25.6 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Εστίες βακτηρίων σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης

Αν είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα και φροντίζετε για την άψογη υγιεινή των χεριών, του σώματος και των ρούχων σας, εάν έχετε κηρύξει τον πόλεμο στα βακτήρια, ήρθε η ώρα να μάθετε που συνήθως κρύβονται στο σπίτι ώστε να λάβετε τα μέτρα σας!

- Advertisement -

Στη βούρτσα των μαλλιών: είναι το σημείο που συσσωρεύονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μας καθώς και τα κατάλοιπα από τα προϊόντα styling που χρησιμοποιούμε, μετατρέποντας αυτό το αντικείμενο καθημερινής χρήσης σε ένα πρόσφορο μέρος για να ζήσουν και να αναπαραχθούν τα βακτήρια.

Στην οδοντόβουρτσα: όταν η οδοντόβουρτσα είναι στο ποτηράκι του μπάνιου χωρίς το καπάκι της και τραβάμε το καζανάκι, τα βακτήρια μπορούν να διασκορπιστούν στον αέρα και στη συνέχεια να «καθίσουν» στην οδοντόβουρτσα και μετά από εκεί στα δόντια μας!

Στους νυχοκόπτες και στις λίμες για τα νύχια: όλα τα μικρόβια από τα χέρια μας μπορούν να καταλήξουν στα νύχια μας και στο νυχοκόπτη.

Στα πινέλα του μακιγιάζ: εάν δεν πλένετε συχνά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια, καλό θα ήταν να φροντίζετε την τακτική τους αντικατάσταση με καινούρια όταν διαπιστώνετε πως έχουν παλιώσει ή φθαρεί.

Στα σκουλαρίκια: η τακτική απολύμανσή τους συχνά πριν αυτά φορεθούν είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσετε τα βακτήρια, την σκόνη και τη βρωμιά μακριά από τα αυτιά σας.

Στο βουρτσάκι της μάσκαρας: όταν αυτόδεν απολυμαίνεται, τότε η μάσκαρα και ότι άλλο πλησιάζει τα μάτια, πρέπει να αντικαθίσταται συχνά.

Στις πετσέτες μπάνιου: ποτέ μην ξεχνάτε να στεγνώνετε τις υγρές πετσέτες γιατί το υγρό περιβάλλον ευνοεί τα βακτήρια.

Στο σφουγγάρι: η υφή του σφουγγαριού ευνοεί την υγρασία γι’ αυτό θα πρέπει να θυμάστε να στεγνώνετε πολύ καλά το σφουγγάρι στον αέρα και φυσικά να το αλλάζετε πολύ συχνά.

Στην τσάντα σας: εάνεκεί τοποθετούνται τα πάντα, τότε τυχόν υπολείμματα τροφής και η υγρασία που δημιουργείται στο κλειστό περιβάλλον, μετατρέπουν το εσωτερικό της σε πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη των βακτηρίων.

πηγη:http://www.therapies.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ