22.9 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αυγά ποσέ

Πως ποσάρουμε τα αβγά
Yλικά:
1 αυγό για κάθε άτομο
3 κ.σούπας λευκό ξύδι
ψωμί
αλλαντικά της αρεσκείας μας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ 1 κ.γλυκού ξύδι, σπάμε το αυγό και το ρίχνουμε προσεκτικά μέσα στο μπολάκι.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε άφθονο νερό και λίγο πριν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε 2-3 κ.σούπας ξύδι. Με το ξύδι βοηθάμε στο να μη μας ανοίξει και χυθεί το αυγό όταν το ρίξουμε μέσα στο κατσαρολάκι.
Λίγο πριν αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε προσεκτικά το αυγό μέσα στο κατσαρολάκι. Εαν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλο αυγό αφού πρώτα το σπάσουμε και το ρίξουμε στο μπολάκι πριν το ρίξουμε στην κατσαρόλα. Όταν αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της φωτιάς.
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι το αυγό να φουσκώσει, να ασπρίσει αλλά ο κρόκος να παραμένει μαλακός. Εαν θέλουμε αφαιρούμε λίγο από το ασπράδι που έχει ξεχωρίσει από το αυγό. Γενικά όμως δεν ενοχλούμε τα αυγά την ώρα που μαγειρεύονται.
Βγάζουμε τα αυγά από την κατσαρόλα προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα για να στραγγίσουν τα νερά και σερβίρουμε αμέσως.
Σερβίρουμε με αλλαντικά της αρεσκείας μας, όπως ζαμπόν, χοιρινό καπνιστό, ή και ελαφρώς σωταρισμένο μπέικον σε φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί. Αλατοπιπερώνουμε.

- Advertisement -

http://www.delightfularea.com/auga-pose/

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ