25.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Επιμορφωτικό εργαστήριο για φιλολόγους

Με θέμα «Η έννοια του τραγικού στο αρχαίο θέατρο και στον κινηματογράφο» διεξήχθη με επιτυχία επιμορφωτικό εργαστήριο για φιλολόγους σε αίθουσα του ξενοδοχείου Ananti.
Το εργαστήριο διοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων Ιουλία Κανδήλα (Τρικάλων), Θωμά Μπεχλιβάνη, Προϊστάμενο του ΤΕΠΚ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και Ηρακλή Τσιάμαλο ( Καρδίτσας). Η παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ananti», όπου πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο, ήταν ευγενική προσφορά της κ. Αθηνάς Μπούσια, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου.
Μετά τη μικρή εισαγωγή της Σχ. Συμβούλου κ. Ι. Κανδήλα ακολούθησαν οι εισηγήσεις του κ. Θωμά Μπεχλιβάνη με θέμα «Η έννοια του τραγικού» και του κ. Η. Τσιάμαλου με θέμα «Η αξιοποίηση της γλώσσας του κινηματογράφου στη διδακτική διαδικασία».
Στη συνέχεια έγινε χωρισμός των συμμετεχόντων σε πέντε ομάδες. Καθεμιά ομάδα ανέλαβε τη μελέτη αποσπασμάτων από αρχαίες τραγωδίες και κινηματογραφικές ταινίες και, με οδηγίες που της είχαν δοθεί, παρουσίασε (μετά από ένα χρονικό διάστημα μιας ώρας) στην ολομέλεια ένα δικό της σχέδιο μαθήματος και φύλλο εργασίας για το πώς θα χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο υλικό σε μια σχολική τάξη. Μια έκτη ομάδα (παρατηρητές) ανέλαβε να αξιολογήσει την όλη διαδικασία.
Στο εργαστήριο συμμετείχαν 30 φιλόλογοι σχολικών μονάδων της πόλης και της περιφέρειας Τρικάλων, επιστημονικής ευθύνης της Σχολικής Συμβούλου κ. Ι. Κανδήλα. Οι εκπαιδευτικοί μέσα από μια καθαρά βιωματική προσέγγιση γνώρισαν νέες προτάσεις για τη διδασκαλία των κλασικών αριστουργημάτων της αρχαίας τραγωδίας

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ