Συστατικά
- 1 μεγάλο κοτόπουλο τεμαχισμένο,
- ½ λεμόνι, το χυμό,
- 2 κουταλιές λάδι.
-
Μαρινάτα
- 1 ½ φλ. γιαούρτι,
- 1 μικρό κρεμμύδι τεμαχισμένο,
- 2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες,
- 1 κουταλιά τριμμένο φρέσκο τζίντζερ,
- 2 κουταλάκια κόλιανδρο σε σκόνη,
- 2 κουταλάκια κύμινο σε σκόνη,
- 1 κουταλάκι πάπρικα,
- 1/4 κουταλάκι κουρκούμι (turmeric),
- 1/4 κουταλάκι κανέλα,
- 1/4 κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη,
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι τσίλι.
Βήματα
- Βήμα 1
Αφαιρείτε καλύτερα την πέτσα του κοτόπουλου (εκτός από τις φτερούγες), ή τη χαράζετε σε πολλά σημεία για να απορροφήσει τη μαρινάτα, το ραντίζετε με το λεμόνι και το κρατάτε παράμερα.
- Advertisement - -
Ετοιμάζετε τη μαρινάτα:
- Βήμα 1
Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βήμα 2
Απλώνετε το κοτόπουλο σε ένα γυάλινο ταψί και το περιχύνετε με τη μαρινάτα.
- Βήμα 3
Το γυρίζετε για να πιάσει καλά παντού, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το κρατάτε στο ψυγείο για 8 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ, γυρίζοντάς το 1-2 φορές.
- Βήμα 4
Την επομένη, προθερμαίνετε το φούρνο στη μάξιμουμ θερμοκρασία (260°C).
- Βήμα 5
Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί που να χωράει τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια στρώση και το ντύνετε με αλουμινόχαρτο.
- Βήμα 6
Τα απλώνετε μέσα, με όση μαρινάτα κολλήσει απάνω τους και τα ραντίζετε με το λάδι.
- Βήμα 7
Ψήνετε το κοτόπουλο για ½ περίπου ώρα στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει καλά και όταν το τρυπάτε με σουβλάκι, τα υγρά που θα βγάζει να είναι διάφανα και όχι ροζ.
- Βήμα 8
Το σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.