15 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Είναι κανείς εδώ; Βλέπει κανείς; Ακούει κανείς; (24)

Μετά το πέρασμα της καταιγίδας τι;

- Advertisement -

Αφουγκραστήκατε, εσείς, κωφάλαλοι και μωροί του… κομματικού σας κράτους την άγρια βουή των χειμάρρων; Νιώσατε το  λασπωμένο σάβανο του θανάτου στο πετσί σας; Εσείς ρεεεε, που έχετε μεταβάλει τη Χώρα μας σε άναρχο, ανήθικο, άγριο και βάρβαρο «κράτος»; Εσείς ρεεεε, που κρύβεστε, καημένοι! Δόλιοι, υποκριτές και δυστυχισμένοι! Σε κάθε κακό, καταστροφικό και εγκληματικό δημιούργημά σας, κάθε φορά σχηματίζετε προπετάσματα καπνού και… χάνεστε. Ποιος θα πληρώσει αυτό το κακό, που άρχισε και εξατμίζεται; Τα ΜΜΑποβλάκωσης που σας καλύπτουν;

Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός  Πολίτης Βάιος Φασούλας

«Αν ένας ηγεμόνας χρησιμοποιεί την εξουσία του εναντίον του λαού του, τότε ο λαός έχει το δικαίωμα να τον αντιμετωπίσει με Βία. Ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η παράνομη βία της εξουσίας είναι η ίδια η Βία». Τζων Λοκ Άγγλος, στοχαστής του διαφωτισμού)

Στην κομματική Ελλάδα του χτες και του σήμερα, εγκλήματα που σε «συνεργασία» με τον «ανθρώπινο» παράγοντα αφήνει μια σφοδρή καταιγίδα με ανθρώπινες απώλειες και ασύλληπτες υλικές ζημιές, αντιμετωπίζονται σαν μια τροχαία παράβαση παράνομου παρκαρίσματος ή ενός «καβγά» ανηλίκων.

Η επιθετικότητα μιας καταιγίδας ημερών διάρκειας και διαστάσεων, όπως της «Ευρυδίκης» που έλαβε χώρα στο δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη του 2017 και πολτοποίησε διάφορα σημεία της Ελλάδας βυθίζοντας σε πένθος πολλές οικογένειες συνανθρώπων μας, είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης θηριωδίας σε όλα τα επίπεδα που άπτονται με το οικολογικό μας σύστημα και, βάση δρωμένων που άφησε η πρόσφατη θεομηνία, αποτελούν πολιτικό πρόβλημα.

Στην μεταφορά του τεράστιου προβλήματος που δημιούργησε η καταιγίδα όσο και ο ανθρώπινος παράγοντας, πέρα από το θάνατο αθώων θυμάτων και την υλική καταστροφή, κι εδώ, στο σκούρο και στο μαύρο των ημερών μας, τα ΜΜΑποβλάκωσης προσπάθησαν να μεταφέρουν και να προσάψουν το θέμα μόνο στην εισβολή της καταιγίδας και όχι στα κομματικά εκτρώματα της κομματικής Ελλάδας της ρεμούλας, της απατεωνιάς και της εγκληματικής διαφθοράς.

Η ενημέρωση των τηλεοπτικών-καναλιών δελτίων, χωρίς καμιά εξαίρεση, όλες αυτές του χάρου άθλιες και τρόμου ημέρες, επιδόθηκαν στην προβολή της καταστρεπτικής θεομηνίας, μάλιστα με εντυπωσιακή μουσική υπόκρουση τη στιγμή που στις λάσπες χάνονταν συνάνθρωποί μας, ώστε αποσπώντας την προσοχή μας να μεταφερόμαστε σε κινηματογραφικά φανταστικά σήριαλ. Σε καταστάσεις που εξελίσσεται μια ανθρώπινη τραγωδία, η μουσική τηλεοπτική υπόκρουση διακωμωδεί το δράμα σε όλες του τις διαστάσεις.

Οι συνεντεύξεις κατεστραμμένων ανθρώπων στις κάμερες μεταφράζονται από τους τηλεπαρουσιαστές κατά το δοκούν. Γυναίκες που επλήγησαν από την καταιγίδα εκλιπαρούν για βοήθεια προς τις αρχές για την αντιμετώπιση εκείνων των στιγμών ξεπερνώντας κόμματα και ενόχους για κάποια άλλη στιγμή και παράλληλα ο τηλεπαρουσιαστής του καναλιού δίνει τη δική του ερμηνεία απαντώντας στις γυναίκες πολλές φορές τη φράση: «να αγιάσει το στόμα σας…» Παρακολουθώντας το τηλεοπτικό σήριαλ…, έτσι το φανταστήκαμε καθώς το βλέπαμε και το ακούγαμε…, με δυο λόγια δώσαμε τη δική μας ερμηνεία: τηλεοπτικός αποπροσανατολισμός με τη μεταφορά των ευθυνών σε  κ α ν έ ν α ν . Να μην πάμε πίσω ούτε πόντο, να μη σκαλίσουμε το παρακράτος και τις αρχές του. Τον κόσμο της ρεμούλας δηλαδή, που έκαιγε δάση, που έδινε παράνομες οικοδομικές άδειες που βόλευε και βολεύονταν «κράτος» και «πολίτης», που μπάζωναν ρέματα και έχτιζαν ως και δήμοι.

Σίγουρα πολλοί θα ήθελαν την καταιγίδα να την έφερνε ο Σύριζα. Μόνο που δεν λέγεται αλλά στην «αντιπαράθεση» και για την θεομηνία γίνεται το έλα να δεις. Ο Σύριζανελ ευθύνεται για τον καιρό που είναι στα πράγματα. Το ίδιο ευθύνονται και τα άλλα κόμματα για τον δικό τους καιρό. Η συμπεριφορά ΟΛΩΝ των κομματικών εταιριών ως προς τον τομέα των φυσικών καταστροφών από τη μια και τα έργα αντιμετώπισης από την άλλη, η τρέχουσα πραγματικότητα στη Μάνδρα και σε άλλες πληγείσες περιοχές άλλες εικόνες μας δείχνουν.

Το μπάζωμα στην ελληνική επικράτεια είναι από τα κύρια και αφύσικα χαρακτηριστικά των άθλιων κυβερνήσεων της μεταπολιτευτικής ιδιαίτερα Ελλάδας. Και μπάζωμα δεν σημαίνει μόνο παράνομες οικοδομικές άδειες, αλλά και παράνομα μπαζώματα σε παλιά αποχετευτικά φρεάτια όμβριων υδάτων. Μάλιστα όσα περνούσαν κάτω από δρόμους ήταν χτισμένα με πέτρα ή τούβλα (περνούσε άνετα άνθρωπος για τυχόν καθάρισμα) και μάζευαν τα νερά όχι μόνο από τους δρόμους αλλά και από τα γύρω χωράφια και τα πήγαιναν στα γύρω ποτάμια. Προκειμένου να γίνουν «καινούριοι» δρόμοι, υπηρεσίες και εργολαβικά μηχανήματα τα βούλωσαν. Τέλος, παρά το γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά πακέτα έσφυζαν, οι απαιτούμενες προβλέψεις για αποχετευτικά δίκτυα παραμερίστηκαν, έτσι που ανεξέλεγκτα οι …σύγχρονοι δρόμοι να ρίχνουν τα νερά τους σε οικόπεδα, σε αυλές και σε σπίτια .πλημυρίζοντας τα, παρεμπιπτόντως…

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ