14.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Γλυκό με ζελέ κεράσι και γιαούρτι Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο και ελαφρύ γλύκισμα για επιδόρπιο και όχι μόνο

Γλυκό με ζελέ κεράσι και γιαούρτι Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο και ελαφρύ γλύκισμα για επιδόρπιο και όχι μόνο.

- Advertisement -

Υλικά

2 φακελάκια ζελέ κεράσι
1/2 κιλό κεράσια καθαρισμένα
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Αρχικά δημιουργούμε το ζελέ κεράσι ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Βήμα 2
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια τους τα τοποθετούμε στην επιφάνεια μίας φόρμας και από πάνω περιχύνουμε τη μισή ποσότητα από το ρευστό ζελέ.
Βήμα 3
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
Βήμα 4
Στην υπόλοιπη ποσότητα ζελέ προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε με το μίξερ χειρός προκειμένου να ομοιογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας.
Βήμα 5
Αφού κρυώσει καλά το ζελέ που έχουμε αφήσει στο ψυγείο περιχύνουμε από πάνω και την υπόλοιπη ποσότητα ζελέ και τοποθετούμε και πάλι τη φόρμα στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Βήμα 6
Για να σερβίρουμε αφήνουμε για λίγο τη φόρμα σε ζεστό νερό ώστε να καλύπτει εξωτερικά τη μισή και έτσι ξεκολλάει πολύ εύκολα το γλυκό μας.

i-gastronomie.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ