22.8 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ελληνικά πικάντικα μπιφτέκια

Συστατικά

  • ½ κιλό βοδινό κιμά (ή μισός-μισός χοιρινός και βοδινός), περασμένος δυο φορές από τη μηχανή
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη (προαιρετικά)
  • 1 ολόκληρη φέτα μπαγιάτικο ψωμί (χωριάτικο) χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε λίγο γάλα,
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κουταλάκι μπούκοβο ή νιφάδες καυτερής πιπερίτσας
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο + 1-2 κουταλιές επιπλέον για άλειμμα
  • 3 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Στύβετε το ψωμί και το αναμιγνύετε με όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και το μοιράζετε σε έξι μέρη. Πλάθετε 6 επίπεδα μπιφτέκια σαν «χάμπουργκερ» (θα φουσκώσουν στο ψήσιμο).

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Τα απλώνετε σε ένα πιάτο, το σκεπάζετε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και τα κρατάτε στο ψυγείο για ½ -1 ώρα. Στο μεταξύ προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Λαδώνετε ελαφρά τις παλάμες σας με επιπλέον ελαιόλαδο και τα αλείφετε. Τα ψήνετε για 5 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά στη σχάρα ή λίγο περισσότερο κάτω από το γκριλ του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

  •  Βήμα 3

    Τα σερβίρετε αμέσως, πάνω σε ζεστά ψωμάκια με μαρουλόφυλλα και τα συνοδεύετε με τζατζίκι.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ