Συστατικά
-
Για τη βάση:
- 250γρ. τριμμένα μπισκότα Digestive,
- 125γρ. βούτυρο λιωμένο.
-
Για την κρέμα:
- 600γρ. τυρί κρέμα,
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
- (200γρ. αν το θέλουμε πιο γλυκό),
- 300γρ. κρέμα γάλακτος.
-
Για την επικάλυψη:
- μαρμελάδα φράουλα και φρέσκες φράουλες.
Βήματα
- Βήμα 1
Για τη βάση, τρίβω στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύω μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
- Advertisement - - Βήμα 2
Βάζω μέσα σε ένα ταψάκι το μίγμα του μπισκότου και πιέζω πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια για να είναι επίπεδη.
- Βήμα 3
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 25 λεπτά (αν θέλετε η βάση να γίνει μαλακή, τότε θα την ψήσετε για 10-15 λεπτά).
- Βήμα 4
Την αφήνω να κρυώσει.
-
Ετοιμάζω την κρέμα:
- Βήμα 1
Χτυπώ στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη σε χαμηλή ταχύτητα.
- Βήμα 2
Προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος (αφού την έχω χτυπήσει σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Βήμα 3
Προαιρετικά προσθέτω και 30 γραμμάρια μαρμελάδα (1 κουταλάκι του γλυκού) στο μίγμα.
- Βήμα 4
Γεμίζω το ταψάκι, ισιώνω την επιφάνεια με σπάτουλα και βάζω το ταψάκι στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βήμα 5
Όταν κρυώσει, καλύπτω όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα φράουλα και γαρνίρω με φρέσκες φράουλες.