει της αρμοδιότητος ενός εφήμερου Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσει  μόνο του.
Κατόπιν αυτού καλώ τον Δήμο να πραγματοποιήσει τοπικό δημοψήφισμα πριν ενεργοποιήσει τον παραπάνω κωδικό και εγκαταστήσει στην πόλη μας μια μουσουλμανική κοινότητα πριν αποφανθεί κυριαρχικά ο τρικαλινός λαός αν επιθυμεί την ένταξη μουσουλμανικής κοινότητας στους κόλπους του.
Επίσης προτείνω- ως φορολογούμενος πολίτης -πριν δοθεί οποιοδήποτε επίδομα αλληλεγγύης ή και δωρεάν τροφή σε οποιονδήποτε πτωχό ή νομιζόμενο πτωχό στην πόλη μας να υποχρεωθεί αυτός,εάν είναι ικανός για εργασία, όπως προσφέρει κοινωνική υπηρεσία, π.χ.καθαριότητα συμπληρωματική αυτής που παρέχουν οι υπηρεσίες του Δήμου, όπως γίνεται σε κάποια ευρωπα’ι’κά κράτη. Αυτός μάλιστα είναι και ένας άριστος τρόπος προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιοι είναι οι πραγματικά πτωχοί και χρήζοντες βοήθεια.
Ιωάννης Ξηρός
Πολίτης Τρικκαίων
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ