19.6 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εγραψε ιστορία το 6ο Πασχαλινό Πανελλήνιο Τουρνουά “Acadimies Golden Cup”!

Με πολλά παιδικά χαμόγελα ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Πασχαλινό Τουρνουά Acadimies Golden Cup που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Η σπουδαία αυτή διοργάνωση που έφερε την υπογραφή του ΟΑΣΠΕ, άρχισε την Τετάρτη 19/4, έριξε αυλαία το Σάββατο 22/4 στις εγκαταστάσεις του «Αθλητικού Κέντρου Ντίνος Κούης» και του «Αθλητικού Πάρκου ΕΚΟ» με τις απονομές και τις βραβεύσεις.

- Advertisement -

Περισσότεροι από 400 μικροί ποδοσφαιριστές από τις 4 άκρες της Ελλάδας γεννημένοι τα έτη 2002 ως και το 2007 είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να γευτούν τη χαρά του αθλητισμού σε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου με γνώμονα το fair play.

Μετά το τέλος των αναμετρήσεων της τελικής φάσης, ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Την τελετή λήξης χαιρέτησε η πρόεδρος του ΟΑΣΠΕ, Δώρα Ιωακειμίδου, ενώ τις απονομές έκαναν οι παλαίμαχοι άσοι και μεταλαμπαδευτές των γνώσεών τους, κκ Ντίνος Κούης,  Εμπενίζερ Χάγκαν, Δημήτρης Μαυρογενίδης, Κοσμίν Μπαρκαουάν. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ. Βασίλης Ανατολίτης εκ μέρους της Περιφέρειας Μακεδονίας, ο κ. Λάμπρος Ανδριόπουλος πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου, και ο κ. Κυριάκος Λαζαρίδης μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της 3ης ημέρας του τουρνουά (Παρασκευή 21/4) την Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος και ο επικεφαλής σκάουτινγκ της Ακαδημίας κ. Γιώργος Αμανατίδης, και τίμησαν τον παλαίμαχο άσο της ομάδας κ. Γιάννη Γούναρη, ο οποίος είναι και Τεχνικός Σύμβουλος στη Σχολή Θεσσαλονίκης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι επικεφαλής της Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Χοχλάκης, της Σχολής Ιωαννίνων κ. Γιώργος Μητσιόπουλος, της Σχολής Καρδίτσας κ. Θόδωρος Παρθένης, της Σχολής Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Καλογεράκης και της Σχολής Ρέντη κ. Χρήστος Σολωμός.

Η Θεσσαλονίκη έχει γίνει το επίκεντρο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και Παιδικών Πρωταθλημάτων καθώς ξεχωρίζει για το υψηλό επίπεδο των Τμημάτων Υποδομής της. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε τα 1200 τμήματα που συνολικά συμμετέχουν όλο το χρόνο στα τοπικά Πρωταθλήματα Υποδομής.

Οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΠΕ ευχαρίστησαν θερμά το Δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού καθώς η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από 6 μέλη και συνολικά 11 τμήματα από τα 24 που αγωνίστηκαν στις τρεις κατηγορίες. Επίσης, τη Σχολή Παναθηναϊκού Κομοτηνής και τον Χρήστο Αποστολίδη, τον Ολυμπιακό Βόλου, την Αθλητική Ενωση Κρήτης που ταξίδεψε από το Ηράκλειο, όπως και τη Σχολή Ρεθύμνου, τον Απόλλωνα Ζακύνθου, την ΠΑΕ Αρης, την ΠΑΕ Ηρακλής, τον Εθνικός Πυλαίας, τον Ολυμπιακό Κυμίνων,τον ΠΑΟΚ Κουλούρας και τον ΠΜΑΣ Αγροτικό Αστέρα για τη συμμετοχή τους!

Την οργανωτική επιτροπή του Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, συγκρότησαν οι Φωτεινή Κωνσταντινίδου,ο Πέτρος Καραμανλής, ο Κλοντιάν Κοκονόζι, ο Ζαφείρης Μπούσιος, ο Μάριος Ταραζάς, ο Γιώργος Παναγιωτίδης και ο Παύλος Σαμπανίδης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους κ.κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου και Ντίνο Κούη για την παραχώρηση του Αθλητικού Κέντρου! Επίσης για την παραχώρηση του Αθλητικού Πάρκου ΕΚΟ, τον Ερασιτέχνη Αγροτικό Αστέρα καθώς και τον τεχνικό διευθυντή Ακαδημιων του ΠΜΑΣ Αγροτικού Αστέρα, κ. Γιώργο Δεληγιάννη!

*Τα νερά που δόθηκαν στους αγώνες ήταν μια προσφορά του κ. Πανούχου από το Papilion και τη Veranda (Τούμπα Θεσσαλονίκης)

Τέλος, θερμά ευχαριστούμε όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τους γονείς τους που συνέβαλαν με το ήθος τους να διεξαχθεί μία τόσο σημαντική διοργάνωση η οποία άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον!

Τα αποτελέσματα των τελικών

Σάββατο 22/4

ΠΑΙΔΙΚΟ

Μικρός Τελικός

Αγροτικός Αστέρας – Σχ. Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης 4-1

Μεγάλος Τελικός

ΠΑΕ Αρης – Σχ. Παναθηναϊκού Κομοτηνής 2-1

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ

Μικρός Τελικός

Απόλλων Ζακύνθου – Σχ. Ολυμπιακός «Αστέρας» Ιωαννίνων 1-1 (πέν. 3-1)

Μεγάλος Τελικός

Σχολή Ολυμπιακός Ρέντη – Σχ. Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης 1-2

ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Μικρός Τελικός

ΠΑΟΚ Κουλούρας – Ολυμπιακός Βόλου 0-3 ά.α.

Μεγάλος Τελικός

Σχολή Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης – Σχολή Ολυμπιακός Μενιδίου 2-8

 

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

  1. Σχολή Ολυμπιακός Μενιδίου
  2. Σχολή Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης
  3. Ολυμπιακός Βόλου
  4. ΠΑΟΚ Κουλούρας
  5. Εθνικός Πυλαίας

6.Σχολή Ολυμπιακός Καραϊσκάκης

  1. Σχολή Ολυμπιακός Ρεθύμνου
  2. Ολυμπιακός Κυμίνων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ

1.Σχολή Ολυμπιακός Ρέντη

  1. Σχ. Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης
  2. Απόλλων Ζακύνθου
  3. Αστέρας Ιωαννίνων
  4. ΠΑΟΚ Κουλούρας
  5. ΠΑΕ Ηρακλής

7.ΑΕΚ Ηράκλειο Κρήτης

  1. Σχ. Ολυμπιακός Καραϊσκάκη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ

  1. ΠΑΕ Αρης
  2. Σχ. Παναθηναϊκός Κομοτηνής
  3. ΠΜΑΣ Αγροτικός Αστέρας

4.Σχολή Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης

  1. Αστέρας Ιωαννίνων

6 Ολυμπιακός Ρεθύμνου

7 Ηράκλειο Κρήτης

  1. Απόλλων Ζακύνθου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜVP – ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

ΠΑΙΔΩΝ: Βάτας Διονύσης (ΠΑΕ Αρης)

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ: Διμολάρης (Σχ. Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης)

ΤΖΟΥΝΙΟΡ:Αναστάσης Λουκόπουλος (Σχ. Ολυμπιακός Μενιδίου)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FAIR PLAY

Σχολή Ολυμπιακός Ρεθύμνου

Σχολή Ολυμπιακός Καραϊσκάκη

Σχολή Ολυμπιακός Αστέρας Ιωαννίνων

Τιμητική διάκριση δόθηκε στον προπονητή του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο για τη μεταφορά του αθλητικού πνεύματος και του «καθαρού αγώνα χωρίς σκοπιμότητες» στην ομάδα του.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ «ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ Χρήστος Μαρμαρίδης (Παναθηναϊκός Κομοτηνής) 8 γκολ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ Κιντμαν 8 γκολ (Σχ. Ολυμπιακού Θεσ/νίκης)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ  Σωτήρης Δουβίκας 7 γκολ (Σχολή Μενιδίου)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές για την πολύχρονη προσφορά τους στο παιδικό ποδόσφαιρο κκ. Κυριάκος Καραταΐδης (Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημίας Ολυμπιακού), Ντίνος Κούης, Εμπένιζερ Χάγκαν (Τεχνικός Διευθυντής Εθνικού Πυλαίας), Νίκος Καρύδας (Γυμναστής ΠΑΕ Αρης – ΠΑΟΚ Κουλούρας).

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ