15.9 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η κίνηση στην Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Πέμπτη στις 7:30 θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων και θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και γενικά για τους νέους της Μητροπόλεως. Η όλη εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Υπεύθυνο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και στη συνέχεια, αφού παρατεθεί δεξίωση, θα επακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με οδηγό την δημοτική μας παράδοση.

- Advertisement -

Το Σάββατο το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στον Τύρναβο όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό του Οσίου Γεδεών του εν Τυρνάβω.

Την Κυριακή το πρωί θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 6, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

Τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018 το πρωί, εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Περί ώρα 10:30 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας δια την πρώτην του έτους.

Την Πέμπτη το βράδυ, από ώρα 8:30 μέχρι τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Θεοφανείων και εν συνεχεία κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος Κανίνας την Παρασκευή το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στη Σωτήρα.

Τη Δευτέρα το πρωί θα λειτουργήσει στο χωριό Αγία Κυριακή.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ