15.8 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η μεταλλαγμένη από ελπίδα σε έκτρωμα «Κε-ντροαριστερά» και οι μνηστήρες

Πολιτικό αφιέρωμα από τον επαναπατριζόμενο* Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα

- Advertisement -

 Θα κλείσουμε τον μήνα Αύγουστο με συμβάντα φυσικά και αφύσικα που ζήσαμε και ζούμε σε ελληνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναφέρουμε μόνο τις πυρκαγιές στην Ελλάδα που αποτέλεσαν ένα από τα πιο δραματικά γεγονότα. Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι ο πλανήτης μας βάλλεται από την ανθρώπινη θηριωδία έτσι που το μάταιο (αναπότρεπτο άλλωστε) να επικρατεί σε παγκόσμια κλίμακα. Ασφαλώς η ανθρώπινη θηριωδία…, ένα ποσοστό που μπορεί να φτάνει μέχρι στα δάχτυλα του ενός χεριού…, βλάπτει και το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας.

Αύγουστος, λίγο πριν σβήσει, με όλα τα συμπαρομαρτούντα που διαδραματίζονται ανελλιπώς στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τομέα της κομματικής υποκουλτούρας, έρχεται στην επιφάνεια ένα παλιό έκτρωμα ή φάντασμα, αν θέλετε, γνωστό για αρκετούς ως «κεντροαριστερά!!».

Λοιπόν, με αφορμή την… σαγηνευτική «κεντροαριστερά» (κεντροφιλελευθερισμός ντρέπονται να την ονομάσουν…) σε μια κουβέντα που κάναμε με μερικούς νέους, οι απορίες και οι παρατηρήσεις τους δεν είχαν αρχή και τέλος. Άξιον προσοχής το αυξημένο ενδιαφέρον τους πάνω σε ερωτήματα που μόνο φτασμένοι πολιτικοποιημένοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν. Βέβαια δεν έλειψε και το ειρωνικό στοιχείο που συνοδεύονταν και από χιούμορ όταν ένας ρωτούσε αν υπάρχει και «κεντροδεξιά», ένας άλλος που έλεγε, την «Ένωση Κεντρώων» του Λεβέντη τι θα την κάνουν κι ένας άλλος έλεγε για κέντρο χρυσαυγιτών. Ταμπέλες, υποστήριζε κάποιος άλλος, αφού οι ιδεολογίες πέθαναν· τις πέθαναν αυτοί που σήμερα μιλάνε για «κεντροαριστερά».«Κεντροαριστερά», τελευταίο πολυσυλλεκτικό χαρτί για τους εναπομείναντες νοσταλγούς της ΠαΣΟΚικής λεηλασίας αγαθών και αξιών και της ανθρώπινης νοημοσύνης. «Κεντροαριστερά» σημαίνει ξεθωριασμένη ταμπέλα, ουτοπικό, ανύπαρκτο αποκούμπι καταδικασμένων ναυαγών που με… σοσιαλιστικό τρόπο διέφθειραν τη Χώρα. «Εμείς οι σοσιαλιστές…» έλεγε στους κούφιους λόγους του ο κ. Κ. Σημίτης οδηγώντας την Ελλάδα στην ΠαΣΟΚική λάσπη. Ρεζέρβα για να τραβήξουν αριστερούς μπας και γλυτώσουν το ρεζίλη των προηγούμενων συντρόφων τους, είπε ένας άλλος μασώντας την τελευταία λέξη ειρωνικά. Έχουν τον τρόπο τα λαμόγια, ρε μάγκες, τι ψάχνετε, είπε ένας άλλος με κομπασμό. Καλλίτερα καναπεδάκιας και φραπεδάκιας  παρά οπαδός της ψευτιάς και της λαμογιάς. Κεντροαριστερά και παραμύθια. Έχουν τα μέσα με το μέρος τους, αλλά, σιχτίρ, θα το πληρώσουν τα λαμόγια, είπε ένας άλλος νέος και ξέφυγε προς την καφετέρια.

Μεταφέραμε λίγα λόγια από μια αυθόρμητη κουβέντα μιας παρέας νέων με άποψη, σε μια εντελώς τυχαία συνάντηση σε κάποια πλατεία.

Λοιπόν, μια προωθημένη γνωριμία ενός ανθρώπου με το κοινό, αποκτάτε μέσα από χώρους που διαχειρίζονται τα κοινά, όπως τα ΜΜΑποβλάκωσης, τα Συνδικάτα, οι Δήμοι, η τηλεόραση, ο αθλητισμός και άλλα. Όλοι οι προαναφερόμενοι οργανισμοί είναι ενταγμένοι στο κύριο σύστημα και λειτουργούν όπως αυτό ορίζει. Ο συνδικαλισμός παράγει στελέχη, τα οποία, αφού προηγουμένως μέσω των μουμουαποβλάκωσης έρθουν σε επαφή με το κοινό και αποκτήσουν την ανάλογη… δημοτικότητα, μεταφέρονται ή προωθούνται στις κομματικές εταιρείες όπου φτάνουν και γίνονται και υπουργοί. Αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο, το ίδιο συμβαίνει και στα τηλεοπτικά κανάλια. Δημοσιογραφίσκοι… γνωστοί στο κοινό, με γκεμπελικό ταμπεραμέντο- και αν κάποιον δεν του αρέσει το γκεμπελικό το λέμε ανθελληνικό ή αθεράπευτο εξάμβλωμα, τα κόμματα τους προωθούν σε βουλευτικά έδρανα και στα ευρωκοινοβούλια και από κει εκτοξεύουν σάλια. Ο αθλητισμός και αυτός έχει δώσει κατά καιρούς τα ανάλογα εφόδια στα οποία ο βραχυκυκλωμένος «πολίτης» χτυπάει παλαμάκια σε ρομποτικό ρυθμό και για να μη μακρολογούμε πάμε και στις Τ.Α. που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κατακτητικά άλματα στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Βέβαια άλλο πράγμα ο βολευτής και άλλο πράγμα ο τοπικός άρχοντας, όπου την μεταξύ τους διαφορά την κάνει το χρήμα και ποτέ μα ποτέ το τάχα μου ενδιαφέρον του βολευτή για τον τόπο του και γενικότερα για την Ελλάδα. Αν κάποιος έλληνας πολίτης πιστεύει ακόμα κάτι τέτοιο ζει στην κοσμάρα του. Η μετακίνηση, το πήδημα από τον ένα θώκο στον άλλο επιτυγχάνεται από τους προαναφερόμενους παράγοντες με πρώτους τους δημότες οι οποίοι, ως δύστυχα πλάσματα, δεν έχουν καταλάβει το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την θυσιάζουν στην Κεντρική Εξουσία, στο κομματικό κράτος-μπάχαλο.

Οι δημότες κάθε πόλης και νομού θα μπορούσαν και μπορούν να είναι οι απόλυτοι εξουσιαστές-ρυθμιστές ως προς τις επιλογές τους που θα τους επέτρεπε να έχουν τον επιλεγμένο από τους ίδιους Δήμο στον τόπο τους και όχι την γελοία και αντιδημοκρατική προτροπή-παρότρυνση αρχηγών κομμάτων που χρήζουν υποψηφίους δημάρχους κατά το δοκούν. Αυτό και μόνο σημαίνει υποτίμηση της νοημοσύνης των δημοτών τους οποίους θεωρούν βλάκες, ηλιθίους και άχρηστους. Αν οι δημότες κοιταχτούν μόνο μια στιγμή στον καθρέπτη, ίσως, λέμε ίσως ξεκινήσουν την προσπάθεια που θα ανεβάσει το επίπεδό τους. Μπορούν! Φτάνει να θέλουν. Φτάνει μόνο να γνωρίζουν πως η Πολιτική μιας Χώρας ξεκινά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση!!

Η μεταλλαγμένη από ελπίδα σε έκτρωμα «Κεντροαριστερά», οι μνηστήρες που τρέχουν σαν εραστές φτηνού έρωτα, με πρώτο διεκδικητή για την ηγεσία της «κεντροαριστεράς» το νυν δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, θυμίζουν ή μοιάζουν ή είναι θεατρίνοι φτηνού υπαίθριου θεάτρου. Θα μπορέσει ο κύριος Καμίνης να ηγηθεί μια νεοσύστατη «κεντροαριστερά» που ο πυρήνας της αποτελείται από κάθε λογής λαμόγια δοκιμασμένα και καταδικασμένα, τη στιγμή που η τοξική Αθήνα σφύζει από προβλήματα μεγάλων μεγεθών με πρώτο τα ναρκωτικά; Σε διάφορες εκθέσεις σε σελίδες στο διαδίκτυο διαβάζουμε ανατριχιαστικά πράγματα, μεταξύ και τούτα… «στο δραματικά αυξανόμενο φαινόμενο της χρήσης των ναρκωτικών, την αλματώδη αύξηση διαγνώσεων θετικών στον ιό HIV μεταξύ των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών…», για ποια «κεντροαριστερά» γίνεται λόγος την ίδια στιγμή που ο μισός πληθυσμός της Χώρας βρίσκεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής και η Αθήνα υποφέρει;

Μέγα ατόπημα από τον ΠαΣΟΚο δήμαρχο κ. Καμίνη. Ατόπημα που δεν επιτρέπεται για έναν δήμαρχο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας και με μορφωτικό συνταγματικό επίπεδο, ούτε κατά διάνοια να το σκεφτεί. Ίσως ο επανεκλεγμένος στο δεύτερο γύρο με 51,42% των ψήφων δήμαρχος Αθηναίων το Μάιο του 2014 να παραπλανήθηκε από την …συντροφική κομπανία που τον συνοδεύει. Πού να ξέρεις;

Θα κλείσουμε με ένα δικό του ευτράπελο της …προοδευτικής παράταξης που ανήκει και σθεναρά υποστηρίζει , παράταξη που χαντάκωσε την Ελλάδα και λέγονταν ΠαΣΟΚ. Παράταξη που την ντροπή δε την νιώθει όπως δεν την νιώθει και ο ίδιος όταν δηλώνει: «Η χώρα έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού, που μόνον μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί. Γιατί αυτή η παράταξη υπήρξε πάντοτε η πιο γόνιμη μήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα μας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο μια τέτοια παράταξη μπορεί σήμερα να είναι αυθεντικά λαϊκή, χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και γνήσια πατριωτική, χωρίς να αποπνέει τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάταια η ίδια προσπαθεί να συγκαλύψει».

Τώρα που τα λέει αυτά, σε ποιον κόσμο απευθύνεται ο δήμαρχος κ. Καμίνης, ας το ψάξουν οι ψηφοφόροι του. Εμείς για δικό του λογαριασμό νιώσαμε την ντροπή, ο κ. Καμίνης όταν με την «κεντροαριστερά» βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα, ας νιώσει το πατριωτικό δέος και την ανατριχίλα. Εμείς με τον υπότιτλο του τρέχοντος αφιερώματος: «Κεντρική και Τοπική Εξουσία – Κράτος και Δήμος! Ε`» με κάμποσες αράδες γράμματα προσπαθήσαμε να πούμε λίγα πράγματα…

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Αύγουστος 31  2017  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de

 

(επαναπατριζόμενος*= μερικοί φίλοι ρωτούν γιατί γράφω αυτή τη λέξη τη στιγμή που έκλεισα δεκαετία επαναπατρισμού στην πατρίδα; Ο επαναπατρισμός, δυστυχώς, έχει αποκτήσει διαχρονική σημασία και ο επαναπατριζόμενος ως τέτοιος αντιμετωπίζεται. Η μετανάστευση από τη μια, έχει τα δικά της τσαπιά που θάβει την ιθαγένειά σου. Και από την άλλη η… πατρίδα συνηγορεί, αδιαφορεί ή σιωπά).

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ