16.6 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η Κίνηση της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. ΑΛΕΞΙΟΣ την Τετάρτη το πρωί θα προεξάρχει της Ιεράς Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου.

- Advertisement -

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο το πρωί αρχικά θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πύργου και θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Μαριάννας Καλογήρου-Ντάκου. Εν συνεχεία θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρογγίων και θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Χριστούλας Κολώνα.

Την Κυριακή το πρωί θα Λειτουργήσει και θα Ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγάλων Καλυβίων και θα τελέσει την εις Διάκονο Χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Γιώτα.

Την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 4:30 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, την οποία θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων προς ευλογία του πιστού λαού της επαρχίας μας. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος κατά την ακολουθία του εσπερινού.

Στις 6:30 θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος κατά την ακολουθία του εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.

Το βράδυ από ώρα 9 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη ελεύση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Τη Δευτέρα το βράδυ από ώρα 9 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη ελεύση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Την Τρίτη το απόγευμα στις 6:30 θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου κατά την ακολουθία του εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την Τετάρτη το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Ακολούθως θα συμμετέχει της Ιεράς Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων Παναγίας Σουμελά και Αγίου Νικολάου ως και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου προς την Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

Την Τετάρτη το βράδυ από ώρα 8 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου και τη ελεύση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Την Πέμπτη το βράδυ από ώρα 8:30 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας.

Την Παρασκευή το βράδυ από ώρα 8:30 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυργετού επί τη μνήμη της Συλλήψεως της Αγίας Άννης.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ
κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 4:30, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων θα κομίσει στην πόλη μας την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά από την ομώνυμη Ιερά Μονή του Βερμίου Όρους και εν συνεχεία θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Στις 6:30 θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου κατά την ακολουθία του εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Την Τρίτη το απόγευμα στις 6:30, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου κατά την ακολουθία του εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΛΑΓΚΑΔΑ, ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΝΤΙΝΗΣ
κ. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Την Τετάρτη το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ Ιωάννης θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων Παναγίας Σουμελά και Αγίου Νικολάου ως και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου προς την Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος Κανίνας το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στο Γαρδικάκι.

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στο Νεοχώρι.

Την Τρίτη το απόγευμα κατά την ακολουθία του Εσπερινού στην Πύλη.

Την Τετάρτη το πρωί θα λειτουργήσει στο Γαρδικάκι.

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στην Κρήνη.

Την Τετάρτη το πρωί θα λειτουργήσει στα Μεγάλα Καλύβια

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ