21.6 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ!!!

Συστατικά
βουτυρο – 200 γρ, φρεσκο (αγελαδινο)
αβγα – 3
ζαχαρη – 2 φλ.τσαγιου
φαρινα – 500 γρ.
βανιλια – 1
μαστιχα – 1 πρεζα κοπανισμενη
μοσχοκαρυδο – 1 πρεζα
μαχλεπι – 1 κ.σουπας
Ξυσμα απο πορτοκαλι – απο 1 πορτοκαλι μεγαλο
χυμό πορτοκάλι – απο 1 πορτοκαλι μεγαλο
γαλα – 1/2 φλυτζανι φρεσκο
ζαχαρη αχνη – για την διακοσμηση
Εκτέλεση
Στον καδο του μιξερ χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει,

- Advertisement -

και κατοπιν ριχνουμε τα μυρωδικα,μαχλεπι,μαστιχα,μοσχοκαρυδο,βανιλια,
ξυσμα πορτοκαλιου χτυπαμε

και στην συνεχεια ριχνουμε ενα,ενα τα αυγα

και κατοπιν διαδοχικα το αλευρι

Γεμιζουμε ενα φλυτζανι μεχρι τη μεση με το φρεσκο γαλα και προσθετουμε το χυμο πορτοκαλιου μεχρι να γεμισει το φλυτζανι.Ανακατευουμε και το ριχνουμε διαδοχικα μαζι με το αλευρι στο μειγμα.

Αφου χτυπηθουν λιγο σταματαμε το χτυπημα,και παιρνουμε μια στρογγυλη αποσπωμενη
φορμα,Νο27-28

στρωνουμε λαδοκολα στον πατο την κλεινουμε παλι με το στεφανι την φορμα

και αδειαζουμε το μειγμα.

Με μια σπατουλα στρωνουμε την επιφανεια,

και
σε καποιο σημειο της πιτας βαζουμε το “φλουρι”τυλιγμενο με λιγο αλουμινοχαρτο.

Την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45-50 λεπτα
(αναλογα τον φουρνο μας).
Αφου ψηθει την βγαζουμε απο τον φουρνο την αφηνουμε να κρυωσει

και την διακοσμουμε
αναλογα με τα γουστα μας.

syntagestisgogos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ