22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η Καλαμπάκα τίμησε τον Όσιους Μετεωρίτες Πατέρες ΦΩΤΟ

Με τη δέουσα λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στην Καλαμπάκα.

- Advertisement -

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θ.Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου τον οποίο πλαισίωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Σεβασμιώτατος Τρίκκης  και Σταγών κ. Χρυσόστομος και ο Οικείος Ποιμενάρχης Σταγών και Μετεώρων κ Θεόκλητος.

Αμέσως μετά τη Θ. Λειτουργία ξεκίνησε η Ι.ΛΙτανεία στην πόλη της Καλαμπάκας, όπου πλήθος προσκυνητών συνόδευσε την πομπή με τα Ι.Λείψανα και την Ι.Εικόνα.Στο Παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου, τελέστηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και αργότερα η πομπή κατευθύνθηκε προς το Ι.Ναό όπου έγινε η απόλυση.

Το Θ.Λόγο κήρυξε ο κ. Καλλίνικος, ενώ ο Σεβασμιώτατος Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τους πάντες για τη βοήθεια και τη συμμετοχή στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τους Αγίους του τόπου μας.
Ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Άρτης κ. Καλλινίκου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, τελέστεκε ο πολυαρχιερατικός εσπερινός επί τη εορτή των Οσίων Μετεωριτών.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ