ΥΛΙΚΑ
- Advertisement -
- 2 κιλά γίδα
- 2 κιλά ξερά κρεμμύδια μικρά
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4 φύλλα δάφνης
- 2 ξύλα κανέλλας
- 6 γαρύφαλλα
- 2 κ.σ. ξίδι
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το κρέας με νερό να το καλύπτει και το τοποθετείτε στη φωτιά. Όταν αρχίζει να βράζει το ξαφρίζετε και το σουρώνετε. Ξεπλένετε το κρέας και το ξαναβάζετε στη φωτιά με νερότόσο όσο να το σκεπάζει και ακόμα παραπάνω. Όταν αρχίζει να βράζει σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε την θερμοκρασία, αφήνοντας το φαγητό να βράσει για 2-2½ ώρες περίπου. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε να βράσουν μέχρι να μελώσει η σάλτσα του φαγητού. Αν έχει πολύ σάλτσα δυναμώνετε την φωτιά και αφήνετε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη μέχρι να πήξει η σάλτσα του φαγητού.