23.3 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Καιρός για μυθιστόρημα

Η Απόπειρα- εκδόσεις σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων θα παρουσιάσουν το βιβλίου τού Γιώργου Ρουσόπουλου ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, στις 8.οο το βράδυ, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στο Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι εκπαιδευτικοί Αγαθοκλής Αζέλης και Φανή Μπαλαμώτη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος και Γεωργία Κατσιανάκου.
Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται ο συγγραφέας.
Υπόθεση: Ένας νεαρός επιστήμονας επιστρέφοντας από μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό αποφασίζει να διερευνήσει τις συνθήκες της δολοφονίας του δάσκαλου παππού του την εποχή του εμφυλίου πολέμου. Στην αφήγηση παρουσιάζεται με μεθοδικότητα ο μικρόκοσμος της θεσσαλικής επαρχίας τόσο την περίοδο του εμφυλίου όσο και μεταπολεμικά. Άνθρωποι και δομές διαπλέκονται, νοοτροπίες, ανθρώπινα χαρίσματα και αδυναμίες δημιουργούν ένα πυκνό δίκτυο, που οδηγεί σε ενέργειες δυσερμήνευτες εκ πρώτης όψεως. Ακόμη κι ο παράγοντας της τύχης παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων αλλά και της ίδιας της πλοκής της αφήγησης. Με μεθοδικότητα και επιστημονική ακρίβεια ο συγγραφέας βάζει τον αφηγητή-ήρωά του να αναζητήσει την αλήθεια των πραγμάτων. Ποιο θα είναι το πόρισμά του;
Ο συγγραφέας Γιώργος Ρουσόπουλος γεννήθηκε το 1951 στο Βόλο. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και φιλοσοφία στις ΗΠΑ και την Αγγλία. Δίδαξε Φιλοσοφία της Επιστήμης, Επιστημολογία, Λογική και Γνωσιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης από το 1987. Έχει μεταφράσει τη “Φιλοσοφία της Λογικής” του Κουάιν (2008), έχει δημοσιεύσει άρθρα στις περιοχές της γνωσιολογίας, της επιστημολογίας και της φιλοσοφίας των μαθηματικών και έχει γράψει τα εξής βιβλία: “Επιστημολογία των μαθηματικών” (1990), “Μαθηματικός ρεαλισμός” (1999), “Αναλυτική της παράστασης” (1998) και “Γνωσιολογία” (2009). Επίσης, έχει επιμεληθεί τους τόμους “Αλήθεια” (2002) και “Σύγχρονος εμπειρισμός” (2008). Ο “Καιρός για μυθιστόρημα” είναι το πρώτο του λογοτεχνικό έργο.

- Advertisement -

Ο Αγαθοκλής Αζέλης είναι φιλόλογος, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης.
Η Φανή Μπαλαμώτη είναι φιλόλογος, διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ