33.4 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Αυθεντικό κοτόπουλο ταντούρι

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο τεμαχισμένο,
  • ½ λεμόνι, το χυμό,
  • 2 κουταλιές λάδι.
  • Μαρινάτα
  • 1 ½ φλ. γιαούρτι,
  • 1 μικρό κρεμμύδι τεμαχισμένο,
  • 2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες,
  • 1 κουταλιά τριμμένο φρέσκο τζίντζερ,
  • 2 κουταλάκια κόλιανδρο σε σκόνη,
  • 2 κουταλάκια κύμινο σε σκόνη,
  • 1 κουταλάκι πάπρικα,
  • 1/4 κουταλάκι κουρκούμι (turmeric),
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα,
  • 1/4 κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη,
  • 1/8 κουταλάκι πιπέρι τσίλι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Αφαιρείτε καλύτερα την πέτσα του κοτόπουλου (εκτός από τις φτερούγες), ή τη χαράζετε σε πολλά σημεία για να απορροφήσει τη μαρινάτα, το ραντίζετε με το λεμόνι και το κρατάτε παράμερα.

    - Advertisement -
  • Ετοιμάζετε τη μαρινάτα:
  •  Βήμα 1

    Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  •  Βήμα 2

    Απλώνετε το κοτόπουλο σε ένα γυάλινο ταψί και το περιχύνετε με τη μαρινάτα.

  •  Βήμα 3

    Το γυρίζετε για να πιάσει καλά παντού, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το κρατάτε στο ψυγείο για 8 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ, γυρίζοντάς το 1-2 φορές.

  •  Βήμα 4

    Την επομένη, προθερμαίνετε το φούρνο στη μάξιμουμ θερμοκρασία (260°C).

  •  Βήμα 5

    Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί που να χωράει τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια στρώση και το ντύνετε με αλουμινόχαρτο.

  •  Βήμα 6

    Τα απλώνετε μέσα, με όση μαρινάτα κολλήσει απάνω τους και τα ραντίζετε με το λάδι.

  •  Βήμα 7

    Ψήνετε το κοτόπουλο για ½ περίπου ώρα στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει καλά και όταν το τρυπάτε με σουβλάκι, τα υγρά που θα βγάζει να είναι διάφανα και όχι ροζ.

  •  Βήμα 8

    Το σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ