14.4 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γλυκό του κουταλιού πεπόνι σαν μπαστουνάκια

ΥΛΙΚΑ

1000γρ το εσωτερικο της φλουδας παχους 1cm και πανω
1000γρ ζαχαρη
1/2 φλυτζανα γλυκοζη
4 λεμονια το χυμο τους η 1/2 μπουκαλι χυμο απο το μαρκετ
1κ.γλ. ξυνο
2 βανιλιες η 2 κλαδακια αμπαροριζα
παγακια
1λιτρο παγωμενο νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε 2 μικρα πεπονια αφου  κοψουμε το καθενα σε 4 τμχ.Κραταμε το φαγωσιμο για καταναλωση στο ψυγειο και καθαριζουμε αυτο που εμεινε στην φλουδα ,προσεκτικα.Τα τεμαχιζουμε  ΣΑΝ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ.

[βλεπε φωτο].Τα βαζω σε ενα μπολ τα περιχυνω με το λεμονι,προσθετω το παγωμενο νερο και τα παγακια .Τα αφηνω τουλαχιστον 4 ωρες να σκληραινουν.Τα εβαλα στο ετοιμο σιροπι για 5 λεπτα  [το ειχα βρασει  για 10 λεπτα,μετραμε απο την αρχη του βρασμου ].Τα εριξα παλι στο σιροπι πηραν ακομα μια βραση και  εσβησα το γλυκο.Την αλλη μερα βλεπουμε αν εχει δεσει,αν οχι βγαζουμε το πεπονι και δενουμε μονο το σιροπι.Καλη επιτυχια!!!

πηγη:https://mariakontzant.blogspot.gr
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ