26.7 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΔΕΙΤΕ-Εκατοντάδες πιστοί στον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μεγ. Κεφαλόβρυσο (ΒΙΝΤΕΟ-47 ΦΩΤΟ)

Την μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, εόρτασε Μεγαλοπρεπώς, ο ομώνυμος ενοριακός Ναός του χωριού Μεγάλου Κεφαλόβρυσου Τρικάλων.

- Advertisement -

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αλεξίου Κανίνα, ενώ μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, πολιτευτές, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και μεγάλο πλήθος ευσεβών Χριστιανών, ενώ την ιερά λιτανεία λάμπρυνε ακόμη περισσότερο η παρουσία της μπάντας του Δήμου Τρικκαίων.

Εν συνεχεία στον προαύλιο χώρο του ναού, πραγματοποιήθηκε η τελετή της αρτοκλασίας και ακολούθησε εκδήλωση από τα χορευτικά τμήματα Συλλόγων με τη συνοδεία δημοτικής ορχήστρας και παραδοσιακής φιλοξενίας.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, επισκέφθηκε κατά την διάρκεια της βραδιάς το χωριό, όπου έγινε εγκάρδια δεκτός με εκδηλώσεις σεβασμού, από τους κατοίκους και τον ιερέα της ενορίας π. Δημήτριο Ζιώγα.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως π. Λάμπρου Κολώνα, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Κείμενο Αναστάσιος Βόπης

Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός του trikalaola.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ