λικά Συνταγής
8 αυγά (βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα)
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κάππαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι
- Advertisement -
Εκτέλεση
Για την αυγοσαλάτα με ντομάτα, ανακατεύουμε πρώτα με προσοχή σε ένα μεγάλο μπολ –για να μη διαλύσουμε τα αυγά– όλα τα υλικά μαζί για να ενωθούν οι γεύσεις.
Αφήνουμε να σταθεί η σαλάτα για 10΄ πριν τη σερβίρουμε. Είναι εκπληκτικός μεζές με φρυγανισμένο ψωμί! Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και δύο αντσούγιες ψιλοκομμένες για πιο πικάντικη γεύση.