24.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αφέλια

Συστατικά

  • 1 1/4  κιλό χοιρινό λαπά (µπριζόλες χωρίς κόκαλο) κοµµένος σε µεγαλούτσικους κύβους,
  • 3 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί,
  • 2 ½ κοφτές κουταλιές χοντροσπασµένοι (ελαφρά κοπανισµένοι) σπόροι κόλιανδρου,
  • ½ φλ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε το κρέας σε µια µη µεταλλική (πλαστική ή γυάλινη) λεκάνη και προσθέτετε 1 ½ φλ. από το κρασί και 1 κοφτή κουταλιά από τον κόλιανδρο.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Το ανακατεύετε και το κρατάτε σκεπασµένο στο ψυγείο για 4 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ.

  •  Βήμα 3

    Μισή ώρα πριν το µαγείρεµα, το βγάζετε για να πάρει τη θερµοκρασία δωµατίου.

  •  Βήμα 4

    Στραγγίζετε καλά το κρέας και πετάτε τη µαρινάτα του.

  •  Βήμα 5

    Ζεσταίνετε σε µέτρια φωτιά το λάδι σε µια κατσαρόλα, βάζετε µέσα το κρέας και το αφήνετε να ροδίσει από όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς το κάθε τόσο.

  •  Βήμα 6

    Προσθέτετε 1 κοφτή κουταλιά κόλιανδρο, το αλατοπιπερώνετε και το σβήνετε µε το υπόλοιπο κρασί (1 ½ φλ.).

  •  Βήμα 7

    Το αφήνετε να κοχλάσει, χαµηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε σκεπασµένο µέχρι να µαλακώσει το κρέας, για ½ περίπου ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε µερικές κουταλιές νερό.

  •  Βήμα 8

    Προς το τέλος του ψησίµατος, ανακατεύετε µέσα ½ ακόµα κοφτή κουταλιά κόλιανδρο, για να του δώσει περισσότερο άρωµα.

  •  Βήμα 9

    Σερβίρετε τα αφέλια µε πιλάφι πλιγούρι ή ρύζι.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ