15 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η κίνηση στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
πρ. ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Α Λ Ε Ξ Ι Ο Σ

- Advertisement -

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. ΑΛΕΞΙΟΣ την Τετάρτη το πρωί θα προεξάρχει της Ιεράς Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

Την Τετάρτη το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Ακολούθως θα συμμετέχει της Ιεράς Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων Παναγίας Σουμελά και Αγίου Νικολάου ως και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου προς την Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και των Εγκωμίων προς τον Άγιο Νικόλαο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και εν συνεχεία θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Το βράδυ από ώρα 9 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου και τη ελεύση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά και θα τελέσει την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Γιώτα.

Την Πέμπτη το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Το βράδυ από ώρα 9 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη ελεύση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Την Παρασκευή το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και εν συνεχεία θα προπέμψει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Το βράδυ από ώρα 8:30 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυργετού επί τη μνήμη της Συλλήψεως της Αγίας Άννης.

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΛΑΓΚΑΔΑ, ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΝΤΙΝΗΣ
κ. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Την Τετάρτη το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ Ιωάννης θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νι
ολάου Τρικάλων. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων Παναγίας Σουμελά και Αγίου Νικολάου ως και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου προς την Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Τετάρτη το πρωί θα λειτουργήσει στα Σερβωτά.

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Τετάρτη το πρωί θα λειτουργήσει στα Μεγάλα Καλύβια

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ