33.4 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Αφράτοι κεφτέδες με λιωμένο τυρί Μαστέλο

Αφράτοι κεφτέδες ψημένοι με ντομάτα και μαλακό τυρί.

- Advertisement -

Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε και ως ορεκτικό, μεζέ αλλά και κυρίως πιάτο συνοδεύοντάς το με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα ή με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.

Υλικά συνταγής

  • 800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό, μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
  • 1 ώριμη ντομάτα (σφιχτή), τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. της σούπας κέτσαπ
  • 1/2 κ.γλ. δυόσμο ξερό
  • 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 20 χοντροκομμένες φέτες ντομάτας
  • 20 λεπτές φέτες μαλακό τυρί Μαστέλο®

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε τον κιμά με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λ.
  2. Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες στρογγυλούς ή τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3 λ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  3. Σε ένα ταψί βάζουμε μια φέτα ντομάτα, ένα κεφτέ και από πάνω μια φέτα μαλακό τυρί  Μαστέλο® ψήνουμε στο γκριλ για 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.

Μπορείτε να κάνετε και γεμιστά με τυρί τα κεφτεδάκια σας βάζοντας την ώρα που τα πλάθετε ένα μικρό κομματάκι τυριού μέσα και καλύψτε το.

sintayes.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ