ΡΕΒΑΝΙ:
Μισο κιλο σιμιγδαλι ψιλο
1 κουπα σιμιγδαλι χονδρο
Μια κουπα ζαχαρη
4 αυγα
Μισο κιλο γιαουρτι στραγγιστο
1 φακ.μπεικιν
2 φακ. Βανιλλια
1 κο.γλ.κοπανισμενη μαστιχα χιου
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
- Advertisement -
ΣΙΡΟΠΙ
3 κουπες ζαχαρη
3 κουπες νερο
Φλουδα απο πορτοκαλι
Λιγη κανελλα σκονη
30 γρ.βουτυρο
ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
1 λιτρο γαλα
200 γρ ζαχαρη
4 κ.σ κορν φλαουρ
2 κροκους αυγων
30 γρ βουτυρο
3 βανιλλιες…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψηνουμε το ρεβανι στους 180° για 45′ περιπου
Μολις κρυωσει ριχνουμε το σιροπι ζεστο
Αφηνουμε παλι να κρυωσει καλα και επειτα ριχνουμε την κρεμα (οχι πολυ καυτη)
Σκεπαζουμε με μια μεμβρανη για να μην πιασει πετσα…και αφηνουμε να κρυωσει..
Οταν κρυωσει καλα τοποθετουμε στο ψυγειο!!
πηγη:http://igastronomie.gr