27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Εύκολο, γρήγορο και γευστικό Επτανησιακό Παστίτσιο

Στην Κέρκυρα, και γενικά στα Επτάνησα, το παστίτσιο το φτιάχνουν με κοτόπουλο! 
Αλλιώς λέγεται και Παστίτσιο Ντόλτσε… 

- Advertisement -

Τι χρειαζόμαστε για το Επτανησιακό Παστίτσιο

  • 500 γρ Μακαρόνια τρυπητά Νο 2
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ½ κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι
  • 2-3 αυγά χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη

Σοτάρουμε ελαφρώς τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα μέχρι να γίνουν.

Αφού κρυώσουν, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και ψιλοκόβουμε το κρέας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τα μακαρόνια ( όσο να κρατάνε), τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά με τη μαργαρίνη και τα αυγά.

Αλείφουμε μια φόρμα με λίγη μαργαρίνη και στρώνουμε μέσα 3 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ανάμεσα. Βάζουμε πάνω τα μισά μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με το τυρί, κοτόπουλο και σάλτσα.Συνεχίζουμε με μακαρόνια και το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με 3 φύλλα κρούστας. Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε σε κομμάτια όταν κρυώσει.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ