26.7 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αρνίσια παϊδάκια μαριναρισμένα με μουστάρδα και βότανα

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό αρνίσια παϊδάκια,
  • 2 κουταλιές μουστάρδα με κόκκους (Whole Grain Mustard),
  • 2 κουταλάκια αποξηραμένο κόλιανδρο κοπανισμένο,
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένο δεντρολίβανο,
  • ½ κουταλάκι σπόρους κύμινου,
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες,
  • 1 κουταλάκι αλάτι,
  • φρεσκοτριμμένα 4 διαφορετικά πιπέρια.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύετε τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο, το δεντρολίβανο, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Βάζετε μέσα τα αρνίσια παϊδάκια και τα ανακατεύετε να πάει παντού η μαρινάδα.

  •  Βήμα 3

    Τρίβετε με τα δάχτυλα το κρέας για να εισχωρήσει μέσα η μαρινάδα.

  •  Βήμα 4

    Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ.

  •  Βήμα 5

    Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο μισή ώρα πριν το ψήσετε για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

  •  Βήμα 6

    Το στραγγίζετε και το τοποθετείτε σε μεταλλικές σχάρες.

  •  Βήμα 7

    Ψήνετε στη σχάρα για 25-30 λεπτά περίπου.

  •  Βήμα 8

    Κατά διαστήματα αλείφετε το κρέας με τη μαρινάδα και το γυρίζετε για να ψηθεί ομοιόμορφα.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ