18.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Εκδήλωση- παρουσίαση των Θέσεων για το 4ο Συνέδριο του ΝΑΡ

Μετά τη δημοσίευση των Θέσεων της Πολιτικής Επιτροπής  για το 4ο Συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 1-2-3 Δεκεμβρίου, η Οργάνωση Τρικάλων  διοργανώνει εκδήλωση Παρουσίασης των Θέσεων.

 
«Μπορεί να ανατραπεί η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα;. Μπορούν τα πράγματα να πάνε αλλιώς; Και αν ναι, ποιος και πώς θα το κάνει;».
Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα της περιόδου, μετά τον ανεμοστρόβιλο της καπιταλιστικής κρίσης, των αστικών αναδιαρθρώσεων, της εμπειρίας ΣΥΡΙΖΑ και του αναστοχασμού πάνω στα πεπραγμένα του κινήματος και της Αριστεράς. Γύρω απ’ αυτό, άλλωστε, διαπλέκεται το κεντρικό αφήγημα της αστικής ιδεολογίας –το δεν υπάρχει εναλλακτική λύση (ΤΙΝΑ)-, σε μια εποχή που η ίδια -ο καπιταλισμός, δηλαδή- αδυνατεί να προσφέρει ένα ελκτικό όραμα.
Με αυτό το ερώτημα, λοιπόν, επιχειρούν να αναμετρηθούν οι Θέσεις , η επάρκεια ή μη των απαντήσεών τους θα κριθεί στο διάλογο εντός του ΝΑΡ και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, πρωτίστως όμως στο διάλογο εντός της εργατικής τάξης και της νεολαίας, στην πράξη και τη δράση των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων ανθρώπων.
Οι Θέσεις τοποθετούν στο κέντρο της προσοχής τους την υπόθεση πρόγραμμα και κόμμα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Την ανάγκη συνολικής χειραφετητικής απάντησης στην κοινωνία της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και των πολέμων. Και, σε στενή συνάφεια με αυτό, την ανάγκη συγκρότησης του υποκειμένου που την υπηρετεί συνειδητά και οργανωμένα, αλλά και την ανάγκη σκιαγράφησης του δρόμου και των μέσων -της επαναστατικής τακτικής, με άλλα λόγια- που την υπηρετούν, συνδέοντάς τη με το παρόν αλλά και τη βαθύτερη δυναμική της ταξικής πάλης, των εργατικών αναγκών, των κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών.
 
Γι’ αυτό και η πρόσκληση απευθύνεται στον κόσμο του κινήματος, σε αγωνίστριες κι αγωνιστές που μαζί πορευόμαστε στους δρόμους της αμφισβήτησης και του αγώνα, στις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και τον ανένταχτο κόσμο, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Αχίλλειον.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το περιεχόμενο και οι βασικές κατευθύνσεις του κειμένου των Θέσεων και θα περιγραφούν οι στόχοι και η πορεία προς το 4ο Συνέδριο της οργάνωσης. Ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Ελαφρός, μέλος του Γραφείου της Π.Ε. του ΝΑΡ.
Οργάνωση Βάσης Τρικάλων του Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ