Το αρνί είναι φανταστικό κρέας για σχάρα. Φτάνει να είναι ψαχνό και να μην το ψήσετε πολλή ώρα. Αυτό το μαριναρισμένο σουβλάκι θα το λατρέψετε.
- Advertisement -
Συστατικά
- Για τη μαρινάδα
- 5 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουταλάκια κύμινο αλεσμένο
- 3 κουταλάκια κόλιανδρο αλεσμένο
- 2 κουταλάκια πάπρικα
- ½ κουταλάκι κανέλα
- ½ κουταλάκι all spice
- 2 κουταλάκια σουμάκι
- ¼ κουταλάκι σκόνη τσίλι
- 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 περίπου κιλό αρνί μπούτι σε σουβλάκι
- αλάτι
- λίγο λάδι για επάλειψη
Βήματα
- Βήμα 1
Φτιάξτε πρώτα τη μαρινάδα, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά ένα μπολ.
- Βήμα 2
Προσθέτετε το αρνί και αφήστε το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για με 24 ώρες.
- Βήμα 3
Ανάβετε τη σχάρα σε δυνατή φωτιά. Περάστε το αρνί σε σουβλάκια. Ψήνετε σε δυνατή σχάρα 5 λεπτά στην κάθε πλευρά περίπου. Σερβίρετε με γιαούρτι και μια κυπριακή σαλάτα αγγουροντομάτας πασπαλισμένη με μπόλικο ξηρό δυόσμο.