20.8 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΓΚΟΥΛΑΣ ΟΥΓΓΑΡΕΖΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ

- Advertisement -

1½ κιλό μοσχάρι κομμένα σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 καρότα σε κύβους
1 γογγύλι σε κύβους
2 πράσινες πιπεριές σε φέτες
2-3 πατάτες σε κύβους
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 κλωνάρια σέλινο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. σπόρους κύμινο αλεσμένους
1 φύλλο δάφνης
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την πάπρικα και μετά βάζετε τα κομμάτια του κρέατος. Τα σοτάρετε για 5΄-6΄. Ρίχνετε το σκόρδο, τη δάφνη, το κύμινο ανακατεύετε για 2΄-3΄ και προσθέτετε νερό τόσο όσο να το σκεπάζει. Αφήνετε να πάρει μια βράση και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα. Όταν το κρέας είναι μισο-μαγειρεμένο μετά από 1½ ώρα περίπου. Ρίχνετε τα λαχανικά, τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα ακόμη μέχρι να ψηθεί το κρέας, να γίνουν τα λαχανικά και να χυλώσει η σάλτσα. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε με πουρέ πατάτας και ένα δυνατό κόκκινο κρασί.

ΣΗΜ.: Στην Ουγγαρία λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουν το csipetke. Ένα είδος ζυμαρικού με αλεύρι αυγό και νερό που ζυμώνεται σε μια σκληρή ζύμη, που τα ρίχνουν στο γκούλας 5΄ πριν βγάλουν το φαγητό από τη φωτιά. Κόβετε με το χέρι σε μικρά κομμάτια σε ακανόνιστο σχήμα.

πηγη:http://www.gastrotourismos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ