Συστατικά
- 1 1/4 κιλό χοιρινό λαπά (µπριζόλες χωρίς κόκαλο) κοµµένος σε µεγαλούτσικους κύβους,
- 3 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί,
- 2 ½ κοφτές κουταλιές χοντροσπασµένοι (ελαφρά κοπανισµένοι) σπόροι κόλιανδρου,
- ½ φλ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Βάζετε το κρέας σε µια µη µεταλλική (πλαστική ή γυάλινη) λεκάνη και προσθέτετε 1 ½ φλ. από το κρασί και 1 κοφτή κουταλιά από τον κόλιανδρο.
- Advertisement - - Βήμα 2
Το ανακατεύετε και το κρατάτε σκεπασµένο στο ψυγείο για 4 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ.
- Βήμα 3
Μισή ώρα πριν το µαγείρεµα, το βγάζετε για να πάρει τη θερµοκρασία δωµατίου.
- Βήμα 4
Στραγγίζετε καλά το κρέας και πετάτε τη µαρινάτα του.
- Βήμα 5
Ζεσταίνετε σε µέτρια φωτιά το λάδι σε µια κατσαρόλα, βάζετε µέσα το κρέας και το αφήνετε να ροδίσει από όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς το κάθε τόσο.
- Βήμα 6
Προσθέτετε 1 κοφτή κουταλιά κόλιανδρο, το αλατοπιπερώνετε και το σβήνετε µε το υπόλοιπο κρασί (1 ½ φλ.).
- Βήμα 7
Το αφήνετε να κοχλάσει, χαµηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε σκεπασµένο µέχρι να µαλακώσει το κρέας, για ½ περίπου ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε µερικές κουταλιές νερό.
- Βήμα 8
Προς το τέλος του ψησίµατος, ανακατεύετε µέσα ½ ακόµα κοφτή κουταλιά κόλιανδρο, για να του δώσει περισσότερο άρωµα.
- Βήμα 9
Σερβίρετε τα αφέλια µε πιλάφι πλιγούρι ή ρύζι.